Laksetatar & ørredmousse 

Smørrebrødsguru Ida Davidsens ideