Kategori: Kogebøger

Aarstidernes guld & grønne sager

Aarstidernes guld & grønne sager 

Forventningerne til denne bog var store, eftersom Aarstidernes Livretter næsten er vores køkkenbibel, skriver anmelder Nønne Lønne Votborg ..

Titel: Aarstidernes Guld & Grønne sager
Forfattere: Jacob Dietz, Søren Ejlersen
Forlag: Forlaget Olivia
Anmeldt: Nønne Lønne Votborg




Forventningerne til denne bog var store, eftersom Aarstidernes Livretter næsten er vores køkkenbibel - ja, indrømmet - en af mange, for hos os har vi flere! Dietz og Ejlersen lever desværre ikke helt op til forventningerne, men det må selvfølgelig også være svært, når niveauet er tårnhøjt. Her er tale om en slags A, B, C med 40 af deres yndlingsgrøntsager, og så hopper der pludselig også et par frugter ind. Hvad frugterne gør her er ulogisk, især fordi opskrifterne, der optræder i kølvandet, er på desserter, og så kommer frugtopskrifterne til at flagre for sig selv.
Aarstidernes Guld og Grønne sager er et pudsigt mix af opskrifter, fakta, tips om tilberedning og ideer til, hvordan man i øvrigt selv kan bruge de forskellige grøntsager i sin madlavning. Det hele er krydret med små sjove og hyggelige fortællinger præsenteret i en højst utraditionel collageform med knald på hele farvepaletten. Ideen er super, og ungerne kan også godt tåle at høre om, at da lakridskongen mødte frøken Blegselleri, kaldte de deres børn for fennikel, og andre skæve historier. De tips og ideer, der gives, er præcis som opskrifterne karakteriserede ved at være enkle. For børnefamilierne er det med garanti et plus!
Bogen er, som der helt rigtigt står skrevet bag på: en anderledes kogebog. Dertil vil jeg sige, at den er en flot fortælling om grøntsagernes kulturhistorie, botanik og deres egenskaber ernæringsmæssigt og i køkkenet. Det er fornøjelig læsning, hvor opskrifterne må anses som et krydderi: Velduftende og godt!
Min kritik er imidlertid, at jeg kan finde næsten identiske opskrifter på aarstidernes hjemmeside.


Bestil online

Stenalderkost
Stenalderkost

I sin bog fortæller gourmet-kokken Thomas Rode Andersen om sin kostomlægning, hvor han har kvittet pasta, ris, hvede og sukker og nu lever af palæo-kost.

Læs mere
Få styr på dit blodsukker - og tab dig!
Få styr på dit blodsukker - og tab dig!

Men i stedet for at stresse ned til træningscentret i starten af januar, så hyg dig med at lave lækre sunde snacks. Ny kogebog viser vejen ...

Læs mere
Suveræne salater - Året rundt
Suveræne salater - Året rundt

Nu er Tina Scheftelowitz tilbage med en ny salatbog, hvor hun kommer med sit bud på 90 nye suveræne salater og andre kolde og varme grøntsagsløsninger til middagsbordet ...

Læs mere
Lille køkken i Paris
Lille køkken i Paris

Tag med på et spændende og velsmagende fransk eventyr. Velkommen til Rachel Khoo´s "Lille køkken i Paris" ...

Læs mere
Claus Meyer - Chokolade
Claus Meyer - Chokolade

Her er Claus Meyers vidunderlige grundbog om chokolade med 100 mundvandsdrivende opskrifter ...

Læs mere
Kend din vin kvinde
Kend din vin kvinde

Dejlig uhøjtidelig bog om vin til kvinder – skrevet af kvinder. Kort og koncist bliver du taget i hånden og guidet rundt på en ganske fin og enkel måde ...

Læs mere
THAItapas
Thaitapas

Skønne retter som kan spises med fingrene, med en gaffel eller en ske 
– små lækre hapser, man næsten ikke kan få nok af ...

Læs mere
Hedeturen går til køkkenet
Hedeturen går til køkkenet

En bog fyldt med lækre og indbydende opskrifter med ingredienser, der med dokumenteret effekt kan reducere de klassiske symptomer og gener forbundet med overgangsalderen.

Læs mere
Newyorkerbyheart
Newyorkerbyheart

Da Birthe Lynggaard startede sin madblog newyorkerbyheart i 2006, havde hun på ingen måde kunnet forudse, hvor populær hendes blog ville blive. Nu kommer hendes bog !

Læs mere
Vinter
Vinter

I deres nye smukke og inspirerende kogebog præsenterer fødevarehuset Løgismose 80 opskrifter, som er enkle at gå til og tilberedt på de råvarer, som er tilgængelige i vintersæsonen ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^