Rødspætte med karamelliseret blomkål og grønne bønner
Fra Anne-Sophie Lahmes skønne opskriftsamling 'Køkkenterapi' bringer vi her en skøn ret med rødspætte. Det er en opskrift, der beviser, at fisk hverken er besværligt eller tager lang tid at lave, for med en stegetid på fire minutter kan alle være med!
Ingredienser:
4 rødspættefileter
ca. 40 g smør
50 g grønne bønner
½ blomkålshoved
1 tsk sød paprika
1 tsk fennikelfrø
1 knsp stærk paprika
salt
peber
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader, og læg et stykke bagepapir på en bageplade.
Læg rødspættefileterne på bagepladen, drys med salt og peber, og læg en klat smør på hver filet. Vær ikke nærig med smørret, du skal bruge det som sovs senere. Lad fisken stå et øjeblik, mens du gør grøntsagerne klar.
Nip og skyl bønnerne, og skær blomkålen i skiver, eller del den i små buketter.
Når ovnen er varm, sætter du fisken ind og bager den i fire minutter.
Varm en tør pande op, til den er gennemvarm. Den skal ikke ryge. Smelt resten af smørret på panden sammen med 2 spsk olivenolie, og steg blomkål og grønne bønner på panden. Når blomkålen er begyndt at få gyldenbrune kanter, krydrer du med begge slags paprika og fennikelfrø og salt. Lad dem stege et minuts tid længere.
Anret to tallerkener med fisken nederst og grøntsagerne ovenpå, hæld forsigtigt smørsaucen fra fisken over, og servér.
Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.
Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.
Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…
Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…
De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager.
Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…
Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.
At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…
Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…