Sådan laver du den perfekte broccoli- og porretærte: En kombination af sprød tærtedej og friske grøntsager.

Broccoli- og porretærte er en skøn ret, der forener sprøde grøntsager med en cremet æggemasse. Den sprøde tærtedej giver en perfekt base for de friske ingredienser, og er helt ideel til frokostbordet.

Opskrift: Madtærte - vegetarret med bcroccoli og porre 

Broccoli- og porretærte er en nem og lækker opskrift, perfekt til både frokostbordet og som en let middag. Med en sprød tærtedej og et fyld af friske grøntsager, kombineret med æg og ost, kan du hurtigt få sat en den dejlige tærte på bordet. Følg vores enkle trin-for-trin guide:

Ingredienser til tærtedej:

  • 100 g. koldt smør 
  • 3 dl. mel
  • ½ tsk. salt
  • 2 spsk. mælk

Bag tærtebunden:

  1. Smuldr smørret i melet
  2. Tilsæt salt og mælk 
  3. Ælt til dejen
  4. Fordel dejen i springform
  5. Prik bunden med en gaffel 
  6. Forbag tærtebunden midt i ovnen i 15 min. ved 200°

Ingredienser til tærtefyld:

  • 200 g. broccoli
  • 1 stor porre
  • 1 løg
  • 3 æg
  • 2 dl surmælksprodukt 
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. sort peber
  • 100 g revet gratineringsost

Tilføj tærtefyld:

  1. Skær broccoli op i små buketter og kog 1 minut
  2. Si vandet fra
  3. Hak løg og porre og svits i lidt olie indtil de er blevet bløde
  4. Pisk æggene sammen og tilføj surmælksprodukt, salt og peber 
  5. Fordel broccoli, løg og porre på den forbagte bund
  6. Hæld æggemassen over og drys med ost 
  7. Bag tærten midt i ovnen i 30 min. ved 200°
Opskrifter & råvarer
Yogi Yellow gulerodssuppe 

Fra Jerk W. Langer og Louise Bruuns opmuntrende og inspirende guide 'Super 5:2' bringer vi her opskriften på en fyldig, sund og smagfuld suppe.

Læs mere
Kartoffelbrød
Opskrifter & råvarer
Kartoffelbrød 

'Mission sund – 12 uger, 12 nye vaner' er Michelle Kristensens guide til, hvordan man får ændret uhensigtsmæssige livsstilsvaner. Fra bogen bringer vi her opskriften på det lækreste kartoffelbrød.

Læs mere
Hellefisk med spicy peanutbuttersauce
Opskrifter & råvarer
Hellefisk med spicy peanutbuttersauce 

Den smagfulde hellefiskefilet serveres med en krydret peanutbuttersauce. Hertil quinoa, mango-chutney og sprød salat ...

Læs mere
Lam i hvidvin
Opskrifter & råvarer
Lam i hvidvin 

En læser har sendt os denne dejlige opskrift på lam i hvidvin, som hun synes vi andre også skal have glæde af i kulden.

Læs mere
Fransk nougat - Opskrift
Opskrifter & råvarer
Fransk nougat - Opskrift 

Ingredienserne i hvid fransk nougat er den udsøgte kombination af gylden honning og ristede nødder vendt i blød konfektmasse.

Læs mere
Orzotto
Opskrifter & råvarer
Orzotto 

Fra Sandra Puglieses kogebog "Smag på Livet", som er udarbejdet i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse, bringer vi her opskriften på en skøn Orzotto.

Læs mere
Godmorgen- & godaftengrød
Opskrifter & råvarer
Godmorgen- & godaftengrød 

En grød der mætter godt om morgenen og virker beroligende om aftenen ...

Læs mere
Franske klassikere med Bocuse!
Opskrifter & råvarer
Franske klassikere med Bocuse! 

I den 780-siders store kogebog deler den franske mesterkok Paul Bocuse ud af 500 klassiske, franske opskrifter. Her bringer vi hans opskrift på Jarret de veau à la ménagère - en rigtig, dejlig fransk efterårsret !

Læs mere
Kalvefilet med cassoulet og kantareller
Opskrifter & råvarer
Kalvefilet med cassoulet og kantareller 

Opskrift på fin sensommermad: Kalvefilet med cassoulet og kantareller. Opskriften er udarbejdet af Skuespilhusets Restaurant Ofelia.

Læs mere
Bouilliabaisse
Opskrifter & råvarer
Bouilliabaisse 

Byen Marseille er ophavsstedet for den klassiske seafood-suppe Bouilliabaisse, der har været kendt i århundreder. Tilbered suppen og server med den klassiske franske sprøde baguette.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^