Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Ingredienser

  • 210 g vand
  • 400 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 35 g husblas
  • 250 g flormelis

Opskrift

  1. Hæld sukkeret i en tykbundet gryde.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud i sukkeret.
  3. Tilføj vandet.
  4. Lad sukkermassen koge langsomt op og lad den koge sagte.
  5. Udblød husblassen i koldt vand i 5 minutter.
  6. Tag den bløde husblas op i hånden og knug vandet ud.
  7. Rør husblassen ud i den varme sukkermasse.
  8. Lad sukkermassen koge sagte i 20 minutter.
  9. Drys og fordel flormelis i en lille bradepande.
  10. Lad sukkermassen køle af i 10 minutter.
  11. Pisk den varme sukkermasse med en elpisker til den er hvid og skummende. Jo længere du pisker, jo bedre bliver skumfiduserne.
  12. Når massen begynder at blive tyk fordeles den jævnt i bradepanden
  13. Sigt flormelis over massen så den er helt dækket.
  14. Når massen er helt kold, kan den klippes i mundrette stykker med en saks.
  15. Sigt flormelis på de afklippede stykker undervejs, så de ikke klistre sammen.

Tips

  • Hvis du vil have farve i dine skumfiduser, så skal den i under piskningen.
  • Skumfiduserne kan holde i en lufttæt beholder i 4 dage - hvis man ellers kan holde fingrene fra dem..
Opskrifter & råvarer
Marmeladehit: Sommerjordbær & balsamicoeddike 

Sommerens dejligste marmelade er et møde mellem de søde sommerjordbær og den sure balsamicoeddike. Her er opskriften på hjemmelavet jordbærmarmelade med balsamicoeddike og sort peber.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Anne Hjernøes blomstersalat med nektariner og ribs 

Frugt, bær og blomster er nogle af de råvarer, der egner sig virkeligt godt til at komme i salater. De smager godt, de er smukke, og kan bruges på kryds og tværs i alverdens dejlige sammenhænge. Ikke mindst i sommermånederne, hvor alle herlighederne er i sæson, er det om at lade sig inspirere til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson: Agurk - Sommerens alsidige grøntsag 

Agurken er med sin milde, friske smag en populær grøntsag. Ikke mindst i sommermånederne, hvor den er nyhøstet og særlig sprød og saftig bliver den flittigt anvendt i grønne salater, kolde supper, på smørrebrødet og i dip og dressinger.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med vandmelon, feta og friske krydderurter 

En lækker, let sommersalat med masser af smag, og et særligt hit nu, hvor vandmelonen er allerbedst.

Læs mere
Sommer
Jordbærkoldskål 

Der er ikke meget der overgår den traditionsrige rød/hvide danske dessert: Friske jordbær med fløde. Men nu, hvor jordbærsæsonen er på sit højeste, må du ikke glemme en rigtig sommerfavorit: Jordbærkoldskål!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pølsehorn med fuldkorn 

Bag lækre pølsehorn med fuldkorn til picnicturen og mellemmåltidet. Lune eller kolde – de smager skønt og er en dejlig mættende snack. Opskriften er udarbejdet af Fuldkornspartnerskabet, som skriver, at selvom de skønne pølsehorn ikke helt lever op til fuldkornslogoet, så er de stadig en god kilde…

Læs mere
Sommer
Spiselige haveblomster - rose, lavendel & pelargonier 

Både rosenblade, lavendel og nogle duftpelargonier kan anvendes til at give smag eller dekorere madretter med. Det ser helt fantastik ud, og det smager spændende. Et nemt og meget dekorativt tip er at fryse blomsterbladene og servere dem i en punch eller velkomstdrink.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hyldeblomstsaft 

Så er det sidste udkald, hvis man vil have sommerens hyldeblomst på flaske. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk. Vi bringer opskriften på hyldeblomstsaft her.

Læs mere
Forår
Opskrift: Hyldeblomstpandekager 

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokoladesovs med hyldeblomstsaft 

Kombiner den dejlige smag af hyldeblomster med chokolade, og lav alletiders herlige chokoladesovs - lige til at dyppe de friske jordbær i!

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^