Pære - sød, sprød og saftig

Pære - sød, sprød og saftig 

Pærer er skønne - også i sensommersalaten og marmeladen ...

Pærer smager skønt i salater. Prøv for eksempel en spændende kombination med pære, parma og parmasan eller pæremarmelade med safran og chili ...

Sød, sprød og saftig
Her i august bør man nyde sensommeren dejlige pærer. Smag og konsistens afhænger af sorten, men f.eks. egner den fine, grønne pære Clara Friis, med sin sprødhed og smag, sig godt til sæsonens salater og desserter.
”Det er vigtigt at få frugt og grønt nok, det ved vi alle. Ved at tænke frugt ind i nye retter får vi mulighed for at lokke både børn og voksne til at nyde for eksempel en pære på en anden måde end den klassiske frugt fra frugtskålen,” fortæller marketingkoordinator Pernille Bech fra Gartneribrugets Afsætningsudvalg, som oplyser, at de modne pærer, sammen med smagsprøver og inspiration, når supermarkeder som SuperBrugsen, Kvickly og Bilka i uge 34.

Spræl og smag til sensommersalaten
Clara Friis-pæren er oplagt som spændende tilbehør i for eksempel salat, hvor den går godt i spænd med både feta og gedeoste. Garneret med løg, purløg og andre friske krydderurter er succesen så godt som sikker. Pærens søde, milde smag og dens holdbarhed gør den samtidig unik blandt pærer, der ellers traditionelt skal spises hurtigt for at undgå at blive bløde.
”Den smukke, grønne pære med de svungne former er næsten ikke til at stå for. Dens friske fasthed giver lidt baghjul til de andre pærer, når det kommer til friskhed, og den holder sig sprød og lækker i køleskabet i længere tid. Det er nok også derfor, at de allerfleste pæretræer i plantagerne er Clara Friis,” siger Pernille Bech.

Pæremarmelade med safran og chili

Ingredienser ...:
• 1 kg modne pærer
• 1/2 g safran
• 1 rød chili•
• 3 dl Dansukker Lys Sirup
• 3-5 dl Dansukker Syltesukker

Sådan gør du ...:
Skræl pærerne. Del dem, og fjern kernehuset. Skær dem i tynde skiver, og kom dem i en kasserolle sammen med safran og lys sirup. Lad blandingen koge under låg i 5-10 minutter. Skyl i mellemtiden chilien, del den, og skær den i meget små stykker. Læg chili og syltesukker i gryden, og lad det koge i yderligere 2 minutter. Hæld blandingen på varme, skoldede glas. Opbevares koldt. Denne marmelade er god til blandt andet ost eller ristet brød.

Opskrifter på kolde kaffehits. Vietnamesisk iskaffe og mælkefri varianter inkluderet. Få tips til at lave de bedste kolde kaffedrikke.
Opskrifter & råvarer
6 iskolde kaffehits: Klassisk, koldbrygget, vietnamesisk, affogato, frappuccino og mælkefri 

Bland kaffeelskere er iskaffe et hit på en varm sommerdag. Miks din iskaffe som du bedst kan lide den. Tilføj ekstra farin og erstat minimælken med sødmælk, så får du en blød og fyldig kaffeoplevelse - eller nyd den, som vi foretrækker den: stærk og kalorielet.

Her er seks nemme opskrifter på…

Læs mere
Hjemmelavet icetea
Opskrifter & råvarer
Sommeropskrift: Klassisk icetea 

Der findes næppe noget mere forfriskende og læskende på en varm sommerdag som iste, men mange af de varianter man kan købe i supermarkeder, er så hvinende søde, at man ikke oplever den fine smag af te.

Få meget mere smag med en hjemmelavet icetea, som du nemt kan smage til med sødt og syrligt.

Læs mere
Opskrifter med ribs
Opskrifter & råvarer
Sommerribs: Saftige, syrlige og sødmefulde 

Ribs er en uimodståelig delikatesse, især hvis sommeren har budt på de rette vejrforhold. I år må de små bær have haft optimale betingelser, for de er både saftige, syrlige og sødmefulde. Synes man alligevel, at de nyplukkede bær er en lidt for syrlig mundfuld, så kan man jo servere dem som…

Læs mere
Hjemmelavet flødeis med valgfri smag
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavet flødeis med kaffe-, mojito- eller jordbærsmag 

Med vanligt ustadigt vejr har sommeren ramt Danmark, og det vækker for alvor lysten til en god gammeldags isvaffel. Men har du nogensinde overvejet at lave din egen is? Det er meget nemmere, end man skulle tro, og der er særligt meget at hente på smagskontoen, hvis du selv begiver dig ud i at lave…

Læs mere
Nem opskrift på vandbakkelser
Opskrifter & råvarer
Vandbakkelser med appelsin 

Der er noget særligt lækkert, let og luftigt ved vandbakkelser. En klassisk og raffineret lille kage, hvis konsistens opnås gennem en unik bageteknik. Navnet 'vandbakkelser' kommer nemlig fra måden dejen koges med vand og smør, inden den bages i ovnen, og det er denne teknik, der giver vandbakkelser…

Læs mere
Rugbrødsopskrift: Brug dine rugbrødsrester på en kreativ måde med vores opskrift på øllebrød tilsat mørk chokolade og ristede kokosflager.
Opskrifter & råvarer
Opskrift på klassisk hjemmebagt rugbrød fra Fuldkornspartnerskabet 

Uanset om du nyder rugbrød med en enkelt skive ost, en solid omgang sild, eller som en del af et kunstfærdigt smørrebrød, er rugbrød en smagsoplevelse, der forbinder os med vores kultur og historie. Brødet er kendt for sin tætte tekstur og karakteristiske smag, og er ikke bare en kulinarisk…

Læs mere
Hjemmelavede grissini med ost
Opskrifter & råvarer
Sprøde hjemmebagte ostestænger 

Hjemmebagte ostestænger er den perfekte snack, og disse sprøde grissini med parmesan- eller gruyere er ikke kun lækre, men også utroligt nemme at lave. De er ideelle til tapasbordet, som tilbehør til supper eller blot som en lækker snack og kan varieres med pesto eller sesamfrø, som giver dem en…

Læs mere
Oliventapenade med sorte oliven, kapers og persille
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Oliven tapenade 

Oliventapenade er en ældgammel delikatesse, der stammer fra Middelhavsområdet og bringer en dyb og kompleks smag til bordet. Denne opskrift forener de klassiske ingredienser: salte oliven, kapers, ansjoser og aromatiske krydderurter, som sammen skaber en intens smagsoplevelse.

Tapenade er yderst…

Læs mere
Nem opskrift på kyllingespyd med sød chili, honning og sesamfrø.
Opskrifter & råvarer
Asiatiske chili- & honningmarinerede kyllingespyd 

En nem og hurtig opskrift på de lækreste asiatisk inspirerede kyllingespyd med cherrytomater, løg, peberfrugt og kylling vendt i sød chilimarinade og sesamfrø.

Læs mere
Friskbagte baguetter: Enkle ingredienser, nem opskrift.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Baguette 

At bage sine egne baguetter er en oplevelse, der bringer duften og smagen af det franske køkken direkte ind i dit hjem. Med kun fire enkle ingredienser kan du skabe sprøde, luftige baguetter, der passer perfekt til enhver lejlighed - hvad enten det er til en simpel suppe, en frisk salat, eller en…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^