Peanut double shortbread

Peanut double shortbread 

Kaste dig ud i nye og spændende kageopskrifter. Prøv denne amerikanskinspirerede opskrift på dobbelte mørdejskager med peanutfyld.

Kaste dig ud i nye og spændende kageopskrifter, når familien bager sammen og når der kommer gæster. Ikke et ondt ord om brunkager og klejner, men prøv lige at stille et fad frem med vores mørdejskager med peanutfyld. Her får du opskriften, som er udviklet af Dansukker:

Mørdejskager med fyld

ca. 30 stk.

Ingredienser:
∙ 175 g smør eller margarine
∙ 1 1/2 dl flormelis
∙ 1 æg
∙ 1 økologisk appelsin, fintrevet skal
∙ 2 spsk. fløde
∙ 4 1/4 dl hvedemel

Fyld
∙ 1 dåse peanutsmør

Pynt
∙Flormelis

Sådan gør du:
∙ Rør fedtstof og flormelis sammen, til massen er blød. Rør ægget i.
∙ Tilsæt den revne appelsinskal og fløden. Tilsæt melet lidt ad gangen.
∙ Læg dejen i en sprøjtepose, og tryk 60 ”roser” ud ved hjælp af en tylle.
∙ Lad roserne hvile i køleskabet i 30 minutter. Sæt ”roserne” på en bageplade med bagepapir, og bag dem midt i ovnen ved knap 175° i ca. 10 minutter.
∙ Lad dem køle af på en rist. Læg kagerne sammen to og to med fyld imellem.

Drys lidt flormelis over kagerne lige inden servering.

Opskrifter & råvarer
Stegt sild med stuvet rosenkål og sursød rødbedesalat 

Fra oktober og frem til februar, er rosenkål i sæson. Faktisk er rosenkål er en af de få grønsager, som man kan høste i januar og februar.
De små, fine kål smager formidabelt, og den milde kålsmag synes også at passe godt til børns sarte smagsløg, hvor de fx kan ristes i smør på pande sammen med…

Læs mere
Sommer
Sådan fremstiller du nemt krydderurtesalt 

Sæt kulør på sommermaden med din egen krydderurtesalt af de krydderurter, du holder allermest af. Det er nemt:

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Frikadeller og kartoffel-kålssalat i karry 

Spidskål er kendt som sommerkål, der høstes i juni. Sene sorter betyder imidlertid, at spidskålen også høstes i september/oktober, og her kan den være helt genial i en lun og krydret kartoffel-spidskålssalat, som fx kan serveres til frikadeller og en herlig løgkompot.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Broccoli- og baconsalat  

Fra diætist Diana Kaisers 'Ned i vægt med LCHF' får du her alletiders sprøde og lækre mayonnaisesalat med rå broccoli, ristede bacon og solsikkekerner. Opskriften er en af bogens mange, der alle sporer dig ind på en livsstil med LCHF-kost, som kan hjælpe dig til stabilt blodsukker og samtidig at nå…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Efterårs fisk med æble 

Skøn fiskeropskrift fra Kostkompagniet: Fiskeruller med æblekompot og pasta i agurkevinaigrette.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Æble-kartofler 

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i middagsretter. Kom for eksempel skiver af æble mellem kartoffel-lagene, når du laver Pommes Anna eller anden slags kartoffelgratin, foreslår Nethe Plenge, kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Læskende lækre smoothies 

Syv nemme opskrifter på bløde, cremede smoothies fulde af frugt og smag. Et skønt mellemmåltid, hvis du trænger til lidt let, læskende og sundt.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grillet grønt peach melba  

Opskriften på sommerens smukkeste salat er udviklet af madskribent og foodstylist for Sæson, Lone Kjær. Salaten, der på skønneste vis kombinerer den fine frugtsmag af ferskener og hindbær med sommerens krydderurter, passer til stort set alt fra grillen.

Læs mere
Sommer
Rubs af friske krydderurter 

Med duftende, friske krydderurter kan du tilføje stor smag til din sommermad. Lav rubs af din yndlings krydderurt eller kombiner den med andre urter - og få helt nye smagsoplevelser…

Læs mere
Sommer
Spidskål 

I juni er det sæson for spidskål, også kaldet sommerkål. Spidskål er en alsidig kål, der både kan nydes rå i salater, men også er helt fantastisk grillet eller dampet, som her i Kostkompagniets opskrift på dampet spidskål med ærter og bacon.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^