Kategori: Kogebøger

Aarstidernes danske dogmekøkken begejstrer!

Aarstidernes danske dogmekøkken begejstrer! 

En ualmindelig vellykket samling sunde, prisvenlige og smagfulde opskrifter !

Anmeldelse af Nønne Lønne Votborg

Titel: Aarstidernes nordisk hverdagsmad
Forfattere: Søren Ejlersen, Carsten Kyster & Trine Hahnemann
Forlag: Politikens Forlag


Madlavning i en højre helhed
Med ”Aarstidernes nordiske hverdagsmad” får vi serveret en ualmindelig vellykket samling sunde, prisvenlige og smagfulde opskrifter, der samtidig er enkle at gå til. Som navnet antyder, er det opskrifter lavet på basis af de nordiske råvarer, vi her har med at gøre. Ren ufortættet madglæde. Med masser af smagsnuancer og variation. Og så er det oven i købet godt for såvel dit eget husholdningsregnskab, som det globale ditto.

Trekløver med erfaring
Forfatterteamet består af medstifter af Aarstiderne Søren Ejlersen og de to gæstekokke Carsten Kyster og Trine Hahnemann. Alle tre er de kendt som dygtige kokke og erfarne madskribenter med flere kogebøger bag sig. Denne ekspertise skinner da også tydelig igennem fra start til slut. ”Aarstidernes nordiske hverdagsmad” er en frydefuld rejse rundt i en inspirerende verden, der syder og bobler af saft og kraft fra alle de gode grønne sager, som forfatterteamet har omgivet sig med under udarbejdelsen af bogen.

Grønt dogmekøkken og 80/20-mad
I bedste dogme stil, har de tre travle kokke sat hinanden stævne på en mark. Dér har de kokkereret med alskens gode grøntsager først og fremmest. ”Aarstidernes nordiske hverdagsmad” bygger på 80/20 princippet, hvor 80% af maden er vegetabilsk (frugt, grønt, korn og bælgfrugter) og de resterende 20% er animalsk (kød, fjerkræ, fisk og mejeriprodukter). Idéen er, at bidrage med mindre CO2-produktion, idet de vegetabilske fødevarer ikke har nær så højt et klimaaftryk som de animalske af slagsen. Indenfor gruppen af de vegetabilske fødevarer bygger ”Aarstidernes nordiske hverdagsmad”, som navnet antyder, på de lokalt producerede frugter og grøntsager, så man kan bringe miljøbelastningen længst mulig ned. Kogebogen tager med andre ord to fine principper og fører sammen til et endnu bedre et af slagsen. Det er en ubetinget fornøjelse at se, hvordan Aarstiderne tager medansvar for en global klimaudfordring på fornem vis.

Nordisk dogmemad med karakter
Bogens tre køkkenskrivere har fyret godt op under kedlerne, og tryllet med grøntsagerne, så det er en ren vellyst. ”Aarstidernes nordiske hverdagsmad” er et interessant og tiltalende miks af nye og gamle danske retter. Bogen består af tre hoveddele ”Grønt-grønt”, ”Grønt-fisk” og ”Grønt-kød”. Sidstnævnte rummer både gris, okse, kylling og lam. Som navnene på kapitlerne antyder, er det grøntsagerne der er i fokus, men også bælgfrugter er med til at gøre maden både billig, sund, mættende og rig på proteiner. Opskrifterne er enkle at gå til, og der er da ingen tvivl om, at bogen vil blive en ualmindelig populær kogebog.

Uvurderlig reklame for økologien
De fleste af os vil gerne spise sundt og samtidig købe økologisk. Men med blikket rettet mod prissedlerne ender mange af os imidlertid med overvejende at købe konventionelt. Økologien koster! Med ”Aarstidernes nordiske hverdagsmad” har den økologiske sag, fået det fyldige argument og det brugbare værktøj, mange har savnet. Heri kan vi let og enkelt se, hvordan vi omstiller vores køkken til et mere sundt miljørigtigt et af slagsen, og derved sparer penge, der kan bruges på at købe økologisk så regningen ender på det samme. Det er der ualmindelig god mening i.

Vellykket og vigtig kogebog!
Som Aarstidernes gode kogebøger har tradition for, byder også ”Aarstidernes nordiske hverdagsmad” på flotte og fristende billeder, fanget af den altid fantastiske fotograf Columbus Leth. Hver opskrift er forsynet med en lille introduktion og signatur, der angiver hvem af de tre forfattere, der har leveret opskriften. Bogen viser, hvor enormt alsidigt og farverigt det såkaldte nordiske køkken er. Med forfatterteamets guide til 80/20-mad får vi et værdifuldt værktøj til klimavenlig mad, hele familien vil frydes ved. Skudsmålet kan kun blive ovenud godt!
Bestil online

Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sunde grønne retter: Mummum - Kun Aftensmad, af Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen

Nemme, sunde, grønne retter. Det er udgangspunktet for Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsens kogebog 'Mummum - Kun Aftensmad'.

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^