Kategori: Kogebøger

Aarstidernes nye livretter

Aarstidernes nye livretter 

Aarstidernes nye kogebog ”Aarstidernes nye livretter” er et fantastisk fint værktøj, når familien savner inspiration til hvordan kendte og ukendte råvarer tilberedes ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Aarstidernes grønne goodies - advanced!
Præcis som i filmens verden, hvor alle store succeser får en opfølger, er det også tilfældet for Aarstidernes første kogebog ”Aarstidernes Livretter”. Forfatterteamet er udvidet betragteligt i denne ombæring. Folkene fra Aarstidernes - Søren Ejlersen (medstifter), Thomas Hess og Sanne Venlov – har fået bistand af hele tre gæstekokke i egenskab af Carsten Kyster, Umahro Cadogan og Pernille Skjødt. Vi kender allerede de tre, som dygtige kokke og erfarne kogebogsforfattere med interessante profiler.

Eksperimenterende gæster
De tre gæster får i bogen lov at sætte et markant aftryk i retning af et endnu mere eksperimenterende køkken, hvor de mange grøntsager Aarstiderne er kendt for, får lov at optræde endnu mere sprælsk og særpræget. ”Aarstidernes nye livretter” er da også kendetegnet ved det vovede og nytænkende køkken, hvor kokkene i den grad tør! Her er tale om nye og ukendte kombinationer på kryds og tværs, som ofte vil forekomme besynderligt ved første øjekast. Langt de fleste mix falder imidlertid heldigt ud og meget tyder da også på at ”Aarstidernes nye livretter” vil blive en populær kogebog.

Nyt og gammel – resultatet er godt!
Det kræver lidt mod og is i maven for en del af os at kaste os ud i nye påfund som fx jordbærsmoothie med ingefær, rosmarin og peanutbutter eller en frosne valnødde-delights med grøn te og timian. Bogen byder imidlertid også på et overflødighedshorn af den slags opskrifter, vi er mange der forbinder med den første version af Aarstidernes Livretter. Her er det især kærligheden til grøntsagerne og det typisk nordiske, der er fremherskende. Vi møder kapers, sennep, laurbær og peberroden, som jeg i den grad holder af!

Enkelt – forenklet virkelighed
De tre gæstekokke Carsten Kyster, Umahro Cadogan og Pernille Skjødt skruer op under blusset og udvalget af krydderier. Vi møder de typisk indiske krydderier og ditto fra Mellemøsten. Alligevel kan jeg indimellem være lidt i tvivl omkring enkelte af retterne, der næsten virker lidt for enkelte og simpelt sat sammen. Det stiller uhyre store krav til råvarer og tilberedningen, da det jo desværre er en utopi, at vi alle kan hive vores aftensmad op direkte fra jord til bord. Vi kan elske idéen og hylde princippet, men reelt er der endnu langt før muligheden forelægger – også selvom vi har Aarstiderne som en god leverandør af fine økologiske råvarer.

Skønne billeder og fornuftigt register
”Aarstidernes nye livretter” byder på flotte og fristende billeder, fanget af den altid fantastiske fotograf Columbus Leth. Bogen er forsynet med hel tre registre: dels et opskriftregister fordelt på type, et alfabetisk råvareregister og endelig et alfabetisk stikordsregister fra A-Å. På den måde er det nemt at finde en opskrift, der passer til det du har i dit køkken eller modtager via en abonnementsordning fra fx Aarstiderne eller en anden aktør på markedet. I dag er der som bekendt flere, der leverer frugt og grønt med mere direkte til din dør. Som en lille detalje kunne jeg ønske, at hver opskrift var forsynet med signatur, der angiver hvem af de 6 forfattere, der har leveret opskriften.

En to´er der duer!
De fleste af os har for vane at købe det samme frugt og grønt, men det er som bekendt en god idé at spise mest muligt varieret. Derfor kan det være fornuftigt indimellem at købe frugt og grønt pr. abonnement, så familien introduceres til flere slags og om muligt også får lyst til at spise endnu mere af det gode grønne. Aarstidernes nye kogebog ”Aarstidernes nye livretter” er et fantastisk fint værktøj, når familien savner inspiration til hvordan kendte og ukendte råvarer tilberedes. Her er masser af sund, lækker og alsidig mad, der giver familien en spand kul til at klare hverdagene på den rigtig gode måde!

Titel: Aarstidernes nye livretter
Forfatter: Søren Ejlersen med Thomas Hess, Sanne Venlov, Carsten Kyster, Umahro Cadogan og Pernille Skjødt.

Bestil online

Skøn sund salat
Skøn sund salat

I "Skøn sund salat" giver Lis Høg os sunde, fantasifulde og delikate madopskrifter på salater til enhver lejlighed ...

Læs mere
Kvinde kend dine kul
Kvinde kend dine kul

Tilgangen til grillmaden er vendt på hovedet, præcist som mange kvinder kan lide det: Mens kød og fisk er det lækre tilbehør, er det grøntsagerne i form af skønne, lette, fyldige og cremede salater, der er i fokus ...

Læs mere
Fyr og flamme
Fyr og flamme

Lene Hansson elsker at grille, og derfor har hun lavet en grillbog, der leder tankerne hen på lange lyse sommeraftener og hyggeligt samvær med familie og venner.

Læs mere
Matcha, omakase og sushi
Matcha, omakase og sushi

Matcha, omakase og sushi – for alle der værdsætter godt mad er en kogebog med fokus på rene linjer og råvarer af god kvalitet ...

Læs mere
Danskernes egne desserter
Danskernes egne desserter

Ny indbydende dessertbog præsenterer de dejligste dessertopskrifter ...

Læs mere
Smoothies og juicer
Smoothies og juicer

Opskriftsamling med mere end 200 lækre og sunde smoothies og juicer ...

Læs mere
Køkkendagbogen
Køkkendagbogen

Køkkendagbogen er en af den slags kogebøger, der bliver som en nær ven – én man vender tilbage til igen og igen, når man kar brug for gode råd, ideer og inspiration ...

Læs mere
A piece of cake
A piece of cake

Der er dømt hygge og nostalgi med Leila Lindholms bagebog A piece of cake - De allerbedste brød og kager ...

Læs mere
Heibergs grillhits
Heibergs grillhits

Familiemad så alle aldre i husstanden vil begejstres ...

Læs mere
Superfood
Superfood

18 udvalgte fødevarer der fremmer kroppens egen evne til helbredelse, modvirke ældningen og holde vægten ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^