Ved at tilføje et twist af lime til den klassisk cheesecake, får man den ultimative smagskombination af syrligt og sødt.

Opskrift: Cheesecake med lime - Sød, syrlig - og helt uimodståelig! 

Har du smag for syndige, søde, syrlige kager? Så vil du falde i svime over cheesecake med lime! Opskriften kombinerer den klassiske cremede cheesecake-smag med den lækreste friske, let syrlige smag af solmoden lime.

Kagebund af kiks og mandler

Du kender de klassiske hovedingredienser: Bunden består af knuste Digestive kiks, malede mandler, piskefløde og smeltet smør. Digestive kiks giver kagen en solid, sprød base, mens de malede mandler tilføjer en delikat nøddeagtig smag. Piskefløde og smeltet smør binder det hele sammen og giver bunden den velkendte  smøragtige konsistens, der smelter i munden.

Fyldet er der, hvor magien virkelig sker

Fyldet i cheesecake består af smøreost, creme fraiche, sukker, sirup - og i denne opskrift, naturligvis lime. Med smøreosten og cremefraichen bliver fyldet let og luftigt. Sukker og sirup tilføjer den perfekte mængde sødme, og saften og den revne skal fra limefrugterne giver kagen lige den fine, friske og syrlige kontrast, der gør den helt uimodståelig.

Cheesecakens fascinerende historie

Selvom det nok havde været en udfordring at finde Digestive kiks til kagebunden den gang, så stammer selve kagekonceptet, ifølge cheesecake-eksperter, fra det antikke Grækenland. Gennem tiden har opskriften udviklet sig og taget mange former, og findes i dag i utallige, dejlige varianter.

Men for os er denne version med lime den ultimative mundfuld:

Ingredienser til bunden

  • 160 g knuste Digestive kiks
  • 75 g malede mandler
  • 1 dl piskefløde
  • 75 g smeltet smør


Ingredienser til fyldet

  • 3 tsk gelantine pulver
  • 0.5 dl kogende vand
  • 500 gram smøreost natural
  • 2.5 dl let creme fraiche
  • 1.5 dl sukker
  • 1 spsk sirup
  • revet skald af 2 lime
  • saften fra 2 lime
  • flødeskum og tynde lime skiver til pynt


Opskrift

  1. Beklæd en springform med bagepapir
  2. Bland alle ingredienserne til bunden sammen og pres massen godt ned i formen
  3. Hæld kogende vand over gelantinpulveret i en lille skål og rør til det er opløst
  4. Pisk flødeosten blød med en håndmikser
  5. Tilsæt creme fraiche, sukker og sirup i gelantineblandingen. Rør godt.
  6. Hæld blandingen over bunden og stil kagen i køleskabet i mindst 3 timer og gerne natten over
  7. Top kagen med flødeskum og enten limeskiver eller revet limeskal.
Opskrifter & råvarer
Vandmelon blaster 

Prøv denne lækre vandmelon blaster - en rigtig tørst slukker! Lige så nem at lave, som skøn og læskende at drikke.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Dyr take away hitter under Corona 

Den har stået på en ordentlig omgang selvforkælelse under coronanedlukningen, når danskerne har bestilt take away, skriver take away platformen Hungry. Det er nemlig ikke kun antallet af bestillinger, der er steget markant. Der er også brugt langt flere kroner per ordre, der er tikket ind hos…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Thaicurry med spidskål  

Spidskålen vinder frem i landets køkkener. Både hos kokkene og i hjemmene udgør det karakteristiske smalle kålhoved med de løse blade og den milde smag en større og større del af de daglige råvarer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grilltid: Forel i urter og nye kartofler 

Frem med havegrillen, sommeren er på vej. Med Le Creusets støbejerns plade slipper du for gris på grillristen, og med den kan du nemt både tilberede kød, fisk og grøntsager. Her en opskrift på forel i urter og nye kartofler.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Smagen af Provence 

I Provence er det duften af maden, som bliver i hukommelsen. Det dufter af friske krydderurter, og man har smagen af gode oliven fra Nyons og de gode olivenolier på tungen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Charlotte Nørgaards opskrift på slikkepinde 

Slikkepinde kogt med drugesukker er den klassiske måde at fremstille slikkepinde på.

”Og det er samtidig den opskrift, der giver det bedste resultat, hvis du vil være sikker på, at dine slikkepinde bliver pæne, glatte og transparente. Druesukkeret forhindrer nemlig sukkeret i at krystallisere…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grønne asparges med vinaigrette 

Nyd en vores ældste dyrkede grøntsager blot med en vinagrette til. Enkelt og delikat. Her får du opskriften til 6 personer.

Læs mere
Forår
Hvide asparges - Sådan tilberedes hvide asparges 

Det er sæson for hvide asparges, og selvom de kan være noget sværere at få fat i i en god kvalitet, så bør man ikke gå glip af denne fine sæsondelikatesse.

Skal du have hvide asparges af god kvalitet, så kig efter friske, ligestammede asparges, der ser tykke og robuste ud. Aspargsen skal være…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kunsten at fremstille skønne hjemmelavede slikkepinde 

Et godt bolsje er en herlig mundfuld, men bolsje på pind er endnu bedre. Med slikkepinde varer bolsjeoplevelsen længere, og med hjemmelavede slikkepinde, ja, så behøver man ikke længere nøjes med kioskens triste udvalg af de blå, røde og gule i cellofan.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
27. marts: Spansk paella dag 

Det spanske køkken byder på stribevis af delikate retter; tortilla, chorizo, crema catal, calamares fritos, tapas og gazpacho. Alligevel må paella nok siges, at være Spaniens ultimative nationalret, hvorfor den hyldes med sin helt egen mærkedag; Spansk paella dag.

Retten, som siges at stamme fra…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^