Sådan tørrer du krydderurter 

Ved at tørre tiloversblevne krydderurter får du hjemmedyrket velsmag til dine supper, dressinger, kød-, fjerkræ- og fiskeretter, til vinterens bagte rodfrugter og kålsalater, og ikke mindst til din urtete.

Rigtig mange krydderurter og blomster egner sig til tørring, men ikke alle. Krydderurter som koriander, kørvel, basilikum, purløg, løvstikke og dild mister meget af deres smag når de tørres, men kan i stedet fryses til senere brug.

Blandt de krydderurter, der er særlig egnede til at tørre er citronmelisse, citrontimian, citronverbena, estragon, mynte, oregano, rosmarin, salvie, timian samt morgenfrue- og rosenblade, hindbær-, solbær- og brombærblade.

Sådan gør du:

  1. Skyl urterne og saml dem i små urtekoste.
  2. De tørrede krydderurter dufter, men for at undgå tvivl er det en god idé at sætte etiketter på de små buketter inden de hænges til tørre.
  3. Sæt en lille tørresnor op et tørt, og gerne mørkt, sted.
  4. Hæng de små buketter på snoren med en tøjklemme.
  5. Hold øje med om der er urtekoste, der undervejs får mug.
  6. Når krydderurterne, efter et par uger, er knastørre, kan de knuses i en morter og hældes på glas.
  7. I glas holder de tørrede krydderurter et par år.

Tørring af krydderurter i ovn

Hvis du ikke har lyst til at have de ellers herligt duftende krydderurter hængende til tørre, så kan de lyntørres i ovnen ved 50 graders varme. Hvor længe krydderurterne hver især skal tørre i ovnen, afhænger af hvor saftig den friske krydderurt er. Normalt skal du regne med 2 til 3 timer, men fx skal salvie have længere tid, fordi den indeholder mere olie end andre krydderurter. Så hold øje og tjek bladene undervejs; fugtige blade bøjer, mens tørre blade knækker med sprød lyd.

Hjemmelavede BBQ-sauce & marinader
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: BBQ-sauce & marinader  

Det er jo krydderierne og marinaderne, som giver det sidste ekstra pift til grillkødet, og med disse to opskrifter på BBQ-sauce og marinade kan du forvandle ethvert stykke kød til en kulinarisk oplevelse.

Læs mere
Opskrifter med nye kartofler
Opskrifter & råvarer
6 herlige sommeranretninger med nye kartofler 

Nye kartofler er en eftertragtet delikatesse, og lige nu ligger årets frilandskartofler klar i dagligvarebutikkerne. Her får du tips til tilberedning af de små knolde og idéer til lette, lækre sommeranretninger med kartofler.

Læs mere
Rustik kartoffelpizza med friske rosmarinnåle og serranoskinke. Kombinationen af sprøde kartofler og fyldig manchego-ost giver en uforglemmelig smagsoplevelse. Let at lave og perfekt til deling med venner og familie.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kartoffelpizza med rosmarin og skinke 

De små kartoffelpizzaer med rosmarin og skinke er kombinerer sprøde kartoffelskiver med den intense smag af rosmarin og den salte serranoskinke. Med fuldkornsmel er de et godt bud på en sund og velsmagende lille ret, og kan samtidig toppes og tilpasse dine personlige præferencer.

Læs mere
Vegetaropskrift fra Camilla Skov
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstkogte nye kartofler med junigrønt 

Fra Camilla Skov, den passionerede madskribent bag den populære instagramprofilen @vegetariskhverdag, kommer den dejligste, vegetariske opskrift med sæsonens nye kartofler og hyldeblomst.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hyldeblomst som naturmedicin 

Nu blomstrer hylden med store, duftende blomsterskærme. Læs om hvordan hylden tidligere blev anvendt som folkemedicin og brugt mod både alvorlige og mindre alvorlige sygdomme som malaria, tandpine og begyndende forkølelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan tjekker du om et æg er friskt - og 20 andre interessante fakta om æg 

Kan æg fryses ned? Hvorfor lugter kogte æg? Er æg farligt for mennesker med forhøjet kolesterol? Indeholder æg vitaminer? I hvilket land spiser man flest æg? Hvad er forskellen på buræg, skrabeæg, frilandsæg og økologiske æg? Er det tilladt at holde høns i haven?

Når man tænker over det, så er æg…

Læs mere
Louisa Lorang opskrift
Opskrifter & råvarer
Louisa Lorang: Hashbrowns med pocheret æg, honning-bacon og hollandaise 

Nyd den klassiske, amerikanske morgenmadsret hashbrowns. De små gyldne, knasende kartoffelkager er den ultimative komfortmad - ikke mindst, når de serveres med med pocheret æg, honning-bacon og hollandaise. Opskriften til denne herlige ret er udarbejdet af den populære kogebogsforfatter og…

Læs mere
Opskrift: Spareribs på grillen
Opskrifter & råvarer
Amerikanske spareribs på grillen 

Ingen steder i verden har grill og barbeque så stolte traditioner og så stor kulturel betydning som i USA. Amerikanerne elsker deres ’Backyard barbeque parties’, og i nogle stater bliver BBQ dyrket så ivrigt, at der afholdes BBQ-festivaler og -konkurrencer.

Læs mere
Forår
Rabarbertid: Rabarberkompot og -tærte, -saft, -cocktail og -smoothie 

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de saftige, røde stilke fra jordbærrabarber, som er en af sæsonens første sorter.

Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og som tilbehør til isdesserter og yoghurt, såvel som til kompot til fjerkræ og ost.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarbercrumble opskrift 

Ingen kager slår rabarber crumble. En skøn sommerdessert med den syrlige rabarberkompot i med den sprøde, søde crumble. Et lille strejf af kanel og de knasende mandler fuldender den uimodståelige smag, der gør rabarbercrumble til en absolut favorit blandt både børn og voksne.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^