Vi går pinsen i møde med gode chancer for sol og svage vinde, så hvis man i disse dage går og savner smagen af sommer, er der udsigt til at kunne få fregner på næsen.

Pinse: Sol & snobrød 

Der venter sommerligt vejr med solskin og temperaturer op til 20-22 graders varme i pinsen, lover DMI, der med 150 år på bagen må siges, at have stor erfaring med vejrforudsigelser.

Er man så heldig at skulle tilbringe pinsen i selskab med børn, så er bålhygge et absolut hit. Prikken over i´et er at bage snobrød over de varme gløder, skriver Fuldkornspartnerskabet, der foreslår at man giver brødene lidt ekstra fylde og krumme med fuldkorn.

"Hvis familien planlægger bål i weekenden, så er der rig mulighed for få lidt fuldkorn i børnenes maver. Vi har lavet en luftig fuldkorsndej lige til at sno om pinden. Den kan også formes som et pølsebrød og lægges på grillen" siger Rikke Iben Neess, kampagneleder for Fuldkornspartnerskabet, der her deler en lækker opskrift.

Opskrift: Fuldkornssnobrød

Ingredienser til 12 stk snobrød

  • 300 g hvedemel
  • 500 g fuldkornslogomærket hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 50 g smør
  • 4,5 dl mælk
  • 50 g gær

Fremgangsmåde

  1. Lun mælk og smør i en gryde indtil smørret er smeltet. Lad det køle af indtil det kun er lunkent og opløs gæren heri.
  2. Bland de 2 typer mel og salt i en skål og tilsæt den lune væske.
  3. Ælt dejen til den bliver glat. Er dejen klistret tilsættes lidt mere mel.
  4. Dæk skålen med et fugtigt klæde og lad den hæve i en time.
  5. Del dejen i 12 stykker og sæt dejstykkerne på pinde og bag dem over gløderne fra et bål eller grill.
  6. Når brødene lyder hule og har fået en gylden farve er de færdige.

Tip

  • Nyd snobrødet sammen med en klat ketchup og en grillet pølse.
  • Snobrødet gør sig også godt til hjemmelavet marmelade.
Hjemmelavet flødeis med valgfri smag
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavet flødeis med kaffe-, mojito- eller jordbærsmag 

Med vanligt ustadigt vejr har sommeren ramt Danmark, og det vækker for alvor lysten til en god gammeldags isvaffel. Men har du nogensinde overvejet at lave din egen is? Det er meget nemmere, end man skulle tro, og der er særligt meget at hente på smagskontoen, hvis du selv begiver dig ud i at lave…

Læs mere
Nem opskrift på vandbakkelser
Opskrifter & råvarer
Vandbakkelser med appelsin 

Der er noget særligt lækkert, let og luftigt ved vandbakkelser. En klassisk og raffineret lille kage, hvis konsistens opnås gennem en unik bageteknik. Navnet 'vandbakkelser' kommer nemlig fra måden dejen koges med vand og smør, inden den bages i ovnen, og det er denne teknik, der giver vandbakkelser…

Læs mere
Rugbrødsopskrift: Brug dine rugbrødsrester på en kreativ måde med vores opskrift på øllebrød tilsat mørk chokolade og ristede kokosflager.
Opskrifter & råvarer
Opskrift på klassisk hjemmebagt rugbrød fra Fuldkornspartnerskabet 

Uanset om du nyder rugbrød med en enkelt skive ost, en solid omgang sild, eller som en del af et kunstfærdigt smørrebrød, er rugbrød en smagsoplevelse, der forbinder os med vores kultur og historie. Brødet er kendt for sin tætte tekstur og karakteristiske smag, og er ikke bare en kulinarisk…

Læs mere
Hjemmelavede grissini med ost
Opskrifter & råvarer
Sprøde hjemmebagte ostestænger 

Hjemmebagte ostestænger er den perfekte snack, og disse sprøde grissini med parmesan- eller gruyere er ikke kun lækre, men også utroligt nemme at lave. De er ideelle til tapasbordet, som tilbehør til supper eller blot som en lækker snack og kan varieres med pesto eller sesamfrø, som giver dem en…

Læs mere
Oliventapenade med sorte oliven, kapers og persille
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Oliven tapenade 

Oliventapenade er en ældgammel delikatesse, der stammer fra Middelhavsområdet og bringer en dyb og kompleks smag til bordet. Denne opskrift forener de klassiske ingredienser: salte oliven, kapers, ansjoser og aromatiske krydderurter, som sammen skaber en intens smagsoplevelse.

Tapenade er yderst…

Læs mere
Nem opskrift på kyllingespyd med sød chili, honning og sesamfrø.
Opskrifter & råvarer
Asiatiske chili- & honningmarinerede kyllingespyd 

En nem og hurtig opskrift på de lækreste asiatisk inspirerede kyllingespyd med cherrytomater, løg, peberfrugt og kylling vendt i sød chilimarinade og sesamfrø.

Læs mere
Friskbagte baguetter: Enkle ingredienser, nem opskrift.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Baguette 

At bage sine egne baguetter er en oplevelse, der bringer duften og smagen af det franske køkken direkte ind i dit hjem. Med kun fire enkle ingredienser kan du skabe sprøde, luftige baguetter, der passer perfekt til enhver lejlighed - hvad enten det er til en simpel suppe, en frisk salat, eller en…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagels - Nemt og lækkert til morgenbordet og madpakken 

Bagels er alsidige små brød, der både kan nydes plain, med smør, eller som mere fyldig sandwich med fx cream cheese og pålæg, hvilket gør den helt perfekt som en del af morgenmaden, madpakken og som en hurtig snack på farten. Her deler Karolines Køkken opskriften på skønne bagels med et fint twist…

Læs mere
Opskrift på klassisk laksesandwich med røget laks og cremet flødeost med frisk basilikum.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Laksesandwich 

Med en lækker laksesandwich kan frokosten blive til en kulinarisk oplevelse. Den klassiske kombination af røget laks og cremet flødeost får et friskt løft med basilikum og friskkværnet sort peber. Serveret på sprøde grovboller eller rugbrød, så får hver bid optimal smag og tekstur.

Læs mere
Sesamboller til både burgere og sandwich.
Opskrifter & råvarer
Sesamboller til burger og sandwich 

Sesamboller er den perfekte allround bolle, ideel til både burger og sandwich. Disse luftige og lækre boller er nemme og hurtige at lave og passer perfekt til picnicen eller som en del af madpakken. Med en sprød sesamtop og blød krumme er de også perfekte til en hjemmelavet sandwich eller burger.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^