Sådan laver du den perfekte broccoli- og porretærte: En kombination af sprød tærtedej og friske grøntsager.

Broccoli- og porretærte er en skøn ret, der forener sprøde grøntsager med en cremet æggemasse. Den sprøde tærtedej giver en perfekt base for de friske ingredienser, og er helt ideel til frokostbordet.

Opskrift: Madtærte - vegetarret med bcroccoli og porre 

Broccoli- og porretærte er en nem og lækker opskrift, perfekt til både frokostbordet og som en let middag. Med en sprød tærtedej og et fyld af friske grøntsager, kombineret med æg og ost, kan du hurtigt få sat en den dejlige tærte på bordet. Følg vores enkle trin-for-trin guide:

Ingredienser til tærtedej:

  • 100 g. koldt smør 
  • 3 dl. mel
  • ½ tsk. salt
  • 2 spsk. mælk

Bag tærtebunden:

  1. Smuldr smørret i melet
  2. Tilsæt salt og mælk 
  3. Ælt til dejen
  4. Fordel dejen i springform
  5. Prik bunden med en gaffel 
  6. Forbag tærtebunden midt i ovnen i 15 min. ved 200°

Ingredienser til tærtefyld:

  • 200 g. broccoli
  • 1 stor porre
  • 1 løg
  • 3 æg
  • 2 dl surmælksprodukt 
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. sort peber
  • 100 g revet gratineringsost

Tilføj tærtefyld:

  1. Skær broccoli op i små buketter og kog 1 minut
  2. Si vandet fra
  3. Hak løg og porre og svits i lidt olie indtil de er blevet bløde
  4. Pisk æggene sammen og tilføj surmælksprodukt, salt og peber 
  5. Fordel broccoli, løg og porre på den forbagte bund
  6. Hæld æggemassen over og drys med ost 
  7. Bag tærten midt i ovnen i 30 min. ved 200°
Opskrifter & råvarer
Efterårs fisk med æble 

Skøn fiskeropskrift fra Kostkompagniet: Fiskeruller med æblekompot og pasta i agurkevinaigrette.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Æble-kartofler 

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i middagsretter. Kom for eksempel skiver af æble mellem kartoffel-lagene, når du laver Pommes Anna eller anden slags kartoffelgratin, foreslår Nethe Plenge, kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Læskende lækre smoothies 

Syv nemme opskrifter på bløde, cremede smoothies fulde af frugt og smag. Et skønt mellemmåltid, hvis du trænger til lidt let, læskende og sundt.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grillet grønt peach melba  

Opskriften på sommerens smukkeste salat er udviklet af madskribent og foodstylist for Sæson, Lone Kjær. Salaten, der på skønneste vis kombinerer den fine frugtsmag af ferskener og hindbær med sommerens krydderurter, passer til stort set alt fra grillen.

Læs mere
Sommer
Rubs af friske krydderurter 

Med duftende, friske krydderurter kan du tilføje stor smag til din sommermad. Lav rubs af din yndlings krydderurt eller kombiner den med andre urter - og få helt nye smagsoplevelser…

Læs mere
Sommer
Spidskål 

I juni er det sæson for spidskål, også kaldet sommerkål. Spidskål er en alsidig kål, der både kan nydes rå i salater, men også er helt fantastisk grillet eller dampet, som her i Kostkompagniets opskrift på dampet spidskål med ærter og bacon.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Broccolipande 

En pragtfuld, sund - og frem for alt nem opskrift på tilberedning af broccoli i pande. En delikatesse, der kan nydes som den er, evt. med lidt dip til eller som tilbehør til fx et kød eller kylling.

Læs mere
Sommer
Lone Kjærs græske salat på grillede løg  

For Dansk Gartneri og Sæson.dk har madskribent og foodstylist Lone Kjær udarbejdet opskriften på en herlig salat, der vækker ferieminder tilsat grillede løg og masser af velsmag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tzatziki 

Den græske klassiker er et særlig godt match til sommermaden, hvor der lige mangler en dressing med en frisk og krydret hvidløgssmag. Tzatziki er både godt til grillet fisk og -kylling såvel som til salater - eller på et stykke godt brød.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plums tips til asparges 

Grønne asparges skal ikke skrælles. Det nederste stykke er som regel træet, og det skal væk, selv om der ryger en del asparges på det.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^