Rødspætte med karamelliseret blomkål og grønne bønner
Fra Anne-Sophie Lahmes skønne opskriftsamling 'Køkkenterapi' bringer vi her en skøn ret med rødspætte. Det er en opskrift, der beviser, at fisk hverken er besværligt eller tager lang tid at lave, for med en stegetid på fire minutter kan alle være med!
Ingredienser:
4 rødspættefileter
ca. 40 g smør
50 g grønne bønner
½ blomkålshoved
1 tsk sød paprika
1 tsk fennikelfrø
1 knsp stærk paprika
salt
peber
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader, og læg et stykke bagepapir på en bageplade.
Læg rødspættefileterne på bagepladen, drys med salt og peber, og læg en klat smør på hver filet. Vær ikke nærig med smørret, du skal bruge det som sovs senere. Lad fisken stå et øjeblik, mens du gør grøntsagerne klar.
Nip og skyl bønnerne, og skær blomkålen i skiver, eller del den i små buketter.
Når ovnen er varm, sætter du fisken ind og bager den i fire minutter.
Varm en tør pande op, til den er gennemvarm. Den skal ikke ryge. Smelt resten af smørret på panden sammen med 2 spsk olivenolie, og steg blomkål og grønne bønner på panden. Når blomkålen er begyndt at få gyldenbrune kanter, krydrer du med begge slags paprika og fennikelfrø og salt. Lad dem stege et minuts tid længere.
Anret to tallerkener med fisken nederst og grøntsagerne ovenpå, hæld forsigtigt smørsaucen fra fisken over, og servér.
Opskriften på Jane Faerbers herlige kernestykker fra hendes bog 'LCHF - Året rundt'. Kernestykkerne er fulde af sunde frø, kerner og frø, og udarbejdet på Keto- og LCHF-kosts principper. Opskriften, der her er bragt med tilladelse fra Politikens Forlag, er super nem, og kan være en sund og lækker…
Broccoli- og porretærte er en nem og lækker opskrift, perfekt til både frokostbordet og som en let middag. Med en sprød tærtedej og et fyld af friske grøntsager, kombineret med æg og ost, kan du hurtigt få sat en den dejlige tærte på bordet. Følg vores enkle trin-for-trin guide:
Foccacia er et dejligt mættende madbrød, som fungerer perfekt til madpakker, mellemmaden og som tilbehør på middagsbordet. Her får du grundopskriften på en basisdej, der bages som bradepandebrød med den topping, du har allermest lyst til.
At bage pølsehorn med butterdej i stedet for almindelig dej har flere unikke fordele, der gør dem til en særlig lækker snack. Butterdej består af mange tynde lag dej og smør, hvilket giver en let og sprød tekstur, der adskiller sig fra den mere tætte og brødagtige konsistens af almindelig dej.
I sommervarmen er det ekstra vigtigt, at være opmærksom på, hvordan man håndterer og opbevarer sine madvarer. De sygdomsfremkaldende bakterier; salmonella og campylobacter, florerer i varmen, men følger man Sundhedsstyrelsens enkle anbefalinger, så mindskes risikoen for bakterieinfektioner…
Sæsonen for danske jordbær er kort, så det gælder om at få mest ud af de fine bær, mens de stadig er at finde på hylderne. Hvis du kan bruge til inspiration, så kig med her, hvor vi præsenterer fire kreative, nye måder, at nyde dine friske jordbær på.
Orker du ikke at stå i køkkenet i aften, så har vi en perfekt idé til et nemt og lækkert måltid med ingredienser, du formentligt allerede har liggende. I så fald kan sidegevinsten være, at du får ryddet ud i de 'glemte' grøntsagsrester i køleskabet - og måske også sparret lidt på madbudgettet.
Rødspætte kan købes hele året, men der er nogen, der mener, at den er bedst i det sene forår og tidlig sommer. Og det er jo helt perfekt, for så kan den få en tur på grillen.
Det er jo krydderierne og marinaderne, som giver det sidste ekstra pift til grillkødet, og med disse to opskrifter på BBQ-sauce og marinade kan du forvandle ethvert stykke kød til en kulinarisk oplevelse.
Nye kartofler er en eftertragtet delikatesse, og lige nu ligger årets frilandskartofler klar i dagligvarebutikkerne. Her får du tips til tilberedning af de små knolde og idéer til lette, lækre sommeranretninger med kartofler.