Kategori: Sundhed

Unges manglende drikkeerfaring giver tømmermænd

Unges manglende drikkeerfaring giver tømmermænd 

For at adressere myten om at ældre er mere tilbøjelige end yngre til at få tømmermænd, har forfatterne bag en ny undersøgelse, analyseret sammenhængen mellem alder og tømmermænd.

For at adressere myten om at ældre er mere tilbøjelige end yngre til at få tømmermænd, har forfatterne bag en undersøgelse blandt 76.000 danske mænd og kvinder, analyseret sammenhængen mellem alder og tømmermænd. Lidt overraskende viser det sig, at unge i højere grad end ældre får tømmermænd efter at have drukket alkohol. Det skriver Statens Institut for Folkesundhed.
Ifølge forfatterne bag undersøgelsen kan en forklaring være, at der med alderen følger en vis drikke-erfaring, som gør, at man ved, hvordan tømmermænd skal undgås.

Er man i tvivl om man nu også har tilstrækkelig drikke-erfaring til at undgå tømmermænd, så kan det være klogt, at vide lidt om, hvordan man forebygger de generende symptomer:
Væskeunderskud siges at være en af de væsentligste årsager til tømmemænd. Væskemanglen opstår ved at kroppen forsøger at fjerne alkoholen. Nyrerne overproducerer urin og ”tørlægger” kroppen, hvorfor man ofte kan opleve en ekstrem tørst. Væskemanglen kan også give svimmelhed, mundtørhed og rystende hænder.

10 tips, som kan lette tømmermænd:
● Drik masser af vand eller urtete. Gerne med sukker. For at imødekomme væskemangel anbefales det at drikke et helt glas vand pr. genstand.
● Drik mælk. Frugtjuice indeholder syre og kan give kvalme.
● Få masser af søvn og hvile
● Frisk luft i rigelige mængder
● Undgå kaffe og almindelig te, da det dehydrerer kroppen
● Hold dig fra fed mad
● Yoghurt er godt
● Chips eller andet salt til at genvinde saltbalancen
● Et par hovedpinepiller
● Et varmt bad





Kilde: Statens Institut for Folkesundhed Ugens tal, Uge 51 2013

Sundhed
Gratis influenzavaccination 

Hvert år dør op mod 1000 danskere som følge af influenzakomplikationer, derfor opfordrer Statens Serum Institut til at gravide, svært overvægtige og ældre tager imod tilbuddet om gratis influenzavaccination fra 1. oktober.

Læs mere
Sundhed
Forbrugerstyrelsen: Danskerne betaler kassen hos tandlægen  

De priser, som forbrugerne betaler hos tandlægen, er tordnet i vejret de senere år. Alligevel er det de færreste, der forsøger at forhandle sig til en bedre pris. Det viser en ny undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk, der efterlyser mere konkurrence på både pris og kvalitet.

Læs mere
Sundhed
Tarm i topform giver lugtfri prutter 

Hvordan bakterieflora i maven påvirker vores sundhed og trivsel, er i disse år genstand for mange videnskabelige studier. Meget tyder nemlig på, at sammensætningen af bakterierne i tarmen har større indflydelse på vores trivsel end hidtil antaget og styrer såvel vores taljemål som vores fordøjelse,…

Læs mere
Sundhed
Luftforurening skyld i over 2.000 danske hjertedødsfald hvert år 

Ny rapport understreger, at der er en klar sammenhæng mellem luftforurening og forekomsten af hjerte-kar-sygdomme. Hjerteforeningen rejser kritik af, at der i Danmark dør cirka 2.140 mennesker hvert år af iskæmisk hjertesygdom og slagtilfælde forårsaget af luftforurening. Handling er påkrævet, lyder…

Læs mere
Sundhed
Ny viden: Sund og slank efter de 55 

Ny analyse fra DTU Fødevareinstituttet viser, at hele 46% af danske kvinder i alderen 55 - 75 år nu er overvægtige i en sådan grad, at det er forbundet med en høj risiko for udvikling af type 2-diabetes og hjerte-karsygdomme. Ifølge undersøgelsen har 3 ud af 4 et udtrykt ønske om at spise sundere,…

Læs mere
Sundhed
Mange mangler viden om alvorlig hudsygdom 

Kan sommersol og saltvand kurere psoriasis? Og kan psoriasis medføre diabetes, depression og hjertekarsygdomme? En ny undersøgelse fra Netdoktor viser, at nogle myter er aflivet, men at mange danskere stadig mangler vigtig viden om den udbredte hudsygdom.

Læs mere
Sundhed
Nyt om kolesterolniveauets rolle i immunforsvaret 

Mens man normalt taler om sammenhængen mellem kolesterol og risikoen for hjertesygdomme, så viser ny forskning, at én bestemt type kolesterol muligvis påvirker vores helbred i endnu bredere forstand, og kan spille en vigtig rolle i immunforsvaret. Kort forklaret har mængden af HDL-kolesterol – det…

Læs mere
Sundhed
Det store tabu 

Fødsel, kærlighed og selv dødsfald bliver diskuteret vidt og bredt, men døden i sig selv blevet et større og større tabu. Vores uvidenheden omkring døden gør os bange for den, skriver Kathryn Mannix, der, som læge og pioner inden for palliativ behandling, mener at det er tid til at tale om, hvordan…

Læs mere
Sundhed
Bruger du lægevagten med omtanke? 

En ørevoksprop kan være træls. Den kan give susen for ørene og få alt til at lyde, som om man ligger i et akvarie. Børneorm kan også være en irriterende lidelse. Det klør helt enormt meget. Men fælles for både ørevoksproppen og børneormen er, at de ikke er så akutte, at man bør ringe til lægevagten…

Læs mere
Sundhed
Mange har knogleskørhed uden at vide det 

Omkring en halv million danskere lider af knogleskørhed, og flere og flere får brud på knoglerne. Men mange af de ramte ved ikke, de har sygdommen, vurderer Sundhedsstyrelsen. Nu skal en ny oplysningskampagne råbe de mange op, der er i risikogruppen. For heldigvis kan man selv gøre meget for at…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^