Kategori: Sundhed

Unges manglende drikkeerfaring giver tømmermænd

Unges manglende drikkeerfaring giver tømmermænd 

For at adressere myten om at ældre er mere tilbøjelige end yngre til at få tømmermænd, har forfatterne bag en ny undersøgelse, analyseret sammenhængen mellem alder og tømmermænd.

For at adressere myten om at ældre er mere tilbøjelige end yngre til at få tømmermænd, har forfatterne bag en undersøgelse blandt 76.000 danske mænd og kvinder, analyseret sammenhængen mellem alder og tømmermænd. Lidt overraskende viser det sig, at unge i højere grad end ældre får tømmermænd efter at have drukket alkohol. Det skriver Statens Institut for Folkesundhed.
Ifølge forfatterne bag undersøgelsen kan en forklaring være, at der med alderen følger en vis drikke-erfaring, som gør, at man ved, hvordan tømmermænd skal undgås.

Er man i tvivl om man nu også har tilstrækkelig drikke-erfaring til at undgå tømmermænd, så kan det være klogt, at vide lidt om, hvordan man forebygger de generende symptomer:
Væskeunderskud siges at være en af de væsentligste årsager til tømmemænd. Væskemanglen opstår ved at kroppen forsøger at fjerne alkoholen. Nyrerne overproducerer urin og ”tørlægger” kroppen, hvorfor man ofte kan opleve en ekstrem tørst. Væskemanglen kan også give svimmelhed, mundtørhed og rystende hænder.

10 tips, som kan lette tømmermænd:
● Drik masser af vand eller urtete. Gerne med sukker. For at imødekomme væskemangel anbefales det at drikke et helt glas vand pr. genstand.
● Drik mælk. Frugtjuice indeholder syre og kan give kvalme.
● Få masser af søvn og hvile
● Frisk luft i rigelige mængder
● Undgå kaffe og almindelig te, da det dehydrerer kroppen
● Hold dig fra fed mad
● Yoghurt er godt
● Chips eller andet salt til at genvinde saltbalancen
● Et par hovedpinepiller
● Et varmt bad





Kilde: Statens Institut for Folkesundhed Ugens tal, Uge 51 2013

Sundhed
Kvinder bliver tykkere 

Trods kampagner for sund mad og mere bevægelse, så bliver flere og flere danske kvinder overvægtige. Det viser en nye tal fra DTU Fødevareinstituttet.

Læs mere
Sundhed
Guide: Sådan tager I p-pille-snakken 

De færreste kvinder glæder sig nok til at skulle have den første ’p-pillesnak’ – hvad enten de er mødre eller døtre. For hvordan tager man lige initiativ til den, og hvad synes modparten om det at tale om sex og prævention? Her er en guide, baseret på en undersøgelse blandt 730 yngre kvinder, der…

Læs mere
Sundhed
Søvnproblemer 

Alt for mange danskere sover for lidt og for dårligt, og det kan blandt andet have konsekvenser for trivslen i hverdagen. Manglende energi og overskud, nedsat stress-tærskel og dårligt humør, er nogle af de umiddelbare symptomer, og på længere sigt kan dårlig søvn blandt andet resultere i forhøjet…

Læs mere
Sundhed
Hormonforstyrrende stoffer kan påvirke brystudviklingen 

Nye forskningsstudier peger på, at hormonforstyrrende stoffer kan påvirke brystvævets udvikling i mennesker.

Læs mere
Sundhed
Og den mest udbredte sovestilling er .... 

På ryggen, på siden eller i fosterstilling? Det er ikke altid nemt at finde den rette stilling, når vi skal finde ro for natten. Men en ny undersøgelse foretaget for hoteleksperten Hotels.com viser, at danskerne har valgt side.

Læs mere
Sundhed
Er du blevet målt for nyligt? 

Det er vigtigt at kende sit blodtryk. Er det for højt, betyder det større risiko for hjerte-kar-sygdomme.

Læs mere
Sundhed
Irritabel tarm og mave 

Omkring 500.000 danskere menes at være ramt at IBS, en mave-tarm lidelse, der medfører mavesmerter og generende symptomer som oppustethed, diarré, forstoppelse, pludselig og hyppig afføringstrang, kvalme samt træthed.

Læs mere
Sundhed
Spiser du heller ikke fisk? 

Selvom vi, ifølge de officielle kostråd, bør spise fisk som hovedmåltid mindst to gange om ugen, så viser nye beregninger fra DTU Fødevareinstituttet, at mange af os ikke engang spiser fisk til aftensmad én gang om ugen. Således viser de seneste tal, at det samlede fiskeindtag for børn og voksne er…

Læs mere
Sundhed
Bivirkninger ved HPV-vacciner skal undersøges 

Hvert år opereres mere end 6.000 kvinder for forstadier til livmoderhalskræft, og hvert år koster livmoderhalskræft omkring 100 danske kvinder livet. Derfor har en vaccine mod livmoderhalskræft, den såkaldte HPV-vaccine, været en del af det danske børnevaccinationsprogram og et gratis tilbud til…

Læs mere
Sundhed
Fejldosering i håndbog om Panodil Junior 

I en håndbog om Panodil Junior er der angivet en forkert dosering i behandlings-vejledningen, advarer medicinalfirmaet GSK, der står bag Panodil.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^