Kategori: Parforhold

Kærlighed

Kærlighed  

- er ikke for kujoner. En vigtig bog der handler om

om at turde elske. Om at turde give os selv, vores

inderste tanker, følelser og reaktioner til vores

partner - uden at tænke på dennes reaktion...

Bogen handler om at turde elske. Om at turde give os selv, vores inderste tanker, følelser og reaktioner til vores partner uden at tænke på dennes reaktion. Vi er angst for at blive afvist og forladt, når vi viser de følelser og reaktioner, som vi ikke oplevede var velkomne i vores barndom. Samtidig tror vi heller ikke, vores reaktioner hjælper.

Forfatteren og parterapeuten Birgit Weber beskriver, hvordan vi ved hjælp af kritik og manipulation forsøger at lave hinanden om, så vi undgår at komme i kontakt med vores egne indre konflikter. Det gør vi på tre måder: ved at være:

1) eftergivende
2) aggressiv eller
3) afstandtagende over for andre.

Hun beskriver også, hvordan vi kan få øje på vores egne blinde pletter, dvs. de træk og konflikter, vi har følt os tvunget til at fortrænge i vores barndom.

Bogen viser, at kærlighed kun kan udvikles, hvis vi er i stand til frit at give udtryk for os selv, og hvis vi er parat til at vende fokus mod os selv og se på de uhensigtsmæssige mønstre, vi har dannet for at overleve som børn. Vi må finde frem til, gennemleve og bearbejde vores indre konflikter, og vi må lære at stå på egne ben og berolige os selv i angstprovokerende situationer uden behov for den andens bekræftelse. Alt dette giver bogen vejledning i.

Birgit Weber understreger hele vejen igennem, at først når vi hver især bliver forankret i os selv og tager ansvaret for vores egne vanskeligheder, kan vi udvikle et parforhold, hvor kærligheden hele tiden bliver dybere og rigere.

Birgit Weber har tidligere skrevet "Find en partner for livet og bliv en partner for livet". Hun er psykoterapeut og socialrådgiver og har siden 1984 på det psykologiske plan været optaget af, hvorfor det er så vanskeligt at få de nære relationer til at lykkes.

Parforhold
Hendes kæreste har datingprofiler 

Hun mistænker sin kæreste for at have datingprofiler og for at lyve om dem. Nu er hun opsat på at bevise, at han lyver.

Læs mere
Parforhold
Mænd har de bedste intentioner 

Hvordan kan det være, at de gode intentioner din mand har, om at gøre noget særligt for dig, oftest havner i glemmebogen? Det mener chokoladeproducenten Anthon Berg, at der er en videnskabelig forklaring på.

Læs mere
Parforhold
Min mand vil have at vi har mere alenetid 

Hun er i tvivl om, hvordan hun skal tolke de udbrud af vrede og irritation, der kommer fra hendes nye mand. Han giver udtryk for, at være glad for hendes børn, men han insisterer samtidig på, at han vil have mere alenetid med hende. Han synes hendes ældste søn burde være mere hos sin far, men hun…

Læs mere
Parforhold
Ensomhed i ægteskab 

Efter nogle års samliv er hendes mand begyndt at ændre adfærd. Han er kold, afvisende, opfarende og kun optaget af sig selv. Hun føler sig udnyttet og så ensom i sit ægteskab, at hun overvejer at forlade ham. Læs parterapeut Peter Kongshaugs svar.

Læs mere
Parforhold
Gratis hjælp til nyskilte  

Nu lanceres portalen 'Samarbejde efter Skilsmisse' - en elektronisk værktøjskasse, en app og et online kursusprogram, der giver konkret viden og praktiske øvelser, der kan hjælpe den nyskilte selv og fremme samarbejdet med ex-partneren.

Læs mere
Parterapeut
Han vil ikke fortælle, hvad der er galt 

Fra brevkassen: Hvad gør man, når ens mand pludselig er fraværende og virker trist, men ikke vil fortælle, hvad der er galt?

Læs mere
Parforhold
Hun vil mødes med sin gamle kæreste 

Fra brevkassen: Hun spørger parterapeuten, hvorvidt hun bør fortælle sin mand, at hun vil mødes med sin ekskæreste.

Læs mere
Parterapeut
Skal hun kæmpe eller søge skilsmisse? 

Med en datter i dyb krise, burde det være en fælles kamp at holde sammen på familien. Men hendes mand har kun foragt tilovers for deres datter, hvilket igen og igen munder ud i skænderier. Hun føler sig alene i kampen for børnenes trivsel og overvejer nu at lade sig skille.

Læs mere
Parforhold
Ny hjælp til voldsramte unge 

'Bryd Tavsheden' åbner i dag Danmarks første Snapchat-rådgivning for børn og unge, der er udsat for vold i familien eller fra kæresten. Hver dag vil de frivillige rådgivere sidde parate på Snapchat for at hjælpe unge, som er udsat vold, eller hvis man har venner, som har brug for professionel hjælp.

Læs mere
Psykolog
At erkende skilsmisse 

Fra brevkassen: De har levet et ægteskab uden respekt og kærlige følelser, alligevel frustreres hun over, at han nu har fundet en anden, at dele fremtiden med ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^