Kategori: Kogebøger

Aldrig mere sukkerkold

Aldrig mere sukkerkold 

Hvor 1990'erne havde fokus på det skadelige fedt, handler det nu om det forbudte sukker og faren for at falde i hvedehullet ! ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Forfatter: Nanna Friis, Anne-Li Engström & Barbara Bendix Becker
Forlag: Thaning & Appel


Mindre sukker
- men mere fedt i Aldrig mere sukkerkold

Hvor 1990'erne havde fokus på det skadelige fedt, handler det nu om det forbudte sukker og faren for at falde i hvedehullet! Flere og flere er inspireret af bestselleren "Kernesund familie" og teorien om det glykæmiske index ligesom forfatterne bag kogebogen her.

Blodsukker
De tre kvinder Barbara, Nanna og Anne-Li fra et kontorfællesskab på Østerbro var trætte af at gå sukkerkolde om eftermiddagen. Til sidst blev de alle frustrerede af igen og igen at høre sætningen: ’Hvem går til bageren?’ og guffe kager, når de gerne ville leve sundt.
Trioen har lavet en kogebog, hvor størstedelen af opskrifterne er uden hvede, kartofler, mælk og sukker. Her er mad til hverdag og fest til både børn og voksne.
Et godt blodsukker grundlægges fra morgenstunden, og ”Aldrig mere sukkerkold” byder på opskrifter til morgenmad, frokost/madpakke og såvel grønt, kød, fisk, suppe, fuldkornspasta & bælgfrugter samt lidt sødt til aftensmaden.

En fræk fed sag
Forfatterne mener selv, at de har en ufanatisk og positiv holdning til det at lave mad og spise. For mig bliver det imidlertid aldrig almindeligt og normalt at tilsætte sin smoothie valleproteinpulver – i mine øjne har det ikke noget at gøre i en lækker smoothie eller for den skyld i en sund og komplet kost. Jeg har heller ikke lyst til at bruge carob i min dessert, men foretrækker så afgjort kakao.

De store mængder animalsk fedt er jeg voldsomt uenig i, at det kan være fornuftigt at bruge eller nødvendigt for den gode smags skyld. Igen og igen støder jeg på sødmælk, fløde, smør, fed ost og yoghurt 10 %. Ikke just det, jeg ville vælge. Dermed ikke sagt, at det ikke smager godt – for det gør trioens opskrifter som oftest og tit endda ovenud herligt!

Ensporet tilgang
I mine øjne er det beklageligt, når fokus i den grad er centreret på en ting; nemlig sukker og de hurtige kulhydrater. Sundhed opnås efter min opfattelse ved at anskue kosten og livsstilen i et større perspektiv, hvor det også er vigtigt at være opmærksom på de gode og dårlige fedtstoffer fra henholdsvis animalske og vegetabilske kilder (groft sagt) samt en række andre faktorer.

Omvendt kostpyramide
Uanset om man er enig med forfattertrioen, er ”Aldrig mere sukkerkold” en inspirerende kogebog med masser af dejlige opskrifter. Al det ”slemme” hvide ris, hvide brød og hvide pasta er blevet erstattet af fuldkorn og masser af gode grove fibre. Oveni kommer dejlig frisk fisk, som vi har så meget af i Danmark, men som vi spiser al for lidt af, og en masse grøntsager og frugt. Endelig er der også mange opskrifter med kød, da forfatterne mere eller mindre vælger at vende kostpyramiden på hovedet. Igen stof til eftertanke.
Et af de fine forslag, hvad angår gode kulhydrater, gælder couscous, hvor der bruges fuldkornscouscous i en dejlig lun salat med blå birkes, abrikoser, æbler og dressing. Virkelig farverigt og velsmagende!

Om forfattertrioen
Barbara Bendix Becker arbejder til daglig som designer, Nanna Friis er kommunikationskonsulent, mens Anne-Li Engström er fotograf. Kogebogens opskrifter er udarbejdet af Barbara Bendix Becker, Nanna Friis har skrevet teksterne, og Anne-Li Engström har taget de herlige billeder.

Frugtbart resultat
”Aldrig mere sukkerkold” er en flot opsat kogebog med gode idéer og dejlige opskrifter. Her er eksperimenteret og leget med farver, smag og forskellige former for konsistens. Det er der kommet flere nye fine smagsoplevelser ud af. Bogen vil nok især blive elsket af de, der interesserer sig for ”Kernesund”, Umahro Cadogan og Thorbjörg samt deres ”Sundhedsrevolution”. Enkelt og godt!

Bestil online

Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der…

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller…

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske…

Læs mere
Hey! Det er snyd - Skyd genvej i køkkenet

Med bogen 'Hey! Det er snyd – Skyd genvej i køkkenet' for du madskribenten Julie Heys smukke, inspirerende samling af super nemme opskrifter på mad til hverdag og fest.

Læs mere
Friske spirer – en guide til spiring

Forestil dig at fremdyrke en bred vifte af skønne sprøde og sunde spirer hjemme i dit eget køkken. Nemt og enkelt. Helt uden jord på fingrene. Oven i købet langt billigere end de kedelige spirer fra supermarkedet. Lyder det fristende?! Så kast dig ud i spirerdyrkning.

Læs mere
Hverdag, af Anne Hjernøe

Anne Hjernøes nye store kogebog 'Hverdag' indeholder over 200 opskrifter på gode hverdagsretter og er gennemillustreret med skønne fotos. En bog, der bør stå på køkkenhylden hos enhver moderne familie anno 2017.

Læs mere
Majas kager, af Maja Vase

Hvis du elsker at bage, så har du formentlig ofte været forbi Majavase.dk. Med mere end 223.000 følgere, er Maja Vase en af Danmarks mest populære kage- og dessertbloggere, kendt for sin kreativitet og sin evne til at få næsten hvilken som helst hjemmebagte til at ligne et konditorværk.

På sin…

Læs mere
Salat snedker, af Ditte Ingemann

Med sin nye bog 'Salat snedker', får salat- og grøntsagseksperten, Ditte Ingemann, redefineret begrebet 'salat', så ordet forstås i sin bredeste forstand. Grøn salat kan nemlig meget, meget mere end blot serveres med traditionelle salatgrøntsager som tomat, agurk og peber. Således præsenterer bogen…

Læs mere
Syltedronningen - Moderne syltning til alle måltider, af Helena Grayston

Det er sjovt og slet ikke så svært, at sylte. Og så er det temmelig tilfredsstillende, når man når der til, hvor man kan nyde de hjemmesyltede delikatesser.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^