Kategori: Sundhed

Udover at stimulere lymfesystemet og mindske ødemer og væskeophobninger, så kan lymfedrænage, ifølge lymfedrænageterapeut Erna Troels, også mindske gener ved overgangsalderen og have god effekt i forbindelse med detox ...

Lymfedrænage mod væskeophobninger 

Hævede ben og væskeophobninger er, omend generende, en meget almindelig og oftest ufarlig tilstand. Hvis problemet skyldes et dårligt fungerende lymfesystem, så kan lymfedrænage være en hjælp.

Hvad skyldes hævede ben og væskeophobninger?

Hævede ben og væskeophobninger er, omend generende, en meget almindelig og oftest ufarlig tilstand, som f.eks. kan skyldes, at du har siddet for længe i samme kropsstilling. Det kan dog også have mange andre årsager og f.eks. hænge sammen med overvægt, din menstruationscyklus, en for saltholdig kost eller at man har et svagt fungerende lymfesystem. Men tilstanden kan også skyldes en række alvorlige sygdomme, og derfor bør symptomerne altid vendes med lægen.

Lymfedrænage lindrer

Hvis lægen vurderer, at der er tale om et dårligt fungerende lymfesystem, så kan lymfedrænage være med til at stimulere og få gang i lymfesystemet.

Erna Troels er lymfedrænageterapeut og har gennem mange år hjulpet mennesker der døjer med væskeophobninger som følge af et "dovent", dårligt fungerende lymfesystem. Behandlingen består af massage, men til forskel fra almindelig massage, så foregår lymfedrænage med fjerlette, pulserende bevægelser, hvorved lymfesystemet masseres i gang. 
”De klassiske massagegreb og relativt hårde tryk, har ingen drænerende virkning på lymfen” forklarer Erna Troels. ”Kroppens lymfekar er fine, og bliver der trykket hårdt på dem, sker der det samme, som man oplever, når man trykker på en vandslange - der lukkes for gennemstrømningen. Derfor består lymfedrænagebehandlingen af serier af nænsomme kreds- og spiralformede håndbevægelser.”

Udover at stimulere lymfesystemet og mindske ødemer og væskeophobninger, så kan lymfedrænage, ifølge Erna Troels, også have god effekt på andre helbredsproblemer. Den blide form for massage kan blandt andet stimulere blodcirkulationen, afhjælpe bihule- og pandehule lidelser, lindre gigtsymptomer, uro i benene og mindske gener ved overgangsalderen samt, i forbindelse med detox, fjerne ophobede affaldsstoffer i kroppen. Samtidig konstaterer vores udsendte, at lymfedrænagebehandlingen er en absolut unik og behagelig massageform, med en fantastisk beroligende og afslappende effekt. 
Læs mere om Erna Troels og lymfedrænage på: Lymfedraenage.com

Hvad vil det sige, at have et svagt lymfesystem?

Lymfesystemet er, sammen med blodets kredsløb, kroppens vigtige transportsystemer. Hver dag presser blodkredsløbet mange liter væske ud i kroppens væv for at ilte og nære cellerne. Det meste af denne væske suger blodkredsløbet selv tilbage igen, sammen med C2O og andet affald. Dog efterlades ca. 3 liter væske ude i vævet hvert døgn. Det er dét lymfesystemet skal tage sig af at transporter hele vejen op gennem kroppen sammen med visse affaldsstoffer, proteiner og fedt, der er for store til at blive suget tilbage i blodkredsløbet. 
Under vejs filtreres lymfen i lymfeknuderne, hvor der også tilsættes hvide blodlegemer (immunforsvar) inden lymfen løber tilbage til blodkredsløbet via de store vener lige under kravebenene.
Til forskel fra blodets kredsløb, som stimuleres af hjertet, så stimuleres lymfens bevægelse bla. af rytmiske sammentrækninger i lymfeårerne og af musklernes arbejde.
Døjer man med et "dovent" lymfesystem, kan det bl.a. skyldes at lymfeårernes sammentrækninger ikke fungerer optimalt, at der mangler stimulation fra musklerne eller at vævet er fyldt op med affaldsstoffer.

