Kategori: Sundhed

Demensugen sætter rekord 

Aldrig er der blevet sat et så massivt fokus på demens i danske medier, som ved dette års Demensuge, skriver Alzheimerforeningen. 554 minutters TV, 50 webartikler og tusindvis af kommentarer og ’likes’ på de sociale medier. Det er hvad der i løbet af Demensugen er blevet bragt om demens på TV2s platforme og regioner. Dertil kommer 1721 artikler i de trykte medier om demens – heriblandt tre forsider på BT – og en rekordstor trafik på Alzheimerforeningens hjemmesider og sociale medier.

Mange nye Demensvenner
Med sloganet ’Husk Livet’ blev der i Demensugen sat fokus på viden om og forståelse for demens – og frem for alt på mennesket bag sygdommen. Alzheimerforeningen fulgte op med en kampagne, der skulle få flere til at melde sig som Demensvenner. Mere end 10.000 tog imod opfordringen og i skrivende stund er der over 37.000 Demensvenner.
"Målet er 100.000, så der er et stykke vej endnu. Men med Demensugen tror jeg virkelig, at folk har fået en større forståelse for demens, og det er lige præcis dét, Demensvenner handler om" siger Maja Louise Sørensen, der er projektleder for kampagnen. 

Kartofler - sunde og fedtfattige
Årstidens råvarer
Kartofler - sunde og fedtfattige 

Kartoflen er en alsidig og populær grønsag - og den lille knold kan spille en vigtig rolle i forebyggelsen af sygdomme. For kartoflen både mætter, er fedtfattig og kilde til livsvigtige stoffer. Faktisk er kartoflen en af de billigste og mest tilgængelige kilder til C-vitamin, som er en af de…

Læs mere
Sundhed
Hvad er din foretrukne kur mod stress? 

Ifølge en ny undersøgelse af danskernes ferievaner føler stort set alle danskere stress i større eller mindre udstrækning. Vores foretrukne kur mod stressen er motion, naturoplevelser og ferie.

Læs mere
Sundhed
Får du for meget salt? Tag testen! 

Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed har lavet beregninger der viser, at 400.000 færre danskere vil have forhøjet blodtryk, hvis vi tager toppen af vores saltforbrug.

Læs mere
Sundhed
Byt mættet fedt ud med umættet fedt 

Ifølge de nyeste tal om danskernes kostvaner spiser danskerne for meget mættet fedt. Men vi kan opnå en sundere fedsyresammensætning ved at bytte rundt på nogle af de fødevarer, vi spiser, skriver DTU Fødevareinstituttet.

Læs mere
Den kommer snigende....
Sundhed
Den kommer snigende.... 

Den kommer snigende et par gange om året. Først et lille snøft, så et lille dryp..En forkølelse er irriterende, og da der ikke findes nogen medicinsk behandling tyr mange til alternativ behandlingsmetoder. Men hvilke virker?

Læs mere
Sundhed
Børn og energidrikke 

Børn, der drikker energidrikke, får let alt for meget koffein. Det kan føre til, at børnene får svært ved at sove, får hjertebanken, bliver irritable, nervøse eller angste.

Læs mere
Giv dig selv en god start på dagen
Sundhed
Giv dig selv en god start på dagen 

For mange af os, er en god start på dagen en forudsætning for at fungere optimalt. Her får du psykologens guide til, hvordan du hjælper dig selv godt i gang med dagen.

Læs mere
Sundhed
Mere energi og overskud 

Hvis du, trods masser af søvn, føler dig træt og uoplagt, så kan det være, at du skal prøve at lægge mærke til, hvordan du administrerer din energi.

Læs mere
Sundhed
Nøglehullet  

Fra 1. marts udvider Fødevareministeriet muligheden for at bruge det grønne ernæringsmærke Nøglehullet.

Læs mere
Salte snacks som mellemmåltid
Sundhed
Salte snacks som mellemmåltid 

Hvor mange salte snacks, som f.eks. popcorn, peanuts, riskager og chips, kan man få indenfor et mellemmåltids 100 kalorier?

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^