Opskrifter til frokostbordet og madpakken

Rugbrødshapsere med æggesalat, asparges, hjemmerørt mayonnaise og friske krydderurter.

Opskrifter: Håndmadder og højtbelagt 

Som en vigtig og højt elsket del af dansk madkultur, er rugbrødet en uundværlig del af frokosten uanset om man er til højtbelagt smørrebrød eller mindre avancerede håndmadder.

Rugbrødet både smager og er en fremragende kilde til fibre og gode næringsstoffter, derfor gør Fuldkornspartnerskabet en særlig indsats for at udvikle opskrifter, der kan inspirere til endnu mere fuldkorn i hverdagen.

Prøv fx deres opskrift på lækre rugbrødshapsere med æggesalat, asparges og friske krydderurter.

Rugbrødshapsere med æg og salat

Ingredienser

  • 4 æg
  • 4 grønne asparges
  • 4 skiver fuldkornslogomærket rugbrød
  • Evt. frisk persille, dild eller kørvel

Mayonnaise - ingredienser

  • 1 pasteuriseret æggeblomme
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1,5 dl solsikkeolie
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk sukker
  • 1/2 tsk ingefærpulver
  • 1,5 tsk mild karry

Sådan gør du

  1. Kog æg i 7 minutter. Afkøl æggene, mens du laver mayonnaisen.
  2. Put æggeblomme og dijonsennep op i en skål og rør sammen med 1 spsk af solsikkeolien. Lad ingredienserne stå i skålen i et par minutter, så de får samme temperatur.
  3. Pisk derefter æg, sennel og olie (med et piskeris) og tilsæt en anelse mere olie, mens du pisker. Langsomt tilsætter du mere olie og du vil se, at mayonnaisen begynder at tyknes.
  4. Fortsæt med olien til mayonnaisen har den rette tykkelse.
  5. Tilsæt nu karry, salt, sukker og ingefærpulver og rør forsigtigt ingredienserne ind i mayonnaisen. Såfremt mayonnaisen endnu ikke har en lysegul farve – tilsæt lidt ekstra karry.
  6. Pil de 4 æg og skær dem i fine, mindre stykker og rør dem forsigtigt i mayonnaisen.
  7. Skyl asparges og bræk/skær de hårde ender af. Varm en pande(eller grill) op med lidt olie og steg asparges til de er møre, men stadig har bid. Ca. 1-2 min på hver side.
  8. Skær rugbrød ud i mindre trekanter eller udstik med en form. Brug en teske til at anrette æggesalat på brødet og top med grillede asparges, lidt peber og evt. nogle friske urter.

Tip: Du kan selvfølgelig sagtens erstatte opskriften med færdiglavet mayonnaise

Heibergs gulerodskage
Opskrifter & råvarer
Heibergs gulerodskage 

Gulerodskagen er en klassiker, ikke mindst når den som her, har mascarpone i ostecremen på toppen. Det tilføjer en blød og cremet smag til den letkrydrede kage og de ristede hasselnødder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Festkage: Chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund  

En fryd for øjet og ganen. Den ultimative chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund fra Karin Moberg og Oscar Måleviks klassiker 'Bag Glutenfrit'. Denne glutenfri festkage kræver forberedelse, men er så delikat og så imponerende smuk, at den er hele arbejdet værd.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ovnbagt lam, asparges og glace 

Fra Christian Bitz og Claus Holms opskriftsamling 'Sund Appetit – Saft, kraft og masser af grønt', bringer vi opskriften på en herlig forårsret med lam.

Læs mere
 tunsalat, æggesalat, flødegratinerede kartofler
Opskrifter & råvarer
Påske opskrifter: 12 lækre retter 

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Påskeopskrifter: Smørrebrød til påskebordet.
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci, pasta med cremet pesto af cannellini-bønner, basilikum og spinat
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pizza con melanzane e parmigiana - Pizza med aubergine og parmesan 

Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
Salat med frisk spinat, tandoori-krydret kylling, rødløg og mozzarella
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^