Kategori: Sundhed

Udover at stimulere lymfesystemet og mindske ødemer og væskeophobninger, så kan lymfedrænage, ifølge lymfedrænageterapeut Erna Troels, også mindske gener ved overgangsalderen og have god effekt i forbindelse med detox ...

Lymfedrænage mod væskeophobninger 

Hævede ben og væskeophobninger er, omend generende, en meget almindelig og oftest ufarlig tilstand. Hvis problemet skyldes et dårligt fungerende lymfesystem, så kan lymfedrænage være en hjælp.

Hvad skyldes hævede ben og væskeophobninger?

Hævede ben og væskeophobninger er, omend generende, en meget almindelig og oftest ufarlig tilstand, som f.eks. kan skyldes, at du har siddet for længe i samme kropsstilling. Det kan dog også have mange andre årsager og f.eks. hænge sammen med overvægt, din menstruationscyklus, en for saltholdig kost eller at man har et svagt fungerende lymfesystem. Men tilstanden kan også skyldes en række alvorlige sygdomme, og derfor bør symptomerne altid vendes med lægen.

Lymfedrænage lindrer

Hvis lægen vurderer, at der er tale om et dårligt fungerende lymfesystem, så kan lymfedrænage være med til at stimulere og få gang i lymfesystemet.

Erna Troels er lymfedrænageterapeut og har gennem mange år hjulpet mennesker der døjer med væskeophobninger som følge af et "dovent", dårligt fungerende lymfesystem. Behandlingen består af massage, men til forskel fra almindelig massage, så foregår lymfedrænage med fjerlette, pulserende bevægelser, hvorved lymfesystemet masseres i gang. 
”De klassiske massagegreb og relativt hårde tryk, har ingen drænerende virkning på lymfen” forklarer Erna Troels. ”Kroppens lymfekar er fine, og bliver der trykket hårdt på dem, sker der det samme, som man oplever, når man trykker på en vandslange - der lukkes for gennemstrømningen. Derfor består lymfedrænagebehandlingen af serier af nænsomme kreds- og spiralformede håndbevægelser.”

Udover at stimulere lymfesystemet og mindske ødemer og væskeophobninger, så kan lymfedrænage, ifølge Erna Troels, også have god effekt på andre helbredsproblemer. Den blide form for massage kan blandt andet stimulere blodcirkulationen, afhjælpe bihule- og pandehule lidelser, lindre gigtsymptomer, uro i benene og mindske gener ved overgangsalderen samt, i forbindelse med detox, fjerne ophobede affaldsstoffer i kroppen. Samtidig konstaterer vores udsendte, at lymfedrænagebehandlingen er en absolut unik og behagelig massageform, med en fantastisk beroligende og afslappende effekt. 
Læs mere om Erna Troels og lymfedrænage på: Lymfedraenage.com

Hvad vil det sige, at have et svagt lymfesystem?

Lymfesystemet er, sammen med blodets kredsløb, kroppens vigtige transportsystemer. Hver dag presser blodkredsløbet mange liter væske ud i kroppens væv for at ilte og nære cellerne. Det meste af denne væske suger blodkredsløbet selv tilbage igen, sammen med C2O og andet affald. Dog efterlades ca. 3 liter væske ude i vævet hvert døgn. Det er dét lymfesystemet skal tage sig af at transporter hele vejen op gennem kroppen sammen med visse affaldsstoffer, proteiner og fedt, der er for store til at blive suget tilbage i blodkredsløbet. 
Under vejs filtreres lymfen i lymfeknuderne, hvor der også tilsættes hvide blodlegemer (immunforsvar) inden lymfen løber tilbage til blodkredsløbet via de store vener lige under kravebenene.
Til forskel fra blodets kredsløb, som stimuleres af hjertet, så stimuleres lymfens bevægelse bla. af rytmiske sammentrækninger i lymfeårerne og af musklernes arbejde.
Døjer man med et "dovent" lymfesystem, kan det bl.a. skyldes at lymfeårernes sammentrækninger ikke fungerer optimalt, at der mangler stimulation fra musklerne eller at vævet er fyldt op med affaldsstoffer.

