Kategorier: Spiritualitet  -  Sundhed

Akupunktur mod angst: En naturlig og effektiv behandling for kvinder i overgangsalderen.

Ny forskning viser, at akupunktur kan være en naturlig måde at reducere angstsymptomer på, især hos kvinder i overgangsalderen.

Angst: Kan akupunktur lindre angst? 

Angst er en udfordring, ikke mindst for kvinder i overgangsalderen, hvor den ofte skyldes hormonelle forandringer. Men hvad hvis der fandtes en naturlig og effektiv måde at lindre angstsymptomer på? Ny forskning offentliggjort i det anerkendte medicinske tidsskrift Frontiers beskriver akupunkturens potentiale som en behandling af angst.

Akupunkturens virkning på angst

Akupunktur er en gammel kinesisk behandlingsmetode, der traditionelt menes at hjælpe med at genoprette kroppens energi, eller 'qi'. Moderne forskning peger imidlertid også på, hvordan denne teknik kan have konkrete fysiologiske fordele.

Det nye studie sammenlignede effekten af akupunktur med placebo-akupunktur hos kvinder i overgangsalderen, og resultaterne var slående: Kvinder, der fik den korrekte akupunktur, oplevede en betydelig lindring af deres angstsymptomer.

Hvordan virker akupunkturen?

Men hvorfor virker akupunktur egentlig mod angst? Forskerne bag studiet vurderer, at akupunktur kan hjælpe med at regulere nervesystemet, reducere stresshormoner som kortisol og øge produktionen af serotonin, som er kendt for at fremme følelser af velvære og lykke.

For kvinder i overgangsalderen kan denne regulering være særligt gavnlig og ikke kun hjælpe med at lindre angst, men også de fysiske symptomer, der ofte følger med overgangsalderen, såsom hedeture og søvnproblemer.

En naturlig og skånsom behandling

For mange kvinder, der søger efter alternativer til medicinsk behandling, tilbyder akupunktur en naturlig og skånsom løsning. Studiets resultater er derfor særligt opmuntrende, da de viser, at akupunktur ikke blot er en placeboeffekt, men en reel behandlingsmetode, der også kan integreres i en holistisk tilgang til sundhed.

Fremtiden for behandling af angst

Forskningsresultaterne markerer samtidig et vigtigt skridt i retning af en større accept af akupunktur som en behandlingsform, ikke kun når det kommer til behandling af angst hos kvinder i overgangsalderen, men også generelt i forskning i alternative behandlingsmetoder.

Helsemesse: Krop-Sind-Ånd i Århus
Livsstilsmesser
Krop-Sind-Ånd Helsemesse Århus 2024 

'Krop-Sind-Ånd Helsemesse' i Aarhus er den store, tilbagevendende holistiske helsemesse, som i år samler 120 udstillere, eksperter og foredragsholdere inden for alternativ behandling, holistisk livsstil, personlig udvikling og spiritualitet.

Læs mere
Find de rette krystaller til dit stjernetegn og spirituelle behov.
Spiritualitet
Krystalhealing: 12 sten og krystallers unikke energier 

Det er svært ikke at blive en lille smule betaget af småsten, fossiler og krystaller. Med fine farvespil og unikke former, virker de så indbydende, at man er fristet til at samle dem op for at studere dem nærmere.

Gennem mange tusinde år har de spillet en vigtig rolle i traditionel medicin, ligesom…

Læs mere
Aromaterapi: Om 10 æteriske olier og deres terapeutiske egenskaber.
Spiritualitet
Aromaterapi: 10 æteriske oliers effekt på krop og sind  

Ofte kan selv en ganske flygtig duft vække store følelser og stærke minder. Mens nogle dufte - helt ubevidst - synes at vække en indre uro, så kan andre virke beroligende, stimulerende og opkvikkende.

Læs mere
Få dit månedshoroskop fra den erfarne astrolog Adrian Duncan på KvindeGuiden
Spiritualitet
Horoskoper v. Adrian Ross Duncan - September 2024 

Har du endnu ikke tjekket dit månedshoroskop? Klik ind og læs september måneds horoskoper, udarbejdet af den populære og erfarne astrolog og forfatter Adrian Ross Duncan. Med sit unikke klarsyn og præcise forudsigelser kan du få en fornemmelse af, hvad måneden vil byde på af muligheder, udfordringer…

Læs mere
Spirituel messe: Mystikkens Univers
Livsstilsmesser
Mystikkens Univers 2024 

Forestil dig at træde ind i et univers fyldt med mystik, indsigt og åndelig fordybelse – *Mystikkens Univers* er præcis dette magiske sted. I begyndelsen af november byder København velkommen til en messe, hvor sjæle finder ro, og nysgerrighed vækkes. Her kan du opleve den dybe forbindelse mellem…

Læs mere
Livsstilsmesser
Krop-Sind-Ånd Helsemesse i Brøndby Hallen 2025 

Den 31. januar 2025 åbnes dørene til tre dages eventyrligt oplevelsesmekka for alle, der ønsker at vide mere om alternativ medicin, naturterapeutiske behandlingsmetoder samt personlig og spirituel udvikling. Brøndby Hallen danner rammen om det store arrangement, som præsenterer det største og mest…

Læs mere
Helsemesse: Krop-Sind-Ånd i Aalborg
Livsstilsmesser
Krop-Sind-Ånd Helsemesse i Aalborg 2025 

Fra den 28. februar og tre dage frem forvandles Europahallen i Aalborg Kongres & Kultur Center til et inspirerende univers af alternativ behandling, holistisk livsstil og personlig udvikling. I en atmosfære præget af ro og nysgerrighed kan du gå på opdagelse blandt spændende stande og få nye…

Læs mere
Forkølelse: Er der bevis for at C-vitamin, echinacea, hvidløg og zink har en forebyggende effekt?
Spiritualitet
Husråd mod forkølelse. Virker de? 

C-vitamin, echinacea, hvidløg og zink er populære præparater, når forkølelse skal forebygges eller bekæmpes. Men virker de?

Læs mere
Dyrk din egen urtete: De bedste planter til tebrygning i haven
Spiritualitet
Planteguide: Hvilke planter egner sig bedst til urtete?  

Nogle af havens blomster, som mynte, kamille og hestemynte kan mere end blot pynte i haven og på altanen. Overhælder man de friske eller tørrede blade og blomster med kogende vand og lader drikken trække nogle minutter, så har man en velsmagende urtete.

Læs mere
Stella Andromeda
Spiritualitet
Din håndbog til et liv med stjernerne som guide, af Stella Andromeda 

I en stadigt mere omskiftelig, kaotisk og uoverskuelig verden søger mange råd og tryghed i astrologiens teorier. En af dem er Stella Andromeda, forfatteren bag bogserien ’Din håndbog til et liv med stjernerne som guide’. M

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Shopping
^