Kategori: Sommer

Så er det jorbærtid!

Så er det jorbærtid! 

Som følge af de mange fine solskinsdage i maj, er de danske jordbær tidligere end normalt ! Se her hvordan du bedst opbevarer de fine bær ...

De danske frilands jordbær modnes på forskellige tidspunkter afhængig af sort og geografiske placering. De første jordbær er allerede nu ude hos forbrugerne, men ikke over hele landet. I områder med lavere nattetemperatur må forbrugerne vente lidt på de røde bær, for selv inden for begrænset geografisk område kan nattetemperaturen variere. Og jo lavere nattetemperatur, des senere modning. Det betyder også, at sæsonen i de områder, hvor der er koldere om natten, slutter senere end i de områder, hvor nattetemperaturen er højere, og på den måde kan en sæson strække sig over længere tid.

Hvilket jordbær, er dit favorit-jordbær?
De fire mest kendte jordbærsorter er Honeoye, Elsanta, Sonata og Florence. De er forskellige både i smag og form. Det store, runde, dybrøde bær Honeoye har en syrlig-sød aroma og er det tidligste bær på markedet, det lidt mindre bær med lyst kød Elsanta har en mild og fin smag, mens det hjerteformede og gennemrøde bær Sonata, er ekstra sødt i smagen. Endelig er der Florence, som er kegleformet, fast i kødet og fyldig i smagen.
Navnet på jordbærsorterne står på de kasser, jordbærbakkerne ligger i ude i butikkerne.

Jordbær er super sunde
Jordbær faktisk er en af de sundeste frugter, man kan spise. Det skyldes, at:
• jordbær indeholder masser af gavnlige antioxidanter, der er med til at mindske kolesterolindholdet
• jordbær indeholder en kræfthæmmende ellagsyre, som beskytter huden mod de farlige UV-stråler samt modvirker rynker
• jordbær indeholder C-vitamin og folinsyre. Med 50 gram jordbær bliver det daglige behov for C-vitaminer dækket
Så spis løs af jordbær - de er kalorielette!

Gode råd om jordbær
• Jordbær har kort holdbarhed og skal helst spises samme dag, de er købt
• Opbevar jordbær ved 5 grader, men tag dem ud af køleskabet nogle timer inden servering, så smager de bedst
• Jordbærrene skal altid først skylles umiddelbart inden servering
• Skyl altid jordbær med stilk, ellers trænger der vand ind i bærrene. Fyld en balje med koldt vand, læg jordbærrene i en sigte og sænk den ned i vandet 2-3 gange
• Lad jordbærrene tørre i ét lag på et viskestykke. Først nu nippes stilkene af.

Slip for skuffende ferieoplevelser
Sommer
Slip for skuffende ferieoplevelser 

Gør jer selv en tjeneste og sørg for at få afstemt jeres forventninger til sommerferien, inden I tager af sted, anbefaler psykologen ...

Læs mere
Sov dig smuk og sund igennem sommeren
Sommer
Sov dig smuk og sund igennem sommeren  

Hvis du sover for varmt om natten, forringer det din søvn – og det har konsekvenser for dit helbred og udseende. Få gode tips til en bedre søvn ...

Læs mere
Vin til sommermaden
Sommer
Vin til sommermaden 

Vinstyrke 2 er trukket i shorts og sommerskjorte og anmelder vine til både terrassen, udekøkkenet og grillen ...

Læs mere
Flere hindbær i år end nogensinde
Sommer
Flere hindbær i år end nogensinde  

Glæd dig ! Ifølge hindbæravlerne kan du se frem til en sommer fyldt med flotte, delikate hindbær !

Læs mere
Smukke havemøbler i plastik
Sommer
Smukke havemøbler i plastik 

Den nye havetrend synes at være i retning af funktionelle havemøbler i plastik, fordi de ikke kræver vedligeholdelse ...

Læs mere
Høstanemone
Sommer
Høstanemone 

Trods sit poetiske ydre er høstanemonen en særdelses robust staude. Plant den nu, så har du smukke blomster i sensommeren ...

Læs mere
Stolt kavaler
Sommer
Stolt kavaler 

Så dem nu - så har du høje, svajende, smukke blomster gennem hele sommeren ...

Læs mere
Byg en blomsterkasse
Sommer
Byg en blomsterkasse 

Det er ikke så svært at bygge blomsterkasser selv, og så har du dem i de mål og farver, som passer din krukkehave bedst. Se her hvordan ...

Læs mere
Den spiselige have
Sommer
Den spiselige have 

Overvejer du at anlægge en selvforsynende have, så bringer vi her gode tips og ideer fra Dorthe Kvists nye havebog "Bliv ven med din have" ...

Læs mere
Camillas køkkenhave
Sommer
Camillas køkkenhave 

Fra kogekonen og livsnyderen Camilla Plums kommer her en inspirerende have- og kogebog om køkkenhaven, med grundig vejledning i dyrkning af alskens urter, grøntsager og frugt.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^