Vi går pinsen i møde med gode chancer for sol og svage vinde, så hvis man i disse dage går og savner smagen af sommer, er der udsigt til at kunne få fregner på næsen.

Pinse: Sol & snobrød 

Der venter sommerligt vejr med solskin og temperaturer op til 20-22 graders varme i pinsen, lover DMI, der med 150 år på bagen må siges, at have stor erfaring med vejrforudsigelser.

Er man så heldig at skulle tilbringe pinsen i selskab med børn, så er bålhygge et absolut hit. Prikken over i´et er at bage snobrød over de varme gløder, skriver Fuldkornspartnerskabet, der foreslår at man giver brødene lidt ekstra fylde og krumme med fuldkorn.

"Hvis familien planlægger bål i weekenden, så er der rig mulighed for få lidt fuldkorn i børnenes maver. Vi har lavet en luftig fuldkorsndej lige til at sno om pinden. Den kan også formes som et pølsebrød og lægges på grillen" siger Rikke Iben Neess, kampagneleder for Fuldkornspartnerskabet, der her deler en lækker opskrift.

Opskrift: Fuldkornssnobrød

Ingredienser til 12 stk snobrød

  • 300 g hvedemel
  • 500 g fuldkornslogomærket hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 50 g smør
  • 4,5 dl mælk
  • 50 g gær

Fremgangsmåde

  1. Lun mælk og smør i en gryde indtil smørret er smeltet. Lad det køle af indtil det kun er lunkent og opløs gæren heri.
  2. Bland de 2 typer mel og salt i en skål og tilsæt den lune væske.
  3. Ælt dejen til den bliver glat. Er dejen klistret tilsættes lidt mere mel.
  4. Dæk skålen med et fugtigt klæde og lad den hæve i en time.
  5. Del dejen i 12 stykker og sæt dejstykkerne på pinde og bag dem over gløderne fra et bål eller grill.
  6. Når brødene lyder hule og har fået en gylden farve er de færdige.

Tip

  • Nyd snobrødet sammen med en klat ketchup og en grillet pølse.
  • Snobrødet gør sig også godt til hjemmelavet marmelade.
Hjemmelavede BBQ-sauce & marinader
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: BBQ-sauce & marinader  

Det er jo krydderierne og marinaderne, som giver det sidste ekstra pift til grillkødet, og med disse to opskrifter på BBQ-sauce og marinade kan du forvandle ethvert stykke kød til en kulinarisk oplevelse.

Læs mere
Opskrifter med nye kartofler
Opskrifter & råvarer
6 herlige sommeranretninger med nye kartofler 

Nye kartofler er en eftertragtet delikatesse, og lige nu ligger årets frilandskartofler klar i dagligvarebutikkerne. Her får du tips til tilberedning af de små knolde og idéer til lette, lækre sommeranretninger med kartofler.

Læs mere
Rustik kartoffelpizza med friske rosmarinnåle og serranoskinke. Kombinationen af sprøde kartofler og fyldig manchego-ost giver en uforglemmelig smagsoplevelse. Let at lave og perfekt til deling med venner og familie.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kartoffelpizza med rosmarin og skinke 

De små kartoffelpizzaer med rosmarin og skinke er kombinerer sprøde kartoffelskiver med den intense smag af rosmarin og den salte serranoskinke. Med fuldkornsmel er de et godt bud på en sund og velsmagende lille ret, og kan samtidig toppes og tilpasse dine personlige præferencer.

Læs mere
Vegetaropskrift fra Camilla Skov
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstkogte nye kartofler med junigrønt 

Fra Camilla Skov, den passionerede madskribent bag den populære instagramprofilen @vegetariskhverdag, kommer den dejligste, vegetariske opskrift med sæsonens nye kartofler og hyldeblomst.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hyldeblomst som naturmedicin 

Nu blomstrer hylden med store, duftende blomsterskærme. Læs om hvordan hylden tidligere blev anvendt som folkemedicin og brugt mod både alvorlige og mindre alvorlige sygdomme som malaria, tandpine og begyndende forkølelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan tjekker du om et æg er friskt - og 20 andre interessante fakta om æg 

Kan æg fryses ned? Hvorfor lugter kogte æg? Er æg farligt for mennesker med forhøjet kolesterol? Indeholder æg vitaminer? I hvilket land spiser man flest æg? Hvad er forskellen på buræg, skrabeæg, frilandsæg og økologiske æg? Er det tilladt at holde høns i haven?

Når man tænker over det, så er æg…

Læs mere
Louisa Lorang opskrift
Opskrifter & råvarer
Louisa Lorang: Hashbrowns med pocheret æg, honning-bacon og hollandaise 

Nyd den klassiske, amerikanske morgenmadsret hashbrowns. De små gyldne, knasende kartoffelkager er den ultimative komfortmad - ikke mindst, når de serveres med med pocheret æg, honning-bacon og hollandaise. Opskriften til denne herlige ret er udarbejdet af den populære kogebogsforfatter og…

Læs mere
Opskrift: Spareribs på grillen
Opskrifter & råvarer
Amerikanske spareribs på grillen 

Ingen steder i verden har grill og barbeque så stolte traditioner og så stor kulturel betydning som i USA. Amerikanerne elsker deres ’Backyard barbeque parties’, og i nogle stater bliver BBQ dyrket så ivrigt, at der afholdes BBQ-festivaler og -konkurrencer.

Læs mere
Forår
Rabarbertid: Rabarberkompot og -tærte, -saft, -cocktail og -smoothie 

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de saftige, røde stilke fra jordbærrabarber, som er en af sæsonens første sorter.

Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og som tilbehør til isdesserter og yoghurt, såvel som til kompot til fjerkræ og ost.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarbercrumble opskrift 

Ingen kager slår rabarber crumble. En skøn sommerdessert med den syrlige rabarberkompot i med den sprøde, søde crumble. Et lille strejf af kanel og de knasende mandler fuldender den uimodståelige smag, der gør rabarbercrumble til en absolut favorit blandt både børn og voksne.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^