Kategori: Kogebøger

Aarstidernes guld & grønne sager

Aarstidernes guld & grønne sager 

Forventningerne til denne bog var store, eftersom Aarstidernes Livretter næsten er vores køkkenbibel, skriver anmelder Nønne Lønne Votborg ..

Anmeldt af Nønne Lønne Votborg

Forventningerne til denne bog var store, eftersom Aarstidernes Livretter næsten er vores køkkenbibel - ja, indrømmet - en af mange, for hos os har vi flere! Dietz og Ejlersen lever desværre ikke helt op til forventningerne, men det må selvfølgelig også være svært, når niveauet er tårnhøjt. Her er tale om en slags ABC med 40 af deres yndlingsgrøntsager, og så hopper der pludselig også et par frugter ind. Hvad frugterne gør her er ulogisk, især fordi opskrifterne, der optræder i kølvandet, er på desserter, og så kommer frugtopskrifterne til at flagre for sig selv.

Aarstidernes Guld og Grønne sager er et pudsigt mix af opskrifter, fakta, tips om tilberedning og ideer til, hvordan man i øvrigt selv kan bruge de forskellige grøntsager i sin madlavning. Det hele er krydret med små sjove og hyggelige fortællinger præsenteret i en højst utraditionel collageform med knald på hele farvepaletten. Ideen er super, og ungerne kan også godt tåle at høre om, at da lakridskongen mødte frøken Blegselleri, kaldte de deres børn for fennikel, og andre skæve historier. De tips og ideer, der gives, er præcis som opskrifterne karakteriserede ved at være enkle. For børnefamilierne er det med garanti et plus!

Bogen er, som der helt rigtigt står skrevet bag på: en anderledes kogebog. Dertil vil jeg sige, at den er en flot fortælling om grøntsagernes kulturhistorie, botanik og deres egenskaber ernæringsmæssigt og i køkkenet. Det er fornøjelig læsning, hvor opskrifterne må anses som et krydderi: Velduftende og godt!
Min kritik er imidlertid, at jeg kan finde næsten identiske opskrifter på aarstidernes hjemmeside.

Titel: Aarstidernes Guld & Grønne sager
Forfattere: Jacob Dietz, Søren Ejlersen
Forlag: Forlaget Olivia
Bogen

Bestil online

Små retter stor smag, af Timm Vladimir

'Små retter', 'tapas', 'mezze', 'antipasti' – kært barn har mange navne. I sin bog 'Små retter stor smag' præsenterer Tim Vladimir 80 opskrifter på retter med stor smag fra hele verden.

Læs mere
Rug – Meget mere end rugbrød

Danmarks nationalbrød, rugbrødet, og hvad rugmel og kerner også kan bruges til i madlavningen. Bogen fortæller om, hvorfor rug er så fantastisk.

Læs mere
KÅL

Kål er lækkert. Kål er sundt. Og kål er billigt og tilgængeligt for alle. I køkkenet er der mange variations-muligheder med kålen. To passionerede kål-entusiaster kokken Peter Nøhr og ekspert i madkultur Asmus Gamdrup har sammen skrevet kogebogen 'KÅL'.

Læs mere
Spiselige Svampe

– Og lækre svamperetter.

Læs mere
Mit grønne køkken

Fra forfatteren bag 'Salater fra The Food Club' kommer nu en ny inspirerende kogebog med 80 velsmagende retter med det grønne som omdrejningspunkt.

Læs mere
Smagen af rabarber

Rabarberens syrlige smag er herlig sammen med søde jordbær og hvid chokolade, men også med både stjerneanis, fed and eller makrel - og så kan rabarber også blive til god chutney, marmelade, saft og vin.

Læs mere
Fisk på gaflen

Synes du også, at det er svært at få nok fisk i løbet af ugen? Rasmus Grønbech har skrevet 'Fisk på gaflen' lige netop til dig!

Læs mere
Plenty more - Forny dit grønne køkken

Yotam Ottolenghis grønne revolution fortsætter! Fuld af inspirerende opskrifter og farverige fotos er hans nye kogebog 'Plenty More' et must-have for såvel kødspisere som vegetarer.

Læs mere
Mit cowgirlkøkken

Louisa Lorang har en kæmpe kærlighed til Texas og hele den amerikanske madkultur. I 'Mit cowgirlkøkken' tager hun os med på et gastronomisk roadtrip, hvor hun gavmildt deler ud af sine bedste opskrifter.

Læs mere
Køkkenfest

Har du nogenside tænkt over, hvorfor en fest altid ender i køkkenet?

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^