Ved at tilføje et twist af lime til den klassisk cheesecake, får man den ultimative smagskombination af syrligt og sødt.

Opskrift: Cheesecake med lime - Sød, syrlig - og helt uimodståelig! 

Har du smag for syndige, søde, syrlige kager? Så vil du falde i svime over cheesecake med lime! Opskriften kombinerer den klassiske cremede cheesecake-smag med den lækreste friske, let syrlige smag af solmoden lime.

Kagebund af kiks og mandler

Du kender de klassiske hovedingredienser: Bunden består af knuste Digestive kiks, malede mandler, piskefløde og smeltet smør. Digestive kiks giver kagen en solid, sprød base, mens de malede mandler tilføjer en delikat nøddeagtig smag. Piskefløde og smeltet smør binder det hele sammen og giver bunden den velkendte  smøragtige konsistens, der smelter i munden.

Fyldet er der, hvor magien virkelig sker

Fyldet i cheesecake består af smøreost, creme fraiche, sukker, sirup - og i denne opskrift, naturligvis lime. Med smøreosten og cremefraichen bliver fyldet let og luftigt. Sukker og sirup tilføjer den perfekte mængde sødme, og saften og den revne skal fra limefrugterne giver kagen lige den fine, friske og syrlige kontrast, der gør den helt uimodståelig.

Cheesecakens fascinerende historie

Selvom det nok havde været en udfordring at finde Digestive kiks til kagebunden den gang, så stammer selve kagekonceptet, ifølge cheesecake-eksperter, fra det antikke Grækenland. Gennem tiden har opskriften udviklet sig og taget mange former, og findes i dag i utallige, dejlige varianter.

Men for os er denne version med lime den ultimative mundfuld:

Ingredienser til bunden

  • 160 g knuste Digestive kiks
  • 75 g malede mandler
  • 1 dl piskefløde
  • 75 g smeltet smør


Ingredienser til fyldet

  • 3 tsk gelantine pulver
  • 0.5 dl kogende vand
  • 500 gram smøreost natural
  • 2.5 dl let creme fraiche
  • 1.5 dl sukker
  • 1 spsk sirup
  • revet skald af 2 lime
  • saften fra 2 lime
  • flødeskum og tynde lime skiver til pynt


Opskrift

  1. Beklæd en springform med bagepapir
  2. Bland alle ingredienserne til bunden sammen og pres massen godt ned i formen
  3. Hæld kogende vand over gelantinpulveret i en lille skål og rør til det er opløst
  4. Pisk flødeosten blød med en håndmikser
  5. Tilsæt creme fraiche, sukker og sirup i gelantineblandingen. Rør godt.
  6. Hæld blandingen over bunden og stil kagen i køleskabet i mindst 3 timer og gerne natten over
  7. Top kagen med flødeskum og enten limeskiver eller revet limeskal.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Sushi med laks, agurk og avocado  

Sushi er sundt og lækkert – men også dyrt. Her er opskriften på sushi, som du selv kan lave, og som er nemmere end man skulle tro. Den japanske tang er i denne version udskiftet med avocado, og det gør faktisk hele forskellen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pandekager - Nemt & lækkert 

I anledning af årets Pandekagedag den 1. marts 2022 bringer vi her opskriften på de dejligste, sprøde pandekager. De kan nydes med fx rårørte bær af frosne bær, vaniljeis, chokolade-nøddecreme eller muscovadosukker.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grydestegt kalkunlår og honningkål 

Grydestegt fjerkræ med tomatpasta og en skøn spidskålssalat: En nem og skøn ret med masser af smag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lav din egen guacamole 

Den traditionelle mexicanske guacamole er ikke kun en lækker, cremet dip til sprøde nachos og tortilla chip, men også godt på brødet og pizzaen, i sandwiches og wraps, i en mexicansk-inspireret salat med bønner og rødløg, og naturligvis som vigtig tilbehør til chili con carne.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Dal Tadka - Indisk linsesuppe 

Den cremede klassiske indiske linsesuppe, er et herligt bombardement af smag og duftende krydderier. Servér den med en kølig Raita og Naanbrød.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krydrede kødboller 

En skøn ret, der dufter herligt og luner på en kølig dag. De kan nydes med spaghetti à la Lady & Vagabonden, eller med couscoussalat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fuldkornspizzasnegle 

Fra Fuldkornspartnerskabet kommer en nem opskrift på de lækreste pizzasnegle, som ikke mindst vil være et mega hit blandt børnene. Selvom de lækre snegle er bagt med både fuldkornslogomærket hvedemel og durummel, så lever opskriften ikke helt op til fuldkorslogoet. Til gengæld er sneglene en god…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fødselsdagsboller med hvid hvede 

Fra Fuldkornspartnerskabet kommer en dejlig opskrift på skønne, bløde fødselsdagsboller. Denne opskrift lever ganske vist ikke helt op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen. Disse er bagt med 100% fuldkornsmel, så du kan servere dem med lidt bedre…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Fastelavnsboller med flødeskum og chokolade 

Uhmmm. Hjemmebagte fastelavnsboller med flødeskum og chokolade.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Moules Marinières - Friske muslinger med grønsager og krydderier 

Blåmuslinger er tidens populære delikatesse, og samtidig overraskende nemme at tilberede. I den klassiske opskrift, Moules Marinières, dampes de friske muslinger med grønsager og krydderier, og serveres med hvidløgsbrød eller friskbagt flutes med Aioli.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^