Er man så heldig at skulle tilbringe pinsen i selskab med børn, så er bålhygge et absolut hit. Prikken over i´et er at bage snobrød over de varme gløder, skriver Fuldkornspartnerskabet, der foreslår at man giver brødene lidt ekstra fylde og krumme med fuldkorn.
"Hvis familien planlægger bål i weekenden, så er der rig mulighed for få lidt fuldkorn i børnenes maver. Vi har lavet en luftig fuldkorsndej lige til at sno om pinden. Den kan også formes som et pølsebrød og lægges på grillen" siger Rikke Iben Neess, kampagneleder for Fuldkornspartnerskabet, der her deler en lækker opskrift.
Opskrift: Fuldkornssnobrød
Ingredienser til 12 stk snobrød
- 300 g hvedemel
- 500 g fuldkornslogomærket hvedemel
- 1 tsk salt
- 50 g smør
- 4,5 dl mælk
- 50 g gær
Fremgangsmåde
- Lun mælk og smør i en gryde indtil smørret er smeltet. Lad det køle af indtil det kun er lunkent og opløs gæren heri.
- Bland de 2 typer mel og salt i en skål og tilsæt den lune væske.
- Ælt dejen til den bliver glat. Er dejen klistret tilsættes lidt mere mel.
- Dæk skålen med et fugtigt klæde og lad den hæve i en time.
- Del dejen i 12 stykker og sæt dejstykkerne på pinde og bag dem over gløderne fra et bål eller grill.
- Når brødene lyder hule og har fået en gylden farve er de færdige.
Tip
- Nyd snobrødet sammen med en klat ketchup og en grillet pølse.
- Snobrødet gør sig også godt til hjemmelavet marmelade.