Kategori: Parforhold

Utroskab: Sådan gennemskuer du utroskab

Følg din intuition og kig efter de skjulte tegn, der kan være på utroskab: Her er 12 subtile signaler, du skal holde øje med.

12 skjulte tegn på utroskab 

Utroskab er desværre en realitet for mange par, og det er en af de mest smertefulde oplevelser, man kan have i et forhold. Uanset om du har oplevet det selv eller har trøstet en, der har oplevet utroskab, så ved du, hvor ødelæggende det kan være - og jo længere utroskaben har varet, des mere smertefuld er afsløringen.

For at gennemskue bedraget så tidligt som muligt, er det vigtigt at stole på sin instinktive mavefornemmelse af at noget er galt og sørge for at være opmærksom på de tegn, der ofte kan være tegn på utroskab.

Catch me if you can

I en videnskabelig artikel, 'Catch me if you can: Strategies for hiding infidelity' bragt på ScienceDirect, beskriver professor i psykologi, Menelaos Apostolou, hvordan utro partnere skjuler deres affærer.

Han fremhæver, at det især er mennesker med machiavelliske personlighedstræk – dvs. mennesker med tendens til at være manipulerende og optaget af egne interesser, som er tilbøjelige til at anvende en eller flere af de 12 strategier for at skjule deres utroskab.

  1. Hemmelige mødesteder

    Når man er utro, er det vigtigt at være diskret. Det kan fx være at mødes med elskerinden på afsides eller isolerede steder, hvor ingen genkender dem. Mange sørger for at have troværdige undskyldninger klar for deres fravær fx overarbejde, kursus eller fritidsaktiviteter. De vælger ofte tidspunkter og steder, hvor deres partner ikke forventer at finde dem, fx mens partneren er på arbejde eller bortrejst.
     
  2. Sletning af digitale spor

    Teknologien spiller en stor rolle i utroskab. Mange sletter beskeder fra deres mobiltelefon og computer og er meget forsigtige med deres brug af sociale medier. De kan endda bede elskerinden om ikke at sende beskeder eller ringe for at undgå, at der ligger digitale spor, der kan afsløre affæren.
     
  3. Strenge sikkerhedsforanstaltninger

    Den utro partner bruger i det hele taget mange ressourcer på ikke at blive opdaget. Det får dem til at sikre, at ingen kan få adgang til deres elektroniske enheder ved at ændre adgangskoder og låse eller skjule mobiltelefonen.
     
  4. Hemmelig kommunikation

    Det er ikke ualmindeligt, at folk, der er utro, opretter en ekstra e-mailkonto eller har en ekstra telefon til at kommunikere med elskerinden. De kan også blokere indgående opkald og beskeder i visse tidsperioder for at undgå at blive opdaget, ligesom de ofte har mobiltelefonen på lydløs og slår notifikationer fra.
     
  5. Opfører sig som intet er hændt

    For at undgå mistanke forsøger den utro at opretholde sin normale adfærd over for partneren. Den utro partner vil gøre sig umage med ikke ændrer holdning eller adfærd.
     
  6. Overdreven opmærksomhed

    Stilles der for mange spørgsmål, vil den utro ofte forsøge at aflede partneren ved at fremstå mere opmærksom og interesseret, fx være mere generøs, sende uopfordrede kærlige beskeder og holde parrets sexliv aktivt for at undgå at mistro.
     
  7. Skjuler udgifter

    En utro partner vil også sørge for, at de udgifter, vedkommende har i forbindelse med at have et forhold kørende ved siden af, ikke virker usædvanlige eller mistænkelige.
     
  8. Dækker over utroskab med venners hjælp

    Nogle bruger deres venner som dække ved at lyve og sige, at de er sammen med dem. Forudsætningen vil som regel være, at vennerne ikke har et personligt forhold til den utros partner.
     
  9. Løgn om forholdets natur

    En anden metode er at præsentere elskerinden som en ven eller kollega. De lyver om det faktiske forhold og forsøger at få det til at se uskyldigt ud.
     
  10. Opdigtede nye aktiviteter

    For at undgå at vække mistanke mødes nogle med deres elskerinde på mindre mistænkelige tidspunkter, fx om morgenen. De kan også melde sig til en nye fritidsaktiviter for at kunne retfærdiggøre deres fravær.
     
