Kategori: Sundhed

Unges manglende drikkeerfaring giver tømmermænd

Unges manglende drikkeerfaring giver tømmermænd 

For at adressere myten om at ældre er mere tilbøjelige end yngre til at få tømmermænd, har forfatterne bag en ny undersøgelse, analyseret sammenhængen mellem alder og tømmermænd.

For at adressere myten om at ældre er mere tilbøjelige end yngre til at få tømmermænd, har forfatterne bag en undersøgelse blandt 76.000 danske mænd og kvinder, analyseret sammenhængen mellem alder og tømmermænd. Lidt overraskende viser det sig, at unge i højere grad end ældre får tømmermænd efter at have drukket alkohol. Det skriver Statens Institut for Folkesundhed.
Ifølge forfatterne bag undersøgelsen kan en forklaring være, at der med alderen følger en vis drikke-erfaring, som gør, at man ved, hvordan tømmermænd skal undgås.

Er man i tvivl om man nu også har tilstrækkelig drikke-erfaring til at undgå tømmermænd, så kan det være klogt, at vide lidt om, hvordan man forebygger de generende symptomer:
Væskeunderskud siges at være en af de væsentligste årsager til tømmemænd. Væskemanglen opstår ved at kroppen forsøger at fjerne alkoholen. Nyrerne overproducerer urin og ”tørlægger” kroppen, hvorfor man ofte kan opleve en ekstrem tørst. Væskemanglen kan også give svimmelhed, mundtørhed og rystende hænder.

10 tips, som kan lette tømmermænd:
● Drik masser af vand eller urtete. Gerne med sukker. For at imødekomme væskemangel anbefales det at drikke et helt glas vand pr. genstand.
● Drik mælk. Frugtjuice indeholder syre og kan give kvalme.
● Få masser af søvn og hvile
● Frisk luft i rigelige mængder
● Undgå kaffe og almindelig te, da det dehydrerer kroppen
● Hold dig fra fed mad
● Yoghurt er godt
● Chips eller andet salt til at genvinde saltbalancen
● Et par hovedpinepiller
● Et varmt bad





Kilde: Statens Institut for Folkesundhed Ugens tal, Uge 51 2013

Sundhed
Den nye folkesygdom: Sure opstød, halsbrand og ondt i maven 

Forbruget af receptpligtig mavesyrehæmmende medicin, som skal lindre sure opstød, halsbrand og ondt i maven, er steget med hele 243 procent i løbet af de seneste 10 år. Undersøgelser, der skal forklare den voldsomme udvikling, peger imidlertid på, at stigningen ikke alene synes at skyldes, at flere…

Læs mere
Sundhed
Ingefær udråbt som årets hotteste grøntsag 

Når ingefær fornyeligt, ved verdens største øko-messe, blev fremhævet som årets hotteste grøntsag, så skyldes det muligvis den lille rods ry som værende sundhedsfremmende superfood. Men når det kommer til at blive en mainstream grøntsag i de danske køkkener, så er det ingefærens fine smag, der gør…

Læs mere
Sundhed
Slip din indre sofakartoffel 

I vores samfund sidder vi stille som aldrig før - i bilen, foran skærmen på arbejdet og i sofaen derhjemme. Vi ved jo godt, at det er skidt for helbredet, men hvad kan man gøre, når man er op imod magelighed og faste rutiner? Det har videnskabsjournalisten Mikael Schneider et godt bud på. I sin bog…

Læs mere
Sundhed
Fremstil din egen influenza lindring 

Cayennepeber, hvidløg, ingefær, citrusfrugter og lidt sirup. Sådan lyder opskriften på en juice, som ud over at give blodomløbet et boost, også skulle bidrage til bekæmpelse af influenzasymptomer. Opskriften er fra Fern Greens 'Frugt og grønt op flaske'.

Læs mere
Sundhed
Lægemidler mod psykiske lidelser kan ødelægge tænderne 

En almindelig bivirkning ved lægemidler mod psykiske lidelser er mundtørhed. Men manglen på spyt kan gå ud over tandsundheden, advarer Dansk Tandplejerforening. Spyt neutraliserer syrligheden i det, vi spiser og drikker, og hjælper med at holde tænderne rene ved at skylle tænderne fri for madrester.…

Læs mere
Sundhed
Danske kvinder er blevet mere inaktive og overvægtige 

Regelmæssig fysisk aktivitet gavner både helbred og humør. Ved at røre sig forebygger man blandt andet hjerte-karsygdomme, type 2 diabetes, overvægt, visse kræftformer og depression. Men ifølge ny undersøgelse, kan hver tredje dansker betegnes som fysisk inaktive, og det skyldes især et fald i…

Læs mere
Sundhed
Især kvinder er vilde med at google sygdomme 

Danskerne er storforbrugere af sundhedsinformation på internettet – og det gælder ikke mindst kvinderne, hvoraf hver tredje ifølge en ny undersøgelse fra Epinion jævnligt bruger nettet til at søge information om sygdomme og sundhed. Det øger behovet for professionel, valid og objektiv…

Læs mere
Sundhed
Ny app skal gøre det lettere at leve med smerter 

Ca. hver femte voksne lider af kroniske smerter. Det kan være hårdt og udmattende at leve med i hverdagen. Ved at kende sin smerte, kan man nemmere tage kontrollen, så smerterne bliver lettere at leve med. Derfor lancerer medicinalfirmaet Pfizer app’en 'Min Smerte', der dels giver nem adgang til…

Læs mere
Sundhed
Psoriasisramte opfordres til at orientere sig om behandlings-muligheder 

Lavt selvværd, kløe, skæl og smerter er bare nogle af konsekvenserne for psoriasisramte. Konsekvenser som kan blive forværret, hvis ikke sygdommen bliver behandlet godt nok. Det er derfor afgørende, at psoriasisramte får en tilfredsstillende behandling gennem hele livet for at mindske konsekvenserne…

Læs mere
Sundhed
Stå af juleræset, hvis du har Roskildesyge 

Tiden op mod jul er højtid for Roskildesyge og dermed opkast og kraftig diarré, skriver Fødevarestyrelsen. Én af forklaringerne er, at køkkenmedarbejdere møder halvsyge på job og smitter via maden. En anden forklaring er, at sløje gæster går til buffeten og spreder Roskildesyge via maden på…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^