Kategori: Sundhed

Udover at stimulere lymfesystemet og mindske ødemer og væskeophobninger, så kan lymfedrænage, ifølge lymfedrænageterapeut Erna Troels, også mindske gener ved overgangsalderen og have god effekt i forbindelse med detox ...

Lymfedrænage mod væskeophobninger 

Hævede ben og væskeophobninger er, omend generende, en meget almindelig og oftest ufarlig tilstand. Hvis problemet skyldes et dårligt fungerende lymfesystem, så kan lymfedrænage være en hjælp.

Hvad skyldes hævede ben og væskeophobninger?

Hævede ben og væskeophobninger er, omend generende, en meget almindelig og oftest ufarlig tilstand, som f.eks. kan skyldes, at du har siddet for længe i samme kropsstilling. Det kan dog også have mange andre årsager og f.eks. hænge sammen med overvægt, din menstruationscyklus, en for saltholdig kost eller at man har et svagt fungerende lymfesystem. Men tilstanden kan også skyldes en række alvorlige sygdomme, og derfor bør symptomerne altid vendes med lægen.

Lymfedrænage lindrer

Hvis lægen vurderer, at der er tale om et dårligt fungerende lymfesystem, så kan lymfedrænage være med til at stimulere og få gang i lymfesystemet.

Erna Troels er lymfedrænageterapeut og har gennem mange år hjulpet mennesker der døjer med væskeophobninger som følge af et "dovent", dårligt fungerende lymfesystem. Behandlingen består af massage, men til forskel fra almindelig massage, så foregår lymfedrænage med fjerlette, pulserende bevægelser, hvorved lymfesystemet masseres i gang. 
”De klassiske massagegreb og relativt hårde tryk, har ingen drænerende virkning på lymfen” forklarer Erna Troels. ”Kroppens lymfekar er fine, og bliver der trykket hårdt på dem, sker der det samme, som man oplever, når man trykker på en vandslange - der lukkes for gennemstrømningen. Derfor består lymfedrænagebehandlingen af serier af nænsomme kreds- og spiralformede håndbevægelser.”

Udover at stimulere lymfesystemet og mindske ødemer og væskeophobninger, så kan lymfedrænage, ifølge Erna Troels, også have god effekt på andre helbredsproblemer. Den blide form for massage kan blandt andet stimulere blodcirkulationen, afhjælpe bihule- og pandehule lidelser, lindre gigtsymptomer, uro i benene og mindske gener ved overgangsalderen samt, i forbindelse med detox, fjerne ophobede affaldsstoffer i kroppen. Samtidig konstaterer vores udsendte, at lymfedrænagebehandlingen er en absolut unik og behagelig massageform, med en fantastisk beroligende og afslappende effekt. 
Læs mere om Erna Troels og lymfedrænage på: Lymfedraenage.com

Hvad vil det sige, at have et svagt lymfesystem?

Lymfesystemet er, sammen med blodets kredsløb, kroppens vigtige transportsystemer. Hver dag presser blodkredsløbet mange liter væske ud i kroppens væv for at ilte og nære cellerne. Det meste af denne væske suger blodkredsløbet selv tilbage igen, sammen med C2O og andet affald. Dog efterlades ca. 3 liter væske ude i vævet hvert døgn. Det er dét lymfesystemet skal tage sig af at transporter hele vejen op gennem kroppen sammen med visse affaldsstoffer, proteiner og fedt, der er for store til at blive suget tilbage i blodkredsløbet. 
Under vejs filtreres lymfen i lymfeknuderne, hvor der også tilsættes hvide blodlegemer (immunforsvar) inden lymfen løber tilbage til blodkredsløbet via de store vener lige under kravebenene.
Til forskel fra blodets kredsløb, som stimuleres af hjertet, så stimuleres lymfens bevægelse bla. af rytmiske sammentrækninger i lymfeårerne og af musklernes arbejde.
Døjer man med et "dovent" lymfesystem, kan det bl.a. skyldes at lymfeårernes sammentrækninger ikke fungerer optimalt, at der mangler stimulation fra musklerne eller at vævet er fyldt op med affaldsstoffer.

Sundhed
Guide: Sådan tager I p-pille-snakken 

De færreste kvinder glæder sig nok til at skulle have den første ’p-pillesnak’ – hvad enten de er mødre eller døtre. For hvordan tager man lige initiativ til den, og hvad synes modparten om det at tale om sex og prævention? Her er en guide, baseret på en undersøgelse blandt 730 yngre kvinder, der…

Læs mere
Sundhed
Søvnproblemer 

Alt for mange danskere sover for lidt og for dårligt, og det kan blandt andet have konsekvenser for trivslen i hverdagen. Manglende energi og overskud, nedsat stress-tærskel og dårligt humør, er nogle af de umiddelbare symptomer, og på længere sigt kan dårlig søvn blandt andet resultere i forhøjet…

Læs mere
Sundhed
Hormonforstyrrende stoffer kan påvirke brystudviklingen 

Nye forskningsstudier peger på, at hormonforstyrrende stoffer kan påvirke brystvævets udvikling i mennesker.

Læs mere
Sundhed
Og den mest udbredte sovestilling er .... 

På ryggen, på siden eller i fosterstilling? Det er ikke altid nemt at finde den rette stilling, når vi skal finde ro for natten. Men en ny undersøgelse foretaget for hoteleksperten Hotels.com viser, at danskerne har valgt side.

Læs mere
Sundhed
Er du blevet målt for nyligt? 

Det er vigtigt at kende sit blodtryk. Er det for højt, betyder det større risiko for hjerte-kar-sygdomme.

Læs mere
Sundhed
Irritabel tarm og mave 

Omkring 500.000 danskere menes at være ramt at IBS, en mave-tarm lidelse, der medfører mavesmerter og generende symptomer som oppustethed, diarré, forstoppelse, pludselig og hyppig afføringstrang, kvalme samt træthed.

Læs mere
Sundhed
Spiser du heller ikke fisk? 

Selvom vi, ifølge de officielle kostråd, bør spise fisk som hovedmåltid mindst to gange om ugen, så viser nye beregninger fra DTU Fødevareinstituttet, at mange af os ikke engang spiser fisk til aftensmad én gang om ugen. Således viser de seneste tal, at det samlede fiskeindtag for børn og voksne er…

Læs mere
Sundhed
Bivirkninger ved HPV-vacciner skal undersøges 

Hvert år opereres mere end 6.000 kvinder for forstadier til livmoderhalskræft, og hvert år koster livmoderhalskræft omkring 100 danske kvinder livet. Derfor har en vaccine mod livmoderhalskræft, den såkaldte HPV-vaccine, været en del af det danske børnevaccinationsprogram og et gratis tilbud til…

Læs mere
Sundhed
Fejldosering i håndbog om Panodil Junior 

I en håndbog om Panodil Junior er der angivet en forkert dosering i behandlings-vejledningen, advarer medicinalfirmaet GSK, der står bag Panodil.

Læs mere
Sundhed
Danskerne fravælger LCHF diæt 

34% af danskerne kender til LCHF kostprincipperne, men kun 2% af dem lever efter diætens forskrifter. Det viser en helt ny analyse som YouGov har udarbejdet for Fuldkornspartnerskabet.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^