Kategori: Kogebøger

Aldrig mere sukkerkold

Aldrig mere sukkerkold 

Hvor 1990'erne havde fokus på det skadelige fedt, handler det nu om det forbudte sukker og faren for at falde i hvedehullet ! ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Forfatter: Nanna Friis, Anne-Li Engström & Barbara Bendix Becker
Forlag: Thaning & Appel


Mindre sukker
- men mere fedt i Aldrig mere sukkerkold

Hvor 1990'erne havde fokus på det skadelige fedt, handler det nu om det forbudte sukker og faren for at falde i hvedehullet! Flere og flere er inspireret af bestselleren "Kernesund familie" og teorien om det glykæmiske index ligesom forfatterne bag kogebogen her.

Blodsukker
De tre kvinder Barbara, Nanna og Anne-Li fra et kontorfællesskab på Østerbro var trætte af at gå sukkerkolde om eftermiddagen. Til sidst blev de alle frustrerede af igen og igen at høre sætningen: ’Hvem går til bageren?’ og guffe kager, når de gerne ville leve sundt.
Trioen har lavet en kogebog, hvor størstedelen af opskrifterne er uden hvede, kartofler, mælk og sukker. Her er mad til hverdag og fest til både børn og voksne.
Et godt blodsukker grundlægges fra morgenstunden, og ”Aldrig mere sukkerkold” byder på opskrifter til morgenmad, frokost/madpakke og såvel grønt, kød, fisk, suppe, fuldkornspasta & bælgfrugter samt lidt sødt til aftensmaden.

En fræk fed sag
Forfatterne mener selv, at de har en ufanatisk og positiv holdning til det at lave mad og spise. For mig bliver det imidlertid aldrig almindeligt og normalt at tilsætte sin smoothie valleproteinpulver – i mine øjne har det ikke noget at gøre i en lækker smoothie eller for den skyld i en sund og komplet kost. Jeg har heller ikke lyst til at bruge carob i min dessert, men foretrækker så afgjort kakao.

De store mængder animalsk fedt er jeg voldsomt uenig i, at det kan være fornuftigt at bruge eller nødvendigt for den gode smags skyld. Igen og igen støder jeg på sødmælk, fløde, smør, fed ost og yoghurt 10 %. Ikke just det, jeg ville vælge. Dermed ikke sagt, at det ikke smager godt – for det gør trioens opskrifter som oftest og tit endda ovenud herligt!

Ensporet tilgang
I mine øjne er det beklageligt, når fokus i den grad er centreret på en ting; nemlig sukker og de hurtige kulhydrater. Sundhed opnås efter min opfattelse ved at anskue kosten og livsstilen i et større perspektiv, hvor det også er vigtigt at være opmærksom på de gode og dårlige fedtstoffer fra henholdsvis animalske og vegetabilske kilder (groft sagt) samt en række andre faktorer.

Omvendt kostpyramide
Uanset om man er enig med forfattertrioen, er ”Aldrig mere sukkerkold” en inspirerende kogebog med masser af dejlige opskrifter. Al det ”slemme” hvide ris, hvide brød og hvide pasta er blevet erstattet af fuldkorn og masser af gode grove fibre. Oveni kommer dejlig frisk fisk, som vi har så meget af i Danmark, men som vi spiser al for lidt af, og en masse grøntsager og frugt. Endelig er der også mange opskrifter med kød, da forfatterne mere eller mindre vælger at vende kostpyramiden på hovedet. Igen stof til eftertanke.
Et af de fine forslag, hvad angår gode kulhydrater, gælder couscous, hvor der bruges fuldkornscouscous i en dejlig lun salat med blå birkes, abrikoser, æbler og dressing. Virkelig farverigt og velsmagende!

Om forfattertrioen
Barbara Bendix Becker arbejder til daglig som designer, Nanna Friis er kommunikationskonsulent, mens Anne-Li Engström er fotograf. Kogebogens opskrifter er udarbejdet af Barbara Bendix Becker, Nanna Friis har skrevet teksterne, og Anne-Li Engström har taget de herlige billeder.

Frugtbart resultat
”Aldrig mere sukkerkold” er en flot opsat kogebog med gode idéer og dejlige opskrifter. Her er eksperimenteret og leget med farver, smag og forskellige former for konsistens. Det er der kommet flere nye fine smagsoplevelser ud af. Bogen vil nok især blive elsket af de, der interesserer sig for ”Kernesund”, Umahro Cadogan og Thorbjörg samt deres ”Sundhedsrevolution”. Enkelt og godt!

Bestil online

Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
Mad I Fad - af Anne Van Der Merwed

At tilberede mad i fad, er ikke kun nemt og praktisk, men giver også en særlig intens oplevelse af, hvordan ingredienserne fungerer sammen.

Med Anne Van Der Merwedes bog ’Mad I Fad’ får man øjnene op for de mange muligheder og variationer, der er, når man tilbereder måltider i fad.

Læs mere
Valdemarsro – Aftensmad

Med mere end 50.000 solgte eksemplarer, er ’Valdemarsro – Aftensmad’, tidens absolutte bestseller indenfor kogebøger.

Læs mere
Valdemarsro - Grøn Aftensmad

Så er der grønne opskrifter fra tidens ubestridte populære leverandør af opskrifter. Med ’Valdemarsro – Grøn aftensmad’ deler Ann-Christine Hellerup Brandt sine dejligste opskrifter til det grønne køkken.

Læs mere
Glutenfri: 'Madpakker - Uden Gluten' af Karina Baagø

Døjer du med hyppige mavesmerter, diarré og ufrivilligt vægtab, så kan det dreje sig om en reaktion på glutenholdige madvarer.

Ved at undgå gluten i en periode, kan du udelukke om du har glutenintolerance, men at spise glutenfrit kan godt være lidt af en udfordring. Heldigvis er der rigtig god…

Læs mere
Keto: KETO og kulhydrater?

Alle der har taget KETO til sig som livsstil ved, at man i videst muligt omfang bør gå uden om kulhydrater. Grunden er - for dem der ikke er bekendt med KETO - at kroppen med KETO kost er i en tilstand af ketose, hvor den brænder fedt i stedet for at forbrænde kulhydrater.

Læs mere
Chad Robertson - Mere Af Det Gode Brød

Fra manden bag det berømte 'Tartine Bakery' i San Francisco, kommer en bagebog, hvor han deler 85 opskrifter på fuldkornsversioner af hans absolutte favoritter.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^