Kategori: Sundhed

Listen over konsekvenserne ved den stillesiddende livsstil er så lang, at selv den tungeste sofakartoffel burde føle sig motiveret til at gøre en indsats. Den gode nyhed er, at der faktisk skal mindre til, end man tror.

Slip din indre sofakartoffel 

I vores samfund sidder vi stille som aldrig før - i bilen, foran skærmen på arbejdet og i sofaen derhjemme. Vi ved jo godt, at det er skidt for helbredet, men hvad kan man gøre, når man er op imod magelighed og faste rutiner? Det har videnskabsjournalisten Mikael Schneider et godt bud på. I sin bog 'Op af stolen' introducerer han 'aktive pauser' som en nem og overkommelig vej ud af stillesidning.

Det stillesiddende dødssyndrom
Næsten halvdelen af erhvervsaktive voksne danskere har stillesiddende arbejde. Det svarer til omkring en million mennesker, der i hverdagen sætter bagdelen godt til rette i en kontorstol, et bilsæde eller en helt tredje anordning, der sikrer dem fuld fokus på den opgave, de skal løse - men samtidig holder dem helt og aldeles i ro.
"Hjemme i stuen er det sofaen, der står model til vores bagdeles sidderi. Mere end 3 timer om dagen lider den gennemsnitlige sofahynde overlast, mens fjernsynet, iPad´en og telefonen holder os hen i absolut stillesidning" fastslår Mikael Schneider. "Sådan har det ikke altid været. Fænomenet er nyt, og derfor er det først nu, at forskerne kan løfte sløret for, hvilke effekter det har på os. Det ser ærlig talt skidt ud."
'Det stillesiddende dødssyndrom', kalder eksperterne det, når mennesker dør af at sidde stille.
"Og det gør vi" siger Mikael Schneider. "Om ikke bogstaveligt, så af følgevirkningerne af at sidde stille og være inaktive alt for længe hver dag. Stillesiddende adfærd øger risikoen for overvægt og en række livsstilssygdomme, som i sidste ende kan tage livet af os."

6 nemme og overkommelige råd til at undgå stillesidning
Mikael Schneiders bog handler ikke om motion eller hård fysisk aktivitet. Motion i sig selv kan nemlig ikke kompensere for for meget stillesiddende adfærd. Bogen handler i stedet om de små ting, der hjælper os i kampen mod det stillesiddende dødssyndrom.
"Vi skal slukke for skærmene, stå i stedet for at sidde, holde aktive pauser, finde syslerne frem igen. Alt hvad der kan få os op af stolen og øge vores energiforbrug bare en lille smugle. For de små forandringer kan have stor betydning i sidste ende" skriver forfatteren.

Med 6 nemme råd guider Mikael Schneider dig til en hverdag som ikke-stillesidder. Men først præsenteres du for forskningens svar på, hvorfor og hvad stillesiddende adfærd gør ved din krop og dit helbred. Her understreges alvoren, for listen over konsekvenserne ved den stillesiddende livsstil, er lang. Med den viden in mente, så vil selv den tungeste sofakartoffel være klar til at gøre en indsats. Den gode nyhed er, at der faktisk skal mindre til, end man tror.   

Titel: Op af stolen - Gode råd til at undgå stillesidning
Forfatter: Mikael Schneider
Forlag: Fadl´s Forlag

 

Kartofler - sunde og fedtfattige
Årstidens råvarer
Kartofler - sunde og fedtfattige 

Kartoflen er en alsidig og populær grønsag - og den lille knold kan spille en vigtig rolle i forebyggelsen af sygdomme. For kartoflen både mætter, er fedtfattig og kilde til livsvigtige stoffer. Faktisk er kartoflen en af de billigste og mest tilgængelige kilder til C-vitamin, som er en af de…

Læs mere
Sundhed
Hvad er din foretrukne kur mod stress? 

Ifølge en ny undersøgelse af danskernes ferievaner føler stort set alle danskere stress i større eller mindre udstrækning. Vores foretrukne kur mod stressen er motion, naturoplevelser og ferie.

Læs mere
Sundhed
Får du for meget salt? Tag testen! 

Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed har lavet beregninger der viser, at 400.000 færre danskere vil have forhøjet blodtryk, hvis vi tager toppen af vores saltforbrug.

Læs mere
Sundhed
Byt mættet fedt ud med umættet fedt 

Ifølge de nyeste tal om danskernes kostvaner spiser danskerne for meget mættet fedt. Men vi kan opnå en sundere fedsyresammensætning ved at bytte rundt på nogle af de fødevarer, vi spiser, skriver DTU Fødevareinstituttet.

Læs mere
Den kommer snigende....
Sundhed
Den kommer snigende.... 

Den kommer snigende et par gange om året. Først et lille snøft, så et lille dryp..En forkølelse er irriterende, og da der ikke findes nogen medicinsk behandling tyr mange til alternativ behandlingsmetoder. Men hvilke virker?

Læs mere
Sundhed
Børn og energidrikke 

Børn, der drikker energidrikke, får let alt for meget koffein. Det kan føre til, at børnene får svært ved at sove, får hjertebanken, bliver irritable, nervøse eller angste.

Læs mere
Giv dig selv en god start på dagen
Sundhed
Giv dig selv en god start på dagen 

For mange af os, er en god start på dagen en forudsætning for at fungere optimalt. Her får du psykologens guide til, hvordan du hjælper dig selv godt i gang med dagen.

Læs mere
Sundhed
Mere energi og overskud 

Hvis du, trods masser af søvn, føler dig træt og uoplagt, så kan det være, at du skal prøve at lægge mærke til, hvordan du administrerer din energi.

Læs mere
Sundhed
Nøglehullet  

Fra 1. marts udvider Fødevareministeriet muligheden for at bruge det grønne ernæringsmærke Nøglehullet.

Læs mere
Salte snacks som mellemmåltid
Sundhed
Salte snacks som mellemmåltid 

Hvor mange salte snacks, som f.eks. popcorn, peanuts, riskager og chips, kan man få indenfor et mellemmåltids 100 kalorier?

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^