Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Ingredienser

  • 210 g vand
  • 400 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 35 g husblas
  • 250 g flormelis

Opskrift

  1. Hæld sukkeret i en tykbundet gryde.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud i sukkeret.
  3. Tilføj vandet.
  4. Lad sukkermassen koge langsomt op og lad den koge sagte.
  5. Udblød husblassen i koldt vand i 5 minutter.
  6. Tag den bløde husblas op i hånden og knug vandet ud.
  7. Rør husblassen ud i den varme sukkermasse.
  8. Lad sukkermassen koge sagte i 20 minutter.
  9. Drys og fordel flormelis i en lille bradepande.
  10. Lad sukkermassen køle af i 10 minutter.
  11. Pisk den varme sukkermasse med en elpisker til den er hvid og skummende. Jo længere du pisker, jo bedre bliver skumfiduserne.
  12. Når massen begynder at blive tyk fordeles den jævnt i bradepanden
  13. Sigt flormelis over massen så den er helt dækket.
  14. Når massen er helt kold, kan den klippes i mundrette stykker med en saks.
  15. Sigt flormelis på de afklippede stykker undervejs, så de ikke klistre sammen.

Tips

  • Hvis du vil have farve i dine skumfiduser, så skal den i under piskningen.
  • Skumfiduserne kan holde i en lufttæt beholder i 4 dage - hvis man ellers kan holde fingrene fra dem..
Opskrifter & råvarer
Kogebøger - Bestsellere & nye udgivelser 

Bag tidens bestsellere og nye bogudgivelser om sund kost og med skønne opskrifter, står en lang række anerkendte, inspirerende kokke og sundhedseksperter.

Her finder man bøger fra blandt andet Jane Faerber, Ann-Christine Hellerup Brandt, James Morton, Karina Baagø og Anne Van Der Merwede, der…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum: Iransk frugtsalat med safran og granatæble 

Fra Camilla Plums smukke opskriftsamling 'Abracadabra - 1001 ret' bringer vi her opskriften på en eventyrlig juvelbesat frugtsalat, som passer perfekt til dessert - eller efter et iransk, indisk eller arabisk måltid. Den smukke og duftende frugtsalat kan spises som der er, den holder sig frisk i…

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Æblesolbærtærte 

Her en tærte, som på herligste vis forener sæsonens frugt og bær i en himmelsk mundfuld!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pestobagt brosme på tomatchutney 

Nyd brosme, lyssej eller lange i en herlig ret, hvor der er lagt vægt på smag og de gode råvarer. Chutneyen fungerer til en hver slags fisk, både som sauce og tilbehør, og kan nydes varm, lun eller kold.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Æblechutney 

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i middagsretter. Her får du en ide med æble udviklet af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad. En skøn æble-chutney, som både er skøn til karryretter, svinekød, fjerkræ, ost og fisk.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Krydderurtesalt 

Har du friske krydderurter tilovers, så husk, at du kan få glæde af dem senere ved at fryse eller tørre krydderurterne. Af krydderurter, som fx timian, citronmelisse, salvie, mynte og estragon, kan du også fremstille din egen krydderurtesalt.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Æblepeberrod - Suveræn til stegt fisk! 

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i mange af sensommerens middagsretter. Her får du opskriften på en særlig skøn ret med æble.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tørrede tyttebær: Sådan tørrer du tyttebær 

Sensommerens fine tyttebær er en delikatesse, der smager skønt i mange sammenhæng. Tyttebær er blandt andet velegnet til syltning og kompot som tilbehør til vildt eller fjerkræ. De små bær kan ganske vist spises rå, men de har en besk lidt smag, og fungerer derfor bedst, når de er tilberedt. …

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagte blommer 

Nyd dem som de er til den lille sult om eftermiddagen, eller brug den søde, runde frugt i kager og desserter. Og husk at sæsonens mirabeller og blommer også i høj grad har berettigelse i madlavninganden og blandt andet er helt fantastiske i fx salater eller som kompot eller chutney.
Her en nem…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krebsegilde - en traditionsrig sensommerfest i Sverige 

Når sommeren går på held, venter der en herlig oplevelse i Sverige. For det er nu man kan opleve en af svenskernes mest markante traditioner: Krebsegildet eller 'kräftskiva', som det hedder på svensk. Krebsegildet er en traditionsrig sensommerfest i Sverige, hvor familier og venner samles om bordet…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^