Sådan tørrer du krydderurter 

Ved at tørre tiloversblevne krydderurter får du hjemmedyrket velsmag til dine supper, dressinger, kød-, fjerkræ- og fiskeretter, til vinterens bagte rodfrugter og kålsalater, og ikke mindst til din urtete.

Rigtig mange krydderurter og blomster egner sig til tørring, men ikke alle. Krydderurter som koriander, kørvel, basilikum, purløg, løvstikke og dild mister meget af deres smag når de tørres, men kan i stedet fryses til senere brug.

Blandt de krydderurter, der er særlig egnede til at tørre er citronmelisse, citrontimian, citronverbena, estragon, mynte, oregano, rosmarin, salvie, timian samt morgenfrue- og rosenblade, hindbær-, solbær- og brombærblade.

Sådan gør du:

  1. Skyl urterne og saml dem i små urtekoste.
  2. De tørrede krydderurter dufter, men for at undgå tvivl er det en god idé at sætte etiketter på de små buketter inden de hænges til tørre.
  3. Sæt en lille tørresnor op et tørt, og gerne mørkt, sted.
  4. Hæng de små buketter på snoren med en tøjklemme.
  5. Hold øje med om der er urtekoste, der undervejs får mug.
  6. Når krydderurterne, efter et par uger, er knastørre, kan de knuses i en morter og hældes på glas.
  7. I glas holder de tørrede krydderurter et par år.

Tørring af krydderurter i ovn

Hvis du ikke har lyst til at have de ellers herligt duftende krydderurter hængende til tørre, så kan de lyntørres i ovnen ved 50 graders varme. Hvor længe krydderurterne hver især skal tørre i ovnen, afhænger af hvor saftig den friske krydderurt er. Normalt skal du regne med 2 til 3 timer, men fx skal salvie have længere tid, fordi den indeholder mere olie end andre krydderurter. Så hold øje og tjek bladene undervejs; fugtige blade bøjer, mens tørre blade knækker med sprød lyd.

Opskrifter & råvarer
Krebsegilde - en traditionsrig sensommerfest i Sverige 

Når sommeren går på held, venter der en herlig oplevelse i Sverige. For det er nu man kan opleve en af svenskernes mest markante traditioner: Krebsegildet eller 'kräftskiva', som det hedder på svensk. Krebsegildet er en traditionsrig sensommerfest i Sverige, hvor familier og venner samles om bordet…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sommeropskrift: Grillet makrel med spidskål og rygeostecreme  

Makrel er eminent på grill, og med spidskål, radiser og rygeost er det dejlig let og lækker sommermad. Og så er makrel en af de såkaldte fede fisketyper, og kilde til sunde omega-3 fedtsyrer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sommerhit: Vegansk koldskål med jordbær og granola 

Koldskål er indbegrebet af dansk sommer. Kontrasten mellem det søde og syrlige, cremede og sprøde er en himmelsk mundfuld. Koldskål kan servere som dessert, men er også skøn som delikat snack, når lækkersulten kommer snigende.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Melon- og citronsorbet 

Søde, saftige meloner er super velegnede til sorbeter. Her bringer vi en nem opskrift på friske sorbeter med melon og citron.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Jordbær med balsamico 

Jordbær stænket med en god balsamico dressing og friskkværnet peber. Det lyder måske vildt, men det smager himmelsk! En rigtig lækker lille sommeranretning, som også passer godt til ost.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet frugt- og bærmos 

Hjemmelavet frugt- og bærmos er nem at tilberede, indeholder kun ganske lidt raffineret sukker og smager helt fantastisk med is og desserter, kager - og ikke mindst på toppen af yoghurten.

Læs mere
Hjemmelavet hindbæris og cantuccini
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavet hindbæris og cantuccini 

Friske hindbær kan også nydes i hjemmelavet is. Her får du opskriften på hjemmelavet hindbær is og sprøde italienske mandelkager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ananas-smoothie 

Med en blender kan du få det fulde udbytte af sommerens frugter med herlige, læskende smoothies i alverdens variationer. Prøv fx denne super læskende smoothie med ananas, mango og kokosmælk i skøn forening. Perfekt på en varm sommerdag!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vandmelon blaster 

Prøv denne lækre vandmelon blaster - en rigtig tørst slukker! Lige så nem at lave, som skøn og læskende at drikke.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^