Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Ingredienser

  • 210 g vand
  • 400 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 35 g husblas
  • 250 g flormelis

Opskrift

  1. Hæld sukkeret i en tykbundet gryde.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud i sukkeret.
  3. Tilføj vandet.
  4. Lad sukkermassen koge langsomt op og lad den koge sagte.
  5. Udblød husblassen i koldt vand i 5 minutter.
  6. Tag den bløde husblas op i hånden og knug vandet ud.
  7. Rør husblassen ud i den varme sukkermasse.
  8. Lad sukkermassen koge sagte i 20 minutter.
  9. Drys og fordel flormelis i en lille bradepande.
  10. Lad sukkermassen køle af i 10 minutter.
  11. Pisk den varme sukkermasse med en elpisker til den er hvid og skummende. Jo længere du pisker, jo bedre bliver skumfiduserne.
  12. Når massen begynder at blive tyk fordeles den jævnt i bradepanden
  13. Sigt flormelis over massen så den er helt dækket.
  14. Når massen er helt kold, kan den klippes i mundrette stykker med en saks.
  15. Sigt flormelis på de afklippede stykker undervejs, så de ikke klistre sammen.

Tips

  • Hvis du vil have farve i dine skumfiduser, så skal den i under piskningen.
  • Skumfiduserne kan holde i en lufttæt beholder i 4 dage - hvis man ellers kan holde fingrene fra dem..
Opskrifter & råvarer
Thaicurry med spidskål  

Spidskålen vinder frem i landets køkkener. Både hos kokkene og i hjemmene udgør det karakteristiske smalle kålhoved med de løse blade og den milde smag en større og større del af de daglige råvarer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grilltid: Forel i urter og nye kartofler 

Frem med havegrillen, sommeren er på vej. Med Le Creusets støbejerns plade slipper du for gris på grillristen, og med den kan du nemt både tilberede kød, fisk og grøntsager. Her en opskrift på forel i urter og nye kartofler.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Smagen af Provence 

I Provence er det duften af maden, som bliver i hukommelsen. Det dufter af friske krydderurter, og man har smagen af gode oliven fra Nyons og de gode olivenolier på tungen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Charlotte Nørgaards opskrift på slikkepinde 

Slikkepinde kogt med drugesukker er den klassiske måde at fremstille slikkepinde på.

”Og det er samtidig den opskrift, der giver det bedste resultat, hvis du vil være sikker på, at dine slikkepinde bliver pæne, glatte og transparente. Druesukkeret forhindrer nemlig sukkeret i at krystallisere…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grønne asparges med vinaigrette 

Nyd en vores ældste dyrkede grøntsager blot med en vinagrette til. Enkelt og delikat. Her får du opskriften til 6 personer.

Læs mere
Forår
Hvide asparges - Sådan tilberedes hvide asparges 

Det er sæson for hvide asparges, og selvom de kan være noget sværere at få fat i i en god kvalitet, så bør man ikke gå glip af denne fine sæsondelikatesse.

Skal du have hvide asparges af god kvalitet, så kig efter friske, ligestammede asparges, der ser tykke og robuste ud. Aspargsen skal være…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kunsten at fremstille skønne hjemmelavede slikkepinde 

Et godt bolsje er en herlig mundfuld, men bolsje på pind er endnu bedre. Med slikkepinde varer bolsjeoplevelsen længere, og med hjemmelavede slikkepinde, ja, så behøver man ikke længere nøjes med kioskens triste udvalg af de blå, røde og gule i cellofan.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ras el hanout - Smagen af Marokko 

Med ras el hanout får man smagen af det marokkanske køkken. Krydderiblandingen, der blandt andet bruges i tagine- og gryderetter med lam, kylling og couscous samt i dip, fars, rubs og marinader, findes i mange versioner og kan købes færdigblandet. Men man kan også sagtens lave sin krydderiblanding,…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
27. marts: Spansk paella dag 

Det spanske køkken byder på stribevis af delikate retter; tortilla, chorizo, crema catal, calamares fritos, tapas og gazpacho. Alligevel må paella nok siges, at være Spaniens ultimative nationalret, hvorfor den hyldes med sin helt egen mærkedag; Spansk paella dag.

Retten, som siges at stamme fra…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson: Kender du dine rødder? 

Kender du sæsonens skønne rødder; rødbede, grønkål, gulerød, hvidkål, peberrod, porre, pastinak, rodselleri, jordskok, kartoffel, persillerod og rosenkål? I februar bugner supermarkederne af alverdens fantastiske kilder til stor smag og vigtige vitaminer og mineraler. Her bringer vi fun facts om…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^