Kategori: Parforhold

At elske i et samtalekøkken...

At elske i et samtalekøkken... 

Spørgsmålet er om samtalekøkkenet har gjort samtalen bedre? Hører familiemedlemmerne hver i sær mere af samtalen nu hvor alt foregår i et stort rum....


I flere år har danskerne bygget samtalekøkkener, åbne rum til madlavning og samvær for hele familien. Og rigtig mange af familiens samtaler foregår da også i køkkenet. Ugen planlægges og opgaverne fordeles, der snakkes og snakkes, alt mens ”lillemand” laver lektier ved køkkenbordet og ”lillepigen” suser hvinende omkring og leger at Barbie er blevet brandmand. Den ene forældre rører i gryderne, mens den anden skiftevis kigger op og ned fra arbejdspapirer eller sortering af dagens post.

Blev samtalen bedre af samtalekøkkenet?
Spørgsmålet er om samtalekøkkenet har gjort samtalen bedre? Hører familiemedlemmerne hver i sær mere af samtalen nu hvor alt foregår i et stort rum, end dengang vi stod i det aflukkede køkken og råbte beskeder ind til dem der befandt sig i stuen? Nej, for det at føre en samtale kræver nærvær og opmærksomhed. En god samtale behøver ikke være lang, for at være god for familien – og for parforholdet. Men en god samtale, kræver at de implicerede er nærværende og opmærksomme.

Den gode samtale er dit ansvar
Vi har alle sammen brug for gode samtaler, hvor der bliver lyttet opmærksomt, hvor man ser hinanden i øjnene og føler sig hørt og forstået. At sørge for at få nogle gode samtaler, er noget vi hver især må tage ansvar for. Det er ikke noget der automatisk kommer med et køkken – heller ikke et samtalekøkken.
Køkkenet kan bruges til at lave mad i og køkkenet kan også bruges som samlingspunkt for en god samtale, især når alle sidder ned og drikker kaffe, te eller chokolade, eller når der spises og der er opmærksomhed på den der taler. Lær fra starten børnene (og de voksne) at lytte og lade være med at afbryde når der tales.
Brug også køkkenet til at elske i. Giv jer selv et hurtigt elskovskick med en ” quickie” op af køkkenbordet eller køleskabet. Luk døren, og elsk stille, hurtigt og intenst, mens børnene ser børnetime...
Brug køkkenet til at understrege, at her bor en familie som øver sig i at være hjertelige.

God uge 7 og godt køkken.

Kærlig hilsen

Parforhold
#STÅRSTADIG 

Hvert år udsættes 33.000 kvinder for partnervold i hjemmet i Danmark, skriver Danners Krisecenter. Nu efterlyser Danner din støtte til at hjælpe voldsramte kvinder til et liv uden vold.

Læs mere
Psykolog
Svigermor vil ikke sin svigerdatter 

En læser skriver om sin frustration over, at hendes svigermor gennem 15 år, stadig ikke vil acceptere hende. "Hvad skal man stille op?" spørger hun.

Læs mere
Parforhold
Fordeling af børn i skilsmisser 

Hun har læst så manges forskellige meninger om og holdninger til, hvordan man bedst ”deler” børn, at hun er blevet i tvivl om, hvad der egentlig er den bedste løsning. Læs brevkassen ...

Læs mere
Parforhold
Flere gode diskussioner 

Slut med diskussioner, som udvikler sig til skænderier. Ved hjælp af nogle enkle regler, kan diskussioner blive fornuftige meningsudvekslinger, hvor man kan få luft for sine synspunkter og blive hørt – uden at såre og krænke hinanden.

Læs mere
Parforhold
Skam over seksualitet  

Fra brevkassen: Hun har længe vidst at hun er homoseksuel, men har aldrig udlevet sin seksualitet.

Læs mere
Utilfredsstillende parforhold
Psykolog
Utilfredsstillende parforhold 

Fra brevkassen: Hun er frustreret over, at der mangler intimitet og nærhed i deres parforhold. Men når han kigger på hende og sender hende et sjældent smil, så smelter hun indvendigt.

Læs mere
Forhold ødelagt af mistro og jalousi
Humør, energi, sjæl og psyke
Forhold ødelagt af mistro og jalousi 

Fra brevkassen: For to år siden ødelagde hans jalousi deres forhold. De har savnet hinanden, og har nu været sammen igen, men han er stadig fuld af mistro.

Læs mere
Mand i midtvejskrise
Parforhold
Mand i midtvejskrise 

Fra brevkassen: Han er 55, har et godt job og styr på familie, hus og økonomi, men han er trist og irriteret, og hun er bekymret for om han har en depression.

Læs mere
Parforhold
Valget mellem to mænd 

Fra brevkassen: Hun søger psykologens råd til, hvordan hun træffer valget mellem den mand, hun har haft et forhold til gennem tre år - og den mand, hun er stormende forelsket i.

Læs mere
Han siger hun mangler dybde
Parforhold
Han siger hun mangler dybde 

Han har forladt hende med en kommentar om, at hun ganske vist er både sød, sjov og flot, men at hun ikke har dybde nok.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^