Ved at tilføje et twist af lime til den klassisk cheesecake, får man den ultimative smagskombination af syrligt og sødt.

Opskrift: Cheesecake med lime - Sød, syrlig - og helt uimodståelig! 

Har du smag for syndige, søde, syrlige kager? Så vil du falde i svime over cheesecake med lime! Opskriften kombinerer den klassiske cremede cheesecake-smag med den lækreste friske, let syrlige smag af solmoden lime.

Kagebund af kiks og mandler

Du kender de klassiske hovedingredienser: Bunden består af knuste Digestive kiks, malede mandler, piskefløde og smeltet smør. Digestive kiks giver kagen en solid, sprød base, mens de malede mandler tilføjer en delikat nøddeagtig smag. Piskefløde og smeltet smør binder det hele sammen og giver bunden den velkendte  smøragtige konsistens, der smelter i munden.

Fyldet er der, hvor magien virkelig sker

Fyldet i cheesecake består af smøreost, creme fraiche, sukker, sirup - og i denne opskrift, naturligvis lime. Med smøreosten og cremefraichen bliver fyldet let og luftigt. Sukker og sirup tilføjer den perfekte mængde sødme, og saften og den revne skal fra limefrugterne giver kagen lige den fine, friske og syrlige kontrast, der gør den helt uimodståelig.

Cheesecakens fascinerende historie

Selvom det nok havde været en udfordring at finde Digestive kiks til kagebunden den gang, så stammer selve kagekonceptet, ifølge cheesecake-eksperter, fra det antikke Grækenland. Gennem tiden har opskriften udviklet sig og taget mange former, og findes i dag i utallige, dejlige varianter.

Men for os er denne version med lime den ultimative mundfuld:

Ingredienser til bunden

  • 160 g knuste Digestive kiks
  • 75 g malede mandler
  • 1 dl piskefløde
  • 75 g smeltet smør


Ingredienser til fyldet

  • 3 tsk gelantine pulver
  • 0.5 dl kogende vand
  • 500 gram smøreost natural
  • 2.5 dl let creme fraiche
  • 1.5 dl sukker
  • 1 spsk sirup
  • revet skald af 2 lime
  • saften fra 2 lime
  • flødeskum og tynde lime skiver til pynt


Opskrift

  1. Beklæd en springform med bagepapir
  2. Bland alle ingredienserne til bunden sammen og pres massen godt ned i formen
  3. Hæld kogende vand over gelantinpulveret i en lille skål og rør til det er opløst
  4. Pisk flødeosten blød med en håndmikser
  5. Tilsæt creme fraiche, sukker og sirup i gelantineblandingen. Rør godt.
  6. Hæld blandingen over bunden og stil kagen i køleskabet i mindst 3 timer og gerne natten over
  7. Top kagen med flødeskum og enten limeskiver eller revet limeskal.
Opskrifter & råvarer
8 fantastiske fiskeretter du bliver nødt til at prøve 

Få nye herlige retter på bordet med sæsonens fisk; Torsk, rødspætte, kulmule, kuller, mørksej og hvilling. Prøv fx en herlig karryfisk med æbler svampe og porrer, thai-inspireret sej med sambal oelek og fiskesauce, rødspætteruller med parmaskinke og ost - eller flødegratineret torsk med pasta og…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Valdemarsro på bestsellerlisten for fjerde gang 

Sjældent har kogebøger fået så mange varme anbefalinger som opskriftssamlingerne fra Valdemarsro. Med sine fire bøger har forfatteren, Ann-Christine Hellerup Brandt, formået at skrive kogebøger, der i den grad appellerer til alle os, der nyder at tilberede et godt måltid med gode råvarer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Flødegratineret torsk med pasta og purløg 

Torsk er med sin milde smag og fine, hvide kød en alsidig fisk, der kan meget mere end koges til den klassisk nytårsret med sennepssauce og hvide kartofler. Torsk kan steges på pande, bages, dampes, koges og grilles, og så fungerer den med sin neutrale smag med rigtig mange dejlige krydderier. Med…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kuller i kokos og karry 

Kuller er en torskefisk, der både i smag og konsistens minder om om torsk, kulmule, hvilling, sej og lange. Kuller kan derfor ofte anvendes som erstatning for andre torskefisk, og det kan være godt at huske, når prisen på torsk stikker af omkring nytår, og når der i sommermånederne fiskes færre…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagte rødspætteruller med parmaskinke og ost 

Der er flere gode grunde til at den pandestegte rødspætte er Danmarks nationalret. Først og fremmest gør fiskens milde smag og hvide kød, den magre fladfisk til en delikatesse. Rødspætten er også en yderst alsidig fisk, der både kan steges, dampes og bages. Derudover er der rigtig mange rødspætter i…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Mørksej tilberedt med sambal oelek, fiskesauce, ananas og peanuts 

Sejen er en af Nordsøens største torskefisk og kan nå en vægt på hele 20 kilo. Smagen mildere og mere distinkt end torskens, og egner sig godt til fx en lækker thai-inspireret ret: Sejfrikadeller, ris og spidskålssalat med ananas og chili.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grillet hvilling med basilikum og nudelsalat 

Der er efterspørgsel på danske sæsonfisk, kuller, mørksej, kulmule - og ikke mindst den lille hvilling. Hvilling fiskes året rundt, men højsæsonen for hvillingfiskeri er i september. Hvilling er en lille torskefisk med en dejlig mild smag. Fisken tilberedes i små fileter med skindsiden på, som…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kulmule med bagt rødbede, kartoffelmos og bløde løg 

Hvis man gerne vil spise godt, sundt og bæredygtigt, bør man gå efter danske torskefisk, som er i sæson lige nu. Alle kender den klassiske torsk, men faktisk findes der mange flere fisk i samme familie, som ligner torsken i smag og konsistens, men som er et billigere alternativ. Prøv fx de dejlige…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt kulmule med oliven og citroncreme 

Kulmulen er en lækker og mager fisk. Og så er den en god kilde til selen, som spiller en vigtig rolle for mange af kroppens biologiske processer, også i forhold til kroppens forsvar mod kræft.

Kulmulen er en torskefisk, der er i sæson hele året. Den er nem at tilberede og kan både steges, grilles,…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fransk pæretærte 

Har du pærer tilovers, så har du her opskriften på den mest delikate pæretærte. Server den med en ordentlig klat cremefraiche - og gå direkte ind og fald om i en blød stol!

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^