Sundhed
Når fødderne klør  

Fodsvamp trives i fugt og varme, som fx i tætsluttende sneakers og sko. Har du kløe, svie og irriteret hud mellem tæerne, så er du muligvis blandt de 10-15% af danskerne, der har fodsvamp.

Læs mere
Sundhed
Sundhedsstyrelsen: Opdateret informationen om COVID-19 

Sundhedsstyrelsen tilpasser løbende retningslinjer og informationsmateriale i takt med, at der kommer ny viden om COVID-19. I den forbindelse udgives tre reviderede pjecer, der beskriver, hvad man skal gøre, og hvor man kan få hjælp, hvis man har symptomer på COVID-19, er testet positiv for…

Læs mere
Sundhed
Årsager til smerter i bækkenet 

Smerter i underlivet kan skyldes muskelspændinger og myoser i bækkenbunden. Årsagen er for nogle kvinder, at de ubevidst spænder så meget i bækkenet, at der opstår muskelinfiltrationer, også kaldet bækkenmyoser.

Læs mere
Sundhed
COVID-19: Nyt om D- og C-vitamin 

Det har været tre lange måneder med rigtig mange restriktioner og mange store tab. Nu åbnes der igen op for Danmark: Forbuddet mod forsamlinger er hævet til 50 personer og vi kan igen besøge vores ældre på plejehjemmene. Nu kan film igen ses i biografen og træningen foregå i fitnesscenter eller…

Læs mere
Sundhed
Deltag i COVID19 forskningsundersøgelse: Hvordan har krisen påvirket dit fysiske og psykiske helbred? 

En ny, stor, international undersøgelse samler viden om, hvordan corona-pandemien påvirker det fysiske og psykiske helbred hos børn og voksne, og ikke mindst give et indblik i, hvordan krisen påvirker særlig udsatte grupper som sundhedspersonale og mennesker, som har en psykisk sygdom.

Læs mere
Sundhed
Potentiel behandling mod COVID-19 har også negative effekter 

Det er svært at føre en krig uden at nogle kommer til skade, og dette gælder også, når en behandling, der potentielt kan bruges mod Covid-19, forhindrer genopbygning af skadet lungevæv efter infektion med viruser som COVID-19.

Læs mere
Sundhed
COVID-19: D-vitamin 

Selvom Fødevarestyrelsen advarer at der er tale om misinformation, når man på de sociale medier kan læse, at man kan spise sig til et stærkere immunforsvar og dermed undgå at blive smittet med COVID-19, så vil forskning på sigt måske nå til andre konklusioner.

Læs mere
Sundhed
COVID-19: C-vitamin 

I forbindelse med videnskabelige undersøgelser af vitaminers effekt på COVID-19, kigger forskere blandt andet på, hvorvidt C-vitamin kan bruges til forebyggelse og behandling.

Læs mere
Sundhed
Diætist: Hjemmearbejde har gjort os fede. Sådan vender du tilbage til en sund og slank livsstil 

Mange arbejdspladser har været lukket ned, og tusindvis af danskere oprettede kontorlignende tilstande i privaten. Vanebrud og kort afstand til køleskabet gør det svært at holde vægten under hjemmearbejdsperioden, siger diætist Gitte Dreyer, der forklarer, hvordan vi kommer tilbage på sporet,…

Læs mere
Sundhed
Her er danskernes usunde vaner under Corona-krisen 

Da Danmark blev lukket ned, betød det for manges vedkommende, at mange af hverdagens fysiske aktiviteter blev udskiftet med sofaen i hjemmet. Ifølge en ny undersøgelse svarer knap 30 procent af de adspurgte, at krisen har fået dem til at træne mindre og samtidig vurderer hver fjerde, at de også har…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^