Sundhed
Forældre spiser mere usundt, når børnene ikke er der  

Danske forældre med hjemmeboende børn opfordrer troligt til at spise både agurker og gulerødder i hverdagen. Men så snart ungerne er lagt i seng, bliver slik og chokolade fundet frem fra skuffer og skabe. Det viser en ny undersøgelse for Sæson. Om dagen fokuserer forældrene på de gode, grønne og…

Læs mere
Sundhed
Kvindeløb: Løb dig glad og i godt humør 

Vil du have bedre humør og større livskvalitet? Så er motion god medicin, og her i foråret er det oplagt, at få sin motion gennem løbetræning

Læs mere
Sundhed
Mange forældre tjekker ikke børnene for lus 

Der er en god forklaring på, hvorfor danske børnefamilier igen og igen må tage kampen op mod lusene. En undersøgelse gennemført af Meda viser, at 30% af de danske forældre kun tjekker for lus en gang om måneden – eller sjældnere. Godt nok tjekker 2 ud af 3 forældre minimum hver 2. uge, om deres børn…

Læs mere
Sundhed
Sådan bliver gåturen en effektiv motionsform 

Mange har fået øjnene op for de mange fordele, der er ved at gøre gåture til den primære motionsform i hverdagen. Med gåture som træningsform, får man både den fleksibilitet i træningen, som mange har brug for i en fuldbooket hverdag, og samtidig al den dagslys, frisk luft og natur, som er så…

Læs mere
Sundhed
Forskere: Frivilligt arbejde fordobler chancen for høj mental sundhed 

Er man engageret i frivilligt arbejde, har man dobbelt så stor chance for mentalt at have det så godt som muligt. Det konkluderer forskere ved Statens Institut for Folkesundhed på baggrund af nyt studie blandt 14.000 i Skandinavien.

Læs mere
Sundhed
Hjerteforeningen: Butikkernes ’mersalg’ gør os tykke 

Mange danskere er trætte af, at butikker og fastfoodrestauranter lokker dem til at købe flere usunde mad- eller drikkevarer, end de havde tænkt sig. Hjerteforeningen, Diabetesforeningen og Kræftens Bekæmpelse sætter fokus på det såkaldte mersalg. For det medvirker til overvægt og usunde vaner.

Læs mere
Sundhed
Mange på 65+ får for lidt protein 

Folk over 65 år har brug for ekstra proteinrig kost for at bevare deres muskelkraft. Det er dog kun halvdelen af de 65-75 årige, der får den protein, de har brug for. Det viser en rapport fra DTU Fødevareinstituttet, og derfor udgiver Fødevarestyrelsen nu en stribe gode kostråd særligt rettet ældre.

Læs mere
Sundhed
Få styr på maven - Fra ende til anden 

Hver dag har tusindvis af danskere problemer med afføringen. Det kan være kilde til stort ubehag - både fysisk og psykisk, og det kan være årsag til, at man trækker sig fra sociale sammenhænge og ikke lever sit liv fuldt ud. Men problemer som forstoppelse, diarre, luft i maven og irritabel tyktarm…

Læs mere
Sundhed
400.000 danskere lider af helårsallergi 

Ubehandlet allergi kan udvikle sig til astma, og her i den kolde tid risikerer mange danskere ikke at få den korrekte behandling, da de forveksler deres allergisymptomer med forkølelse.

Læs mere
Sundhed
Hvorfor lade sig vaccinere, når man er sund og rask?  

Flere ældre og kronisk syge lader sig vaccinere mod influenza. Det er positivt, lyder det fra Sundhedsstyrelsen, men desværre er det ikke nok. Næsten alle dem, der sidste år havde alvorlige influenzaforløb med indlæggelser, tilhørte en af risikogrupperne, og heraf var cirka 6 ud af 10 ikke…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^