Sommerkager - smukt og enkelt

Sommerkager - smukt og enkelt  

Sommeren står for døren med friske, syrlige bær i alle former og farver. Bærrene gør sig godt i sprødt bagværk sammen med den søde, runde smag af mandelmel.

Sommeren står for døren med friske, syrlige bær i alle former og farver. Bærrene gør sig godt i sprødt bagværk sammen med den søde, runde smag af mandelmel.
”Danskerne har for alvor fået smag for bagværk med mandelmel – fx de små, franske makroner. Men det er en temmelig besværlig proces at lave sit eget mandelmel fra bunden, og vi har oplevet en stigende efterspørgsel på mandelmel, der er klar til brug” siger Georg Parsbo, der er administrerende direktør for Dr. Oetker.
Hjemmebag skal både smage godt, være dekorativt og enkelt at tilberede. Prøv fx opskrifterne på hjemmelavede, sprøde blåbærsnitter og blåbærtærte med mandelcreme - eller server smukke hindbær-mandeltærter, der med garanti vil give dine gæster sol i øjnene. Du kan også bruge dine egne yndlingsbær i opskrifterne.

Blåbærtærte med mandelcreme

(8-10 stykker)

Ingredienser …:
• 125 g hvedemel
• 1 pose (50 g) Dr. Oetker Mandelmel
• 50 g sukker
• 1 spsk. vanillesukker
• 150 g smør

Fyld …:
• 100 g smør
• 100 g sukker
• 1 spsk. vanillesukker
• 4 æggeblommer
• 2 poser (100 g) Dr. Oetker Mandelmel
• 2 æggehvider
• 150 g friske eller frosne blåbær

Tilberedning …:
• Bland sigtet hvedemel med mandelmel, sukker og vanillesukker i en skål. Smuldr smørret i blandingen, saml dejen hurtigt og læg den i køleskabet i mindst 30-40 minutter
• Tænd ovnen på 200° C varmluft.
• Rul dejen ud og læg den i en tærteform (Ø 24 cm eller 22x22 cm).
• For at holde tærtekanten på plads mens den forbages, lægges et stykke bagepapir ovenpå dejen. Fyld med bagebønner eller linser rundt i kanten.
• Forbag tærtebunden 15 minutter og tøm den for bagebønnerne (kan bruges flere gange).
• Fyld/Mandelcreme: Smelt smørret ved svag varme. Pisk sukker, vanillesukker og æggeblommer skummende hvidt. Tilsæt mandelmel og pisk til blandingen er jævn. Rør smørret i.
• Pisk æggehviderne stive og vend dem i mandelcremen.
• Hæld mandelcremen i den forbagte tærtebund, drys med blåbær og bag tærten i 20 -25 minutter. Server tærten kold evt. drysset med vanillesukker.


Tip: Blåbærrene kan med erstattes med andre bær og frugter afhængig af årstiden.

Dr. Oetkers nye Mandelmel 50 g er velegnet til bagværk og desserter, samt til konfekt og meget andet. Mandelmelet består udelukkende af skoldede og fint malede mandler og bevarer de gode smagsegenskaber og fedtsyrer. Vejledende udsalgspris for en pose med 50 g: 16,95 kr.

Opskrifter & råvarer
Valdemarsro på bestsellerlisten for fjerde gang 

Sjældent har kogebøger fået så mange varme anbefalinger som opskriftssamlingerne fra Valdemarsro. Med sine fire bøger har forfatteren, Ann-Christine Hellerup Brandt, formået at skrive kogebøger, der i den grad appellerer til alle os, der nyder at tilberede et godt måltid med gode råvarer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Flødegratineret torsk med pasta og purløg 

Torsk er med sin milde smag og fine, hvide kød en alsidig fisk, der kan meget mere end koges til den klassisk nytårsret med sennepssauce og hvide kartofler. Torsk kan steges på pande, bages, dampes, koges og grilles, og så fungerer den med sin neutrale smag med rigtig mange dejlige krydderier. Med…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kuller i kokos og karry 

Kuller er en torskefisk, der både i smag og konsistens minder om om torsk, kulmule, hvilling, sej og lange. Kuller kan derfor ofte anvendes som erstatning for andre torskefisk, og det kan være godt at huske, når prisen på torsk stikker af omkring nytår, og når der i sommermånederne fiskes færre…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagte rødspætteruller med parmaskinke og ost 

Der er flere gode grunde til at den pandestegte rødspætte er Danmarks nationalret. Først og fremmest gør fiskens milde smag og hvide kød, den magre fladfisk til en delikatesse. Rødspætten er også en yderst alsidig fisk, der både kan steges, dampes og bages. Derudover er der rigtig mange rødspætter i…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Mørksej tilberedt med sambal oelek, fiskesauce, ananas og peanuts 

Sejen er en af Nordsøens største torskefisk og kan nå en vægt på hele 20 kilo. Smagen mildere og mere distinkt end torskens, og egner sig godt til fx en lækker thai-inspireret ret: Sejfrikadeller, ris og spidskålssalat med ananas og chili.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grillet hvilling med basilikum og nudelsalat 

Der er efterspørgsel på danske sæsonfisk, kuller, mørksej, kulmule - og ikke mindst den lille hvilling. Hvilling fiskes året rundt, men højsæsonen for hvillingfiskeri er i september. Hvilling er en lille torskefisk med en dejlig mild smag. Fisken tilberedes i små fileter med skindsiden på, som…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kulmule med bagt rødbede, kartoffelmos og bløde løg 

Hvis man gerne vil spise godt, sundt og bæredygtigt, bør man gå efter danske torskefisk, som er i sæson lige nu. Alle kender den klassiske torsk, men faktisk findes der mange flere fisk i samme familie, som ligner torsken i smag og konsistens, men som er et billigere alternativ. Prøv fx de dejlige…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt kulmule med oliven og citroncreme 

Kulmulen er en lækker og mager fisk. Og så er den en god kilde til selen, som spiller en vigtig rolle for mange af kroppens biologiske processer, også i forhold til kroppens forsvar mod kræft.

Kulmulen er en torskefisk, der er i sæson hele året. Den er nem at tilberede og kan både steges, grilles,…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fransk pæretærte 

Har du pærer tilovers, så har du her opskriften på den mest delikate pæretærte. Server den med en ordentlig klat cremefraiche - og gå direkte ind og fald om i en blød stol!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Sprøde kartoffelbåde af sød kartoffel og rødkålssalat med birkesdressing 

Sød kartoffel, også kendt som sweet potato eller batat, er en helt anderledes kulinarisk oplevelse end hvide kartofler. Med søde kartofler kan du blandt andet lave duftende, gyldenorange søde/saltede kartoffelbåde - sprøde udenpå og cremede indeni.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^