Kategorier: Sundhed  -  Slank & sund

Danskerne fravælger LCHF diæt 

34% af danskerne kender til LCHF kostprincipperne, men kun 2% af dem lever efter diætens forskrifter. Det viser en helt ny analyse som YouGov har udarbejdet for Fuldkornspartnerskabet.

Diæter der anbefaler at udelukke eller reducere indtaget af brød, rugbrød, pasta og knækbrød - også de grove af slagsen, fylder på kogebogshylden hos boghandleren. Men en ny analyse fra YouGov viser, at LCHF diæter fylder mindre på danskernes tallerkener. Analysen viser, at kun 2% af de danskere, der kender til LCHF også spiser efter diætens anbefalinger. Mens 22% af dem, ind i mellem spiser efter principperne, så vil 74% slet ikke spise LCHF kost.

”LCHF diæter fylder meget i medierne, og det har vakt bekymring hos os i Fuldkornspartnerskabet, hvor vi arbejder for at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn” siger kampagneleder Rikke Iben Neess. ”Det er derfor positivt, at kun få mennesker vælger helt at kvitte kornprodukterne”.

Når man udelukker fuldkorn i sin kost, er det vigtigt at være klar over, hvad man siger farvel til.

Derfor skal du spise fuldkorn

Med fuldkorn får du hele kornet med også kimen og skaldelene, hvor de fleste fibre, vitaminer og mineraler sidder. Fuldkorn er ét af de ti officielle kostråd.

”Fuldkornsvarianter, brød og kornprodukter er afgørende i forhold til at få dækket kroppens behov for fibre og en række vitaminer og mineraler. En ensidig kost, hvor man udelukker brød og kornprodukter gør det svært at få dækket behovet for alle næringsstoffer. Sund kost handler om at spise varieret og fokusere på hvad man inkluderer i kosten, snarere end hvad man udelukker. Derfor anbefaler vi, at man spiser varieret og lever efter de officielle kostråd," siger Hanne Skov, ernæringsfaglig konsulent fra Hjerteforeningen og partner i Fuldkornspartnerskabet.

Analysen fra YouGov viser, at 67% af danskerne synes, at fuldkorn smager godt. 23% er hverken enig eller uenig i, at fuldkorn smager godt. Kun 5% har endnu ikke overgivet sig til smagen af fuldkorn. Så her er endnu et argument for at tage mere fuldkorn på tallerkenen.

Hvis du vil leve efter Fødevarestyrelsens anbefaling på 75 gram fuldkorn om dagen, så kræver det kun, at du spiser en lille portion havregryn til morgen og 1-2 skiver fuldkornsrugbrød i løbet af dagen. I dag er der over 660 produkter at vælge i mellem med det orange fuldkornslogo. Vælger du et produkt med fuldkornslogo, er du garanteret et højt fuldkornsindhold.

Sundhed
Når fødderne klør  

Fodsvamp trives i fugt og varme, som fx i tætsluttende sneakers og sko. Har du kløe, svie og irriteret hud mellem tæerne, så er du muligvis blandt de 10-15% af danskerne, der har fodsvamp.

Læs mere
Sundhed
Sundhedsstyrelsen: Opdateret informationen om COVID-19 

Sundhedsstyrelsen tilpasser løbende retningslinjer og informationsmateriale i takt med, at der kommer ny viden om COVID-19. I den forbindelse udgives tre reviderede pjecer, der beskriver, hvad man skal gøre, og hvor man kan få hjælp, hvis man har symptomer på COVID-19, er testet positiv for…

Læs mere
Sundhed
Årsager til smerter i bækkenet 

Smerter i underlivet kan skyldes muskelspændinger og myoser i bækkenbunden. Årsagen er for nogle kvinder, at de ubevidst spænder så meget i bækkenet, at der opstår muskelinfiltrationer, også kaldet bækkenmyoser.

Læs mere
Sundhed
COVID-19: Nyt om D- og C-vitamin 

Det har været tre lange måneder med rigtig mange restriktioner og mange store tab. Nu åbnes der igen op for Danmark: Forbuddet mod forsamlinger er hævet til 50 personer og vi kan igen besøge vores ældre på plejehjemmene. Nu kan film igen ses i biografen og træningen foregå i fitnesscenter eller…

Læs mere
Sundhed
Deltag i COVID19 forskningsundersøgelse: Hvordan har krisen påvirket dit fysiske og psykiske helbred? 

En ny, stor, international undersøgelse samler viden om, hvordan corona-pandemien påvirker det fysiske og psykiske helbred hos børn og voksne, og ikke mindst give et indblik i, hvordan krisen påvirker særlig udsatte grupper som sundhedspersonale og mennesker, som har en psykisk sygdom.

Læs mere
Sundhed
Potentiel behandling mod COVID-19 har også negative effekter 

Det er svært at føre en krig uden at nogle kommer til skade, og dette gælder også, når en behandling, der potentielt kan bruges mod Covid-19, forhindrer genopbygning af skadet lungevæv efter infektion med viruser som COVID-19.

Læs mere
Sundhed
COVID-19: D-vitamin 

Selvom Fødevarestyrelsen advarer at der er tale om misinformation, når man på de sociale medier kan læse, at man kan spise sig til et stærkere immunforsvar og dermed undgå at blive smittet med COVID-19, så vil forskning på sigt måske nå til andre konklusioner.

Læs mere
Sundhed
COVID-19: C-vitamin 

I forbindelse med videnskabelige undersøgelser af vitaminers effekt på COVID-19, kigger forskere blandt andet på, hvorvidt C-vitamin kan bruges til forebyggelse og behandling.

Læs mere
Sundhed
Diætist: Hjemmearbejde har gjort os fede. Sådan vender du tilbage til en sund og slank livsstil 

Mange arbejdspladser har været lukket ned, og tusindvis af danskere oprettede kontorlignende tilstande i privaten. Vanebrud og kort afstand til køleskabet gør det svært at holde vægten under hjemmearbejdsperioden, siger diætist Gitte Dreyer, der forklarer, hvordan vi kommer tilbage på sporet,…

Læs mere
Sundhed
Her er danskernes usunde vaner under Corona-krisen 

Da Danmark blev lukket ned, betød det for manges vedkommende, at mange af hverdagens fysiske aktiviteter blev udskiftet med sofaen i hjemmet. Ifølge en ny undersøgelse svarer knap 30 procent af de adspurgte, at krisen har fået dem til at træne mindre og samtidig vurderer hver fjerde, at de også har…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^