Kategori: Sundhed

Krisen har bragt en masse store omvæltninger med sig for samfundet og den enkelte. Men en ny undersøgelse viser, at den også har ført til en række usunde vaner hos mange af os.

Her er danskernes usunde vaner under Corona-krisen 

Da Danmark blev lukket ned, betød det for manges vedkommende, at mange af hverdagens fysiske aktiviteter blev udskiftet med sofaen i hjemmet. Ifølge en ny undersøgelse svarer knap 30 procent af de adspurgte, at krisen har fået dem til at træne mindre og samtidig vurderer hver fjerde, at de også har indtaget mere slik, chips og sodavand under krisen.

Find tilbage til de sunde rutiner i hverdagen

Lysten til at lave mad derhjemme, er ligeledes faldet betragteligt for mange af os, for hver femte af de adspurgte erkender, at de har købt mere take away under krisen. Derudover indrømmer ti procent af danskerne, at krisen har fået dem til at drikke mere.
Og selvom det er nemt at falde ind i en rytme med usunde vaner, så er det vigtigt at forsøge at komme hurtigt tilbage til de sunde rutiner og blandt andet undlader at række ud efter slikskålen som det første, lyder det fra Per Østergaard, der er direktør i Gjensidige Forsikring, som sammen med Kantar Gallup har foretaget undersøgelsen.

”Det kan være svært ikke at tillægge sig nogle usunde vaner, når man pludselig bruger meget tid derhjemme, men det kan være en god idé, at lave regler for sig selv, så det eksempelvis kun er enkelte dage, der må spises slik, og at der er indlagt en form for fysisk aktivitet dagligt, fx en gå-tur, som også kan hjælpe på ens mentale velbefindende,” siger Per Østergaard.

Om undersøgelsen

Har du ændret vaner under corona-krisen?

  • Spiser mere slik, chips, sodavand mv 24 %
  • Spiser mere take away 18 %
  • Spiser mindre slik, chips, sodavand mv 3 %
  • Spiser mindre take away 5 %
  • Træner mere 9 %
  • Træner mindre 27 %
  • Ingen af ovenstående 39 %
  • Ved ikke 3 %

Kilde: Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup i maj 2020 blandt 1025 repræsentativt udvalgte danskere for Gjensidige Forsikring.

Ozempic og Wegovy Novo Nordisk. Nature Medicine: SELECT trial of semaglutide
Sundhed
Ny viden: Wegovy kan sandsynligvis reducere risikoen for hjerteanfald 

En ny undersøgelse, offentliggjort i det anerkendte tidsskrift Nature Medicine, viser, at vægttabsmedicin som Wegovy ikke kun hjælper med at reducere vægten, men også kan mindske risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde med hele 20%. Dette videnskabelige gennembrud kan få stor betydning for både…

Læs mere
Livmoderhalskræft kan være svær at opdage i tide uden regelmæssige screeninger.
Sundhed
Livmoderhalskræft: Tidlig screening kan redde dit liv 

Mistanken om at have kræft er skræmmende, og derfor er det vigtigt at få undersøgt bekymringen, så du kan få ro i sindet. For kvinder kan det handle om frygten for livmoderhalskræft, men regelmæssige screeninger giver mulighed for at opdage sygdommen tidligt. Jo tidligere den opdages, desto bedre er…

Læs mere
Sundhed
Ny viden: Naturligt alternativ til populære lægemidler mod svær overvægt 

I en tid, hvor medicin som Ozempic og Wegovy dominerer samtalerne om vægttab og blodsukkerkontrol, er det let at glemme, at en sund kost kan spille en afgørende rolle i forebyggelsen af livsstilssygdomme. Selvom disse lægemidler får meget opmærksomhed, så viser nye undersøgelser, at en simpel…

Læs mere
Hvis du drikker alkohol for at håndtere stress eller angst, kan det være et tegn på alkoholmisbrug.
Sundhed
Alkoholmisbrug: Er dit forhold til alkohol ved at blive problematisk? 

Alkoholmisbrug er et alvorligt mønster, der ofte sniger sig ind i hverdagen uden at man opdager det. Over tid kan det påvirke både din fysiske og mentale sundhed på måder, du måske ikke har tænkt over.

Der er flere klare tegn, både fysiske og psykiske, der kan indikere, at dit forhold til alkohol…

Læs mere
Forbrugerrådet Tænk advarer mod farlige produkter på Temu-platformen.
Forbrugernyt
Forbrugerrådet Tænk advarer mod Temu 

Forbrugerrådet Tænk har netop offentliggjort en undersøgelse, hvor 38 produkter fra den populære kinesiske handelsplatform Temu er blevet testet. Resultaterne er bekymrende: hele 30 af produkterne overholder ikke de europæiske regler, og mange viser sig at have alvorlige sikkerhedsproblemer.

Læs mere
Undgå tømmermænd: Reflekter over dine drikkevaner med vores nye kampagne.
Job & karriere
Dansk alkoholkultur: Et enkelt glas er sjældent nok – hele flasken tømmes 

Det er surt at bruge en hel søndag på tømmermænd og ærgrelser over, at man endnu engang fik for meget indenbords. Det kan næsten få en til at fortryde, hvad der ellers var en hyggelig aften, mener mange danskere. En ny undersøgelse fra Alkohol & Samfund og TrygFonden viser, at 65 procent af voksne…

Læs mere
Skovflåter i Danmark: Vigtig information om symptomer og behandling af borreliose.
Forår
Skovflåter og Borreliose: Tegn og symptomer du skal holde øje med 

Et flåtbid behøver ikke at være smertefuldt, men det er vigtigt altid at fjerne flåter, fordi en del af dem er inficerede med Borrelia. Se billeder af skovflåt, flåtbid og borrelia-udslet.

Læs mere
Tørre øjne symptomer, årsager og behandling
Sundhed
8 årsager til tørre øjne 

I anledning af 'Dry Eye Awareness Month' i juli, er det vigtigt at sætte fokus på en udbredt, men ofte overset tilstand: tørre øjne, som ifølge Øjenforeningen rammer 11 pct. af befolkningen mellem 30-60 år.

Når lidelsen især ses hos ældre, så skyldes det, at produktionen af tårer aftager med…

Læs mere
Kend de 18 råvarer, der har indflydelse på blodtrykket
Sundhed
18 råvarer: Spis dig til et lavere blodtryk 

For mange danskere er højt blodtryk en skjult trussel – hele 20 procent af dem, der er ramt, og næsten en tredjedel er uvidende om det. Højt blodtryk opstår, når hjertet skal arbejde hårdere for at pumpe blodet gennem kroppens arterier, hvilket kan føre til alvorlige helbredsproblemer som…

Læs mere
Mindsk risikoen for mave-tarm-infektioner på rejsen - brug flaskevand og undgå rå fødevarer.
Rejser
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^