Kategorier: Sundhed  -  Slank & sund

Danskerne fravælger LCHF diæt 

34% af danskerne kender til LCHF kostprincipperne, men kun 2% af dem lever efter diætens forskrifter. Det viser en helt ny analyse som YouGov har udarbejdet for Fuldkornspartnerskabet.

Diæter der anbefaler at udelukke eller reducere indtaget af brød, rugbrød, pasta og knækbrød - også de grove af slagsen, fylder på kogebogshylden hos boghandleren. Men en ny analyse fra YouGov viser, at LCHF diæter fylder mindre på danskernes tallerkener. Analysen viser, at kun 2% af de danskere, der kender til LCHF også spiser efter diætens anbefalinger. Mens 22% af dem, ind i mellem spiser efter principperne, så vil 74% slet ikke spise LCHF kost.

”LCHF diæter fylder meget i medierne, og det har vakt bekymring hos os i Fuldkornspartnerskabet, hvor vi arbejder for at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn” siger kampagneleder Rikke Iben Neess. ”Det er derfor positivt, at kun få mennesker vælger helt at kvitte kornprodukterne”.

Når man udelukker fuldkorn i sin kost, er det vigtigt at være klar over, hvad man siger farvel til.

Derfor skal du spise fuldkorn

Med fuldkorn får du hele kornet med også kimen og skaldelene, hvor de fleste fibre, vitaminer og mineraler sidder. Fuldkorn er ét af de ti officielle kostråd.

”Fuldkornsvarianter, brød og kornprodukter er afgørende i forhold til at få dækket kroppens behov for fibre og en række vitaminer og mineraler. En ensidig kost, hvor man udelukker brød og kornprodukter gør det svært at få dækket behovet for alle næringsstoffer. Sund kost handler om at spise varieret og fokusere på hvad man inkluderer i kosten, snarere end hvad man udelukker. Derfor anbefaler vi, at man spiser varieret og lever efter de officielle kostråd," siger Hanne Skov, ernæringsfaglig konsulent fra Hjerteforeningen og partner i Fuldkornspartnerskabet.

Analysen fra YouGov viser, at 67% af danskerne synes, at fuldkorn smager godt. 23% er hverken enig eller uenig i, at fuldkorn smager godt. Kun 5% har endnu ikke overgivet sig til smagen af fuldkorn. Så her er endnu et argument for at tage mere fuldkorn på tallerkenen.

Hvis du vil leve efter Fødevarestyrelsens anbefaling på 75 gram fuldkorn om dagen, så kræver det kun, at du spiser en lille portion havregryn til morgen og 1-2 skiver fuldkornsrugbrød i løbet af dagen. I dag er der over 660 produkter at vælge i mellem med det orange fuldkornslogo. Vælger du et produkt med fuldkornslogo, er du garanteret et højt fuldkornsindhold.

Sundhed
Den rigtig kost forebygger hudkræft 

Stor forskningsundersøgelse viser, at indtagelse af fødevarer med visse antioxidanter, forebygger hudkræft. Det gælder fx granatæbler og andre grøntsager og frugter rige på antioxidanter.

Læs mere
Forbrug eller misbrug?
Sundhed
Forbrug eller misbrug? 

Minnesota kur, Ole Michelsen, Den dansende dæmon, alkohol, narkotika

Læs mere
Bliv migrænefri
Sundhed
Bliv migrænefri 

Ny bog om migræne sætter handling bag ordene og viser, at drømmen om et migrænefrit liv ikke er en umulighed.

Læs mere
Pollenplage i luften
Sundhed
Pollenplage i luften 

Så er danskernes værste pollenplage i luften. Få Astma-Allergi Danmarks bedste råd ...

Læs mere
Kvinder har flest søvnproblemer
Sundhed
Kvinder har flest søvnproblemer 

Grædende børn, snorken, nattesved og dårlige senge gør ofte nætterne hårde for danske kvinder. 3 ud af 10 kvinder sover dårligt om natten, mens det samme kun er tilfældet for 1 ud af 10 mænd.

Læs mere
God fordøjelse
Sundhed
God fordøjelse 

Går du rundt med fordøjelsesproblemer, kronisk oppustet mave eller forstoppelse, så er der hjælp at hente i læge Søs Wollesens nye bog "Sund mave sådan ! " ...

Læs mere
Stretching
Sundhed
Stretching  

Stræk dig til en flot holdning og smidig krop ...

Læs mere
Ny hovedpine-app giver overblik og indblik
Sundhed
Ny hovedpine-app giver overblik og indblik 

En ny applikation til smartphones gør det nemt og tilgængeligt for danskere med migræne eller hovedpine at registrere detaljer om deres hovedpine.

Læs mere
Slip slikket
Sundhed
Slip slikket 

Fra manden bag Køkkenrevolution-bestsellerne og kvinden bag bestselleren Fra pæn pige til powerprinsesse er her bogen, der kan hjælpe alle, der gerne vil begrænse deres slikspisning.

Læs mere
Det er ok at tisse i bukserne!
Sundhed
Det er ok at tisse i bukserne! 

Kvinder synes det er både intimt og pinligt at tale om deres inkontinens, men modsat synes ingen, at det er pinligt, hvis en veninde fortalte om sin inkontinens ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^