  11. Sjældne møder

    Nogle undgår at mødes for ofte med elskerinden og forsøger måske at afslutte affæren efter kort tid for at minimere risikoen for at blive opdaget.
     
  12. Uændrede rutiner

    Endelig forsøger mange at holde fast i deres daglige rutiner og opføre sig og se ud, som de plejer. Til gengæld har en utro partner ofte tendens til at stille deres partner færre spørgsmål for selv at undgå spørgsmål, som måske kan få partneren til at fornemme en forandring.
Parforhold
Flere end 100.000 udsættes for psykisk vold - Fire ud af ti ofre er mænd 

108.000 personer blev i 2020 udsat for psykisk vold, anslår en netop offentliggjort offerundersøgelse. Det er dobbelt så mange, som der rammes af fysisk vold. Offerundersøgelsen, som Justitsministeriet, Rigspolitiet og Det Kriminalpræventive Råd står bag, viser, at ofrene ofte oplever meget…

Læs mere
Parforhold
Brevkasse: Kan man leve med en mand man ikke elsker? 

Hej brevkasse

Min kæreste og jeg har gennem længere tid kun levet som venner og forældre til vores fire børn. Det er ikke hans valg. Han vil rigtig gerne have kys, kram og sex, men jeg har slet ikke lyst til noget af det. Jeg føler intet, når han kysser mig, og jeg bryder mig ikke om at tage tøjet…

Læs mere
Sundhed
Partnere til psykisk syge er ofte selv psykisk belastet 

Vi vælger typisk en partner, som ligner os selv i forhold til social status, uddannelse og til dels også indkomst. Det har forskning tidligere slået fast. Nu viser en ny undersøgelse, at næsten halvdelen af de forældre, der har børn med en partner med skizofreni eller bipolar sygdom, selv opfylder…

Læs mere
Parforhold
Test: Er der balance i parforholdet? 

Kærligheden har trænge kår i et parforhold, hvor følelsen af fællesskab, jævnbyrdighed, gensidig respekt og opmærksomhed, mangler. Følelsen af at man konsekvent yder en større indsats end sin partner, skaber en ubalance, som kan være svær at rette op på.

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Vi holder smartphonen i hånden mere end vores partner 

Kærligheden risikerer at blive den store taber, hvis ikke vi aktivt tager et valg om at kæmpe imod trangen til at give vores smartphone den dyrbare opmærksomhed, som vi inderst inde hellere vil give – og modtage fra – vores partner. Det mener parterapeut og forfatter Christiane Meulengracht, der…

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: De alvorlige konsekvenser ved ikke at lytte til hinanden 

Som nyforelskede er vi gode til at lytte til hinanden, men som årene går, ’glemmer’ mange par at give hinanden daglige doser af udelt opmærksomhed, og det kan få store konsekvenser. Sådan lyder det fra parterapeut, Christiane Meulengracht, som her deler 4 råd til bedre kommunikation.

Læs mere
Parforhold
Flere kvinder bliver udsat for voldtægt 

Ifølge en netop offentliggjort undersøgelse, som Justitsministeriet, Det Kriminalpræventive Råd og Rigspolitiet har gennemført i samarbejde med Københavns Universitet, fremgår det at flere end 6.700 kvinder blev udsat for voldtægt eller voldtægtsforsøg i 2019. Det er stærkt bekymrende, og der er…

Læs mere
Parforhold
Parterapeuten: Parforholdet er som en muskel, der skal trænes 

Vi drømmer om at finde kærligheden, men når vi så endelig finder den, glemmer vi alt for ofte, at den gode og ægte kærlighedsrelation skal holdes ved lige, mener parterapeut, Christiane Meulengracht, som her deler 5 gode råd til mere kærlighed.

Læs mere
Parforhold
Sexolog: Derfor taler mænd ikke om præstationsbesvær i soveværelset 

Mange danske mænd oplever enten manglende sexlyst, rejsningsbesvær eller for tidlig sædafgang, men udfordringerne er forbundet med så meget skam, at kun få gør noget for at ændre på situationen, fortæller parterapeut og sexolog, Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Når vold er hverdag 

Knapt 4% af alle voksne kvinder i Danmark har i det seneste år været udsat for fysisk vold. Af disse har ca. 2 ud af 3 været udsat for vold af deres nuværende eller tidligere partner. Det er et alvorligt samfundsproblem, der understøttes af nogle strukturelle magtforhold i samfundet, skriver Dansk…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^