Kategorier: Sundhed  -  Slank & sund

Danskerne fravælger LCHF diæt 

34% af danskerne kender til LCHF kostprincipperne, men kun 2% af dem lever efter diætens forskrifter. Det viser en helt ny analyse som YouGov har udarbejdet for Fuldkornspartnerskabet.

Diæter der anbefaler at udelukke eller reducere indtaget af brød, rugbrød, pasta og knækbrød - også de grove af slagsen, fylder på kogebogshylden hos boghandleren. Men en ny analyse fra YouGov viser, at LCHF diæter fylder mindre på danskernes tallerkener. Analysen viser, at kun 2% af de danskere, der kender til LCHF også spiser efter diætens anbefalinger. Mens 22% af dem, ind i mellem spiser efter principperne, så vil 74% slet ikke spise LCHF kost.

”LCHF diæter fylder meget i medierne, og det har vakt bekymring hos os i Fuldkornspartnerskabet, hvor vi arbejder for at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn” siger kampagneleder Rikke Iben Neess. ”Det er derfor positivt, at kun få mennesker vælger helt at kvitte kornprodukterne”.

Når man udelukker fuldkorn i sin kost, er det vigtigt at være klar over, hvad man siger farvel til.

Derfor skal du spise fuldkorn

Med fuldkorn får du hele kornet med også kimen og skaldelene, hvor de fleste fibre, vitaminer og mineraler sidder. Fuldkorn er ét af de ti officielle kostråd.

”Fuldkornsvarianter, brød og kornprodukter er afgørende i forhold til at få dækket kroppens behov for fibre og en række vitaminer og mineraler. En ensidig kost, hvor man udelukker brød og kornprodukter gør det svært at få dækket behovet for alle næringsstoffer. Sund kost handler om at spise varieret og fokusere på hvad man inkluderer i kosten, snarere end hvad man udelukker. Derfor anbefaler vi, at man spiser varieret og lever efter de officielle kostråd," siger Hanne Skov, ernæringsfaglig konsulent fra Hjerteforeningen og partner i Fuldkornspartnerskabet.

Analysen fra YouGov viser, at 67% af danskerne synes, at fuldkorn smager godt. 23% er hverken enig eller uenig i, at fuldkorn smager godt. Kun 5% har endnu ikke overgivet sig til smagen af fuldkorn. Så her er endnu et argument for at tage mere fuldkorn på tallerkenen.

Hvis du vil leve efter Fødevarestyrelsens anbefaling på 75 gram fuldkorn om dagen, så kræver det kun, at du spiser en lille portion havregryn til morgen og 1-2 skiver fuldkornsrugbrød i løbet af dagen. I dag er der over 660 produkter at vælge i mellem med det orange fuldkornslogo. Vælger du et produkt med fuldkornslogo, er du garanteret et højt fuldkornsindhold.

Sommer
Generer varmen din søvn? 

Sommeren er dejlig, men for nogle mennesker kan varmen føles så generende, at det går ud over deres velbefindende, og ødelægger nattesøvnen. Her får du en stribe tips til, hvordan du nemt afkøler kroppen, og får en rar og rolig nattesøvn.

Læs mere
Sundhed
Snus kan give varige skader i mundhulen 

Snus hitter hos de unge, men kan give varige skader i mundhulen, slimhindeforandringer og tandkød, der trækker sig tilbage, advarer Tandlægeforeningen.

Læs mere
Sundhed
Apotekerforening: Kontakt apoteket i stedet for vagtlægen, når det drejer sig om receptfornyelse 

Der er ingen grund til at belaste sidde i telefonkø og belaste vagtlægetelefonen, hvis recepten er udløbet. Gå i stedet for på apoteket, for her kan man hjælpe med at genordinere p-piller og medicin mod en række kroniske sygdomme.

Læs mere
Sommer
Sådan undgår du dehydrering 

Mennesket består af mellem 50 og 75% vand. Uden en jævn tilførsel af vand, fungerer krop og hjerne ikke optimalt. Dehydrering kan medføre hovedpine og utilpashed, og i alvorlige tilfælde være livstruende.

Læs mere
Sundhed
Europas cykelnation cykler i sommerferien 

Rundt omkring i verden bliver Danmark ofte forbundet med at være en cykelnation, og det renommé er selvfølgelig kun blevet yderligere forstærket af sommerens Tour de France.

Ifølge transportvaneundersøgelsen bliver 15 procent af alle ture i Danmark foretaget på cykel, og det har jo, som alle ved,…

Læs mere
Sundhed
Stort studie: Kan et højt niveau af antioxidanter reducere risikoen for demens? 

Mennesker med højere niveauer af antioxidanter i deres blod kan være mindre tilbøjelige til at udvikle demens. Det skriver forskere fra National Institute on Aging i Baltimore på baggrund af en omfattende undersøgelse af 7.283 mennesker gennem 16 år.

Læs mere
Skønhed & Pleje
15 føde- og drikkevarer der misfarver tænderne 

Et smukt tandsæt har altid været efterstræbt og til alle tider været et tegn på sundhed, vitalitet og styrke. I den moderne verden signalerer sunde, hvide tænder ligeledes både den sunde livsstil, selvtillid og overskud, og det er derfor ikke så underligt, at der hvert år er tusindvis af danskere,…

Læs mere
Sundhed
Uro i benene ødelægger nattesøvnen 

Uro i benene - eller som det hedder på engelsk: Restless legs syndrome (RLS), kan være så generende, at det forstyrrer nattesøvnen og går ud over livskvaliteten. Symptomerne kan bedst beskrives som en sitrende, generende fornemmelse, der medfører en akut trang til at bevæge benene, der som regel ind…

Læs mere
Sundhed
Hæmorider: Sådan lindres og fjernes hæmorider  

Selvom Sundsstyrelsen vurderer, at op mod hver tredje dansker oplever at få hæmorider, så er problemet ikke noget der er nemt at taler om. Symptomerne på hæmorider kan imidlertid være voldsomt generende, og da der findes effektiv behandling, så er der al mulig grund til at lægge genertheden til side…

Læs mere
Sundhed
Hævede ben og ankler?  

Mere end hver anden voksne kvinde oplever at være besværet af tunge, ømme og hævede ben. Her får du et par effektive øvelser, som sætter gang i kredsløbet og lindrer generne.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^