Kategori: Sundhed

Udover at stimulere lymfesystemet og mindske ødemer og væskeophobninger, så kan lymfedrænage, ifølge lymfedrænageterapeut Erna Troels, også mindske gener ved overgangsalderen og have god effekt i forbindelse med detox ...

Lymfedrænage mod væskeophobninger 

Hævede ben og væskeophobninger er, omend generende, en meget almindelig og oftest ufarlig tilstand. Hvis problemet skyldes et dårligt fungerende lymfesystem, så kan lymfedrænage være en hjælp.

Hvad skyldes hævede ben og væskeophobninger?

Hævede ben og væskeophobninger er, omend generende, en meget almindelig og oftest ufarlig tilstand, som f.eks. kan skyldes, at du har siddet for længe i samme kropsstilling. Det kan dog også have mange andre årsager og f.eks. hænge sammen med overvægt, din menstruationscyklus, en for saltholdig kost eller at man har et svagt fungerende lymfesystem. Men tilstanden kan også skyldes en række alvorlige sygdomme, og derfor bør symptomerne altid vendes med lægen.

Lymfedrænage lindrer

Hvis lægen vurderer, at der er tale om et dårligt fungerende lymfesystem, så kan lymfedrænage være med til at stimulere og få gang i lymfesystemet.

Erna Troels er lymfedrænageterapeut og har gennem mange år hjulpet mennesker der døjer med væskeophobninger som følge af et "dovent", dårligt fungerende lymfesystem. Behandlingen består af massage, men til forskel fra almindelig massage, så foregår lymfedrænage med fjerlette, pulserende bevægelser, hvorved lymfesystemet masseres i gang. 
”De klassiske massagegreb og relativt hårde tryk, har ingen drænerende virkning på lymfen” forklarer Erna Troels. ”Kroppens lymfekar er fine, og bliver der trykket hårdt på dem, sker der det samme, som man oplever, når man trykker på en vandslange - der lukkes for gennemstrømningen. Derfor består lymfedrænagebehandlingen af serier af nænsomme kreds- og spiralformede håndbevægelser.”

Udover at stimulere lymfesystemet og mindske ødemer og væskeophobninger, så kan lymfedrænage, ifølge Erna Troels, også have god effekt på andre helbredsproblemer. Den blide form for massage kan blandt andet stimulere blodcirkulationen, afhjælpe bihule- og pandehule lidelser, lindre gigtsymptomer, uro i benene og mindske gener ved overgangsalderen samt, i forbindelse med detox, fjerne ophobede affaldsstoffer i kroppen. Samtidig konstaterer vores udsendte, at lymfedrænagebehandlingen er en absolut unik og behagelig massageform, med en fantastisk beroligende og afslappende effekt. 
Læs mere om Erna Troels og lymfedrænage på: Lymfedraenage.com

Hvad vil det sige, at have et svagt lymfesystem?

Lymfesystemet er, sammen med blodets kredsløb, kroppens vigtige transportsystemer. Hver dag presser blodkredsløbet mange liter væske ud i kroppens væv for at ilte og nære cellerne. Det meste af denne væske suger blodkredsløbet selv tilbage igen, sammen med C2O og andet affald. Dog efterlades ca. 3 liter væske ude i vævet hvert døgn. Det er dét lymfesystemet skal tage sig af at transporter hele vejen op gennem kroppen sammen med visse affaldsstoffer, proteiner og fedt, der er for store til at blive suget tilbage i blodkredsløbet. 
Under vejs filtreres lymfen i lymfeknuderne, hvor der også tilsættes hvide blodlegemer (immunforsvar) inden lymfen løber tilbage til blodkredsløbet via de store vener lige under kravebenene.
Til forskel fra blodets kredsløb, som stimuleres af hjertet, så stimuleres lymfens bevægelse bla. af rytmiske sammentrækninger i lymfeårerne og af musklernes arbejde.
Døjer man med et "dovent" lymfesystem, kan det bl.a. skyldes at lymfeårernes sammentrækninger ikke fungerer optimalt, at der mangler stimulation fra musklerne eller at vævet er fyldt op med affaldsstoffer.

Sundhed
Ingefær udråbt som årets hotteste grøntsag 

Når ingefær fornyeligt, ved verdens største øko-messe, blev fremhævet som årets hotteste grøntsag, så skyldes det muligvis den lille rods ry som værende sundhedsfremmende superfood. Men når det kommer til at blive en mainstream grøntsag i de danske køkkener, så er det ingefærens fine smag, der gør…

Læs mere
Sundhed
Slip din indre sofakartoffel 

I vores samfund sidder vi stille som aldrig før - i bilen, foran skærmen på arbejdet og i sofaen derhjemme. Vi ved jo godt, at det er skidt for helbredet, men hvad kan man gøre, når man er op imod magelighed og faste rutiner? Det har videnskabsjournalisten Mikael Schneider et godt bud på. I sin bog…

Læs mere
Sundhed
Fremstil din egen influenza lindring 

Cayennepeber, hvidløg, ingefær, citrusfrugter og lidt sirup. Sådan lyder opskriften på en juice, som ud over at give blodomløbet et boost, også skulle bidrage til bekæmpelse af influenzasymptomer. Opskriften er fra Fern Greens 'Frugt og grønt op flaske'.

Læs mere
Sundhed
Lægemidler mod psykiske lidelser kan ødelægge tænderne 

En almindelig bivirkning ved lægemidler mod psykiske lidelser er mundtørhed. Men manglen på spyt kan gå ud over tandsundheden, advarer Dansk Tandplejerforening. Spyt neutraliserer syrligheden i det, vi spiser og drikker, og hjælper med at holde tænderne rene ved at skylle tænderne fri for madrester.…

Læs mere
Sundhed
Danske kvinder er blevet mere inaktive og overvægtige 

Regelmæssig fysisk aktivitet gavner både helbred og humør. Ved at røre sig forebygger man blandt andet hjerte-karsygdomme, type 2 diabetes, overvægt, visse kræftformer og depression. Men ifølge ny undersøgelse, kan hver tredje dansker betegnes som fysisk inaktive, og det skyldes især et fald i…

Læs mere
Sundhed
Især kvinder er vilde med at google sygdomme 

Danskerne er storforbrugere af sundhedsinformation på internettet – og det gælder ikke mindst kvinderne, hvoraf hver tredje ifølge en ny undersøgelse fra Epinion jævnligt bruger nettet til at søge information om sygdomme og sundhed. Det øger behovet for professionel, valid og objektiv…

Læs mere
Sundhed
Ny app skal gøre det lettere at leve med smerter 

Ca. hver femte voksne lider af kroniske smerter. Det kan være hårdt og udmattende at leve med i hverdagen. Ved at kende sin smerte, kan man nemmere tage kontrollen, så smerterne bliver lettere at leve med. Derfor lancerer medicinalfirmaet Pfizer app’en 'Min Smerte', der dels giver nem adgang til…

Læs mere
Sundhed
Psoriasisramte opfordres til at orientere sig om behandlings-muligheder 

Lavt selvværd, kløe, skæl og smerter er bare nogle af konsekvenserne for psoriasisramte. Konsekvenser som kan blive forværret, hvis ikke sygdommen bliver behandlet godt nok. Det er derfor afgørende, at psoriasisramte får en tilfredsstillende behandling gennem hele livet for at mindske konsekvenserne…

Læs mere
Sundhed
Stå af juleræset, hvis du har Roskildesyge 

Tiden op mod jul er højtid for Roskildesyge og dermed opkast og kraftig diarré, skriver Fødevarestyrelsen. Én af forklaringerne er, at køkkenmedarbejdere møder halvsyge på job og smitter via maden. En anden forklaring er, at sløje gæster går til buffeten og spreder Roskildesyge via maden på…

Læs mere
Sundhed
Danskerne lider af slidgigt og diskusprolaps 

Danskerne er et folkefærd plaget af lidelser i muskler og i skelettet. Omkring 1,2 mio. danskere lider af slidgigt, knogleskørhed, leddegigt, diskusprolaps eller andre rygsygdomme. Det viser en rapport fra Statens Institut for Folkesundhed, SDU. Instituttet har undersøgt, hvor mange voksne danskere…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^