Panna Cotta

Panna Cotta  

- med marinerede bær

(1350 kJ / 320 kcal per portion)

4 portioner

Ingredienser …
∙ 5 dl. Cremefine 7%
∙ 75 g sukker
∙ ½ stang vanille
∙ 3 blade husblas
∙ 1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
∙ 1 dl vand
∙ 250 g bær, fx jordbær, blåbær, ribs, hindbær eller brombær
∙ ½ stang vanille
∙ 50 g sukker


Sådan gør du …
∙ Læg husblas i blød i koldt vand i 3-4 min.
∙ Tag den op og pres vandet fra.
∙ Varm langsomt Cremefine, sukker og vanille op til kogepunktet under omrøring.
∙ Smelt den udblødte husblas i den varme masse.
∙ Si blandingen igennem et finmasket sigte og fordel cremen i fire glas.
∙ Sæt glassene i køleskabet mindst 2 timer inden serveringen.
∙ Bring hyldeblomstsaft, vand, vanille og sukker i kog og lad det koge ind, til konsistensen er som sirup.
∙ Hæld den varme lage over bærrene og stil det på køl.
∙ Kom bærrene på toppen af penna cottaen og server.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Borsjtj - Russisk ukrainsk rødbedesuppe 

Den smukke dybrøde rødbedesuppe, kaldet borsjtj, er en skøn russisk og ukrainsk klassiker med masser af smag, vitaminer og fibre. Her får du opskriften på Borsjtj samt opskrift på små kuvertbrød ...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Cantalupo di Charentais 

Den lille franske Charentais melon er en variant af cantaloupe med en særlig markant smag og intens aroma. For en melon at være, har Charentais en tynd skal, hvilket betyder at den nemt bliver stødt under transporten fra Spanien, Marocco og Frankrig, hvor den dyrkes.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kanelboller uden mælk  

Jul er duften af friskbagte kanel- og kardemommeboller. Og selvom du ikke kan tåle laktose eller mælk, så skal du ikke undvære de klassiske, svenske kanelsnegle.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hasselnøddeparfait opskrift 

Fraer den svenske konditor og kogebogsforfatter Elisabeth Johanssons skønne opskriftsamling 'VILD med is', får du her opskriften på den lækreste hasselnøddeparfait.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Thomas Hermans Fougasse fra 'Feast' 

Alle, der kender kokken Thomas Hermans professionelle karriere, ved, hvor meget det danske køkken og danske råvarer betyder for ham. Men med den nye kogebog, ’Feast’, præsenterer Herman et andet køkken, inspireret af andre kulturer, smage og traditioner fra varmere himmelstrøg, som også har en…

Læs mere
Spanske kødboller
Opskrifter & råvarer
Spanske kødboller 

Opskriften på krydrede, klassiske kødboller.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nye rødbeder 

Det er nu man skal nyde friske rødbeder. For det er her i begyndelsen af efteråret, at de små runde rødbeder har en særlig sprødhed og sødme, som forsvinder, når vi når lidt længere hen på efteråret.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Jordskok 

Jordskokkens fine runde, nøddeagtige smag komplimenterer efterårets retter. Prøv f.eks. de fine rødder i pastaen, suppen, med bagte rodfrugter eller til fisken.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kylling med rødbedecoleslaw 

I denne opskrift indgår nye rødbeder, iform af en skøn rødbedecoleslaw, som lækkert tilbehør til fjerkræ.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rødbede juice 

Gennem de senere år har rødbeden hævet sig fra at være en tålt ingrediens i fadet med ovnstegte rodfrugter til en regulær super-food. For rødbeden er sprængfyldt med god energi, rig på kulhydrater og fibre samt jern, C-vitamin og B-vitamin.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^