Kategori: Sommer

Så er det jorbærtid!

Så er det jorbærtid! 

Som følge af de mange fine solskinsdage i maj, er de danske jordbær tidligere end normalt ! Se her hvordan du bedst opbevarer de fine bær ...

De danske frilands jordbær modnes på forskellige tidspunkter afhængig af sort og geografiske placering. De første jordbær er allerede nu ude hos forbrugerne, men ikke over hele landet. I områder med lavere nattetemperatur må forbrugerne vente lidt på de røde bær, for selv inden for begrænset geografisk område kan nattetemperaturen variere. Og jo lavere nattetemperatur, des senere modning. Det betyder også, at sæsonen i de områder, hvor der er koldere om natten, slutter senere end i de områder, hvor nattetemperaturen er højere, og på den måde kan en sæson strække sig over længere tid.

Hvilket jordbær, er dit favorit-jordbær?
De fire mest kendte jordbærsorter er Honeoye, Elsanta, Sonata og Florence. De er forskellige både i smag og form. Det store, runde, dybrøde bær Honeoye har en syrlig-sød aroma og er det tidligste bær på markedet, det lidt mindre bær med lyst kød Elsanta har en mild og fin smag, mens det hjerteformede og gennemrøde bær Sonata, er ekstra sødt i smagen. Endelig er der Florence, som er kegleformet, fast i kødet og fyldig i smagen.
Navnet på jordbærsorterne står på de kasser, jordbærbakkerne ligger i ude i butikkerne.

Jordbær er super sunde
Jordbær faktisk er en af de sundeste frugter, man kan spise. Det skyldes, at:
• jordbær indeholder masser af gavnlige antioxidanter, der er med til at mindske kolesterolindholdet
• jordbær indeholder en kræfthæmmende ellagsyre, som beskytter huden mod de farlige UV-stråler samt modvirker rynker
• jordbær indeholder C-vitamin og folinsyre. Med 50 gram jordbær bliver det daglige behov for C-vitaminer dækket
Så spis løs af jordbær - de er kalorielette!

Gode råd om jordbær
• Jordbær har kort holdbarhed og skal helst spises samme dag, de er købt
• Opbevar jordbær ved 5 grader, men tag dem ud af køleskabet nogle timer inden servering, så smager de bedst
• Jordbærrene skal altid først skylles umiddelbart inden servering
• Skyl altid jordbær med stilk, ellers trænger der vand ind i bærrene. Fyld en balje med koldt vand, læg jordbærrene i en sigte og sænk den ned i vandet 2-3 gange
• Lad jordbærrene tørre i ét lag på et viskestykke. Først nu nippes stilkene af.

Sommer
Sådan fremstiller du nemt krydderurtesalt 

Sæt kulør på sommermaden med din egen krydderurtesalt af de krydderurter, du holder allermest af. Det er nemt:

Læs mere
Sommer
Ny rapport: Vi solskoldes, når vi mindst venter det  

Når solen bager midt på dagen, er solbeskyttelse vigtig. Men det kan man hurtig glemme, når man ikke er ude for at nyde solen, men formålet er at slå græs, være til koncert eller spise frokost. Og derfor er det er faktisk oftest i situationer, hvor vi laver alt muligt andet end at solbade, at vi…

Læs mere
Sommer
4 ud af 10 danskere holder mindre end 3 ugers sommerferie  

Mere end en tredjedel af danskerne i den erhvervsaktive alder holder en-to ugers ferie i sammenhæng, og fem pct. holder slet ikke ferie i sommerhalvåret. Det viser en ny befolkningsundersøgelse, Userneeds har lavet for Ingeniørforeningen, IDA. Det svarer til, at mere end en million erhvervsaktive…

Læs mere
Sommer
Krimier og andre bestsellere til ferien 

Tilbringer du sommeren på stranden, på plænen eller på en eksotisk staycation, så er en god bog helt uundværlig. Her får du 12 af tidens hotteste titler fra forfattere som blandt andet Mari Jungstedt, Camilla Läckberg, Anna Ekberg, Katrine Engberg, Anne Mette Hancock, makkerparret Lisbeth Zornig og…

Læs mere
Sommer
Rubs af friske krydderurter 

Med duftende, friske krydderurter kan du tilføje stor smag til din sommermad. Lav rubs af din yndlings krydderurt eller kombiner den med andre urter - og få helt nye smagsoplevelser…

Læs mere
Sommer
Kvinde, grib grillhandsken!  

Grillsæsonen er over os, og mens kvinderne regerer i salatkøkkenet, er det fortsat mændene, der holder skansen ved de glødende kul, når kødet skal tilberedes, skriver Dansk Gartneri. Madskribent og foodstylist Lone Kjær giver her sine bedste tips til at vippe herrerne af pinden og indføre lækkert…

Læs mere
Sommer
Spidskål 

I juni er det sæson for spidskål, også kaldet sommerkål. Spidskål er en alsidig kål, der både kan nydes rå i salater, men også er helt fantastisk grillet eller dampet, som her i Kostkompagniets opskrift på dampet spidskål med ærter og bacon.

Læs mere
Sommer
Lone Kjærs græske salat på grillede løg  

For Dansk Gartneri og Sæson.dk har madskribent og foodstylist Lone Kjær udarbejdet opskriften på en herlig salat, der vækker ferieminder tilsat grillede løg og masser af velsmag.

Læs mere
Sommer
Tag en slapper 

Nyd sommeren og tag en slapper i skyggen. På nettet finder du et spændende udvalg af skønne hængekøjer, - stole, solsenge og liggestole ...

Læs mere
Sommer
Havens blomster - lige til at spise 

Blomstersalater ser ikke kun fuldstændig eventyrlige ud, de kan også smage fantastisk! Og faktisk er overraskende mange planter i en almindelig have og i naturen lige til at spise. Med bogen 'Fantasilater' præsenterer Aiah Noack et helt univers fuld af nye smagsoplevelser, friskhed og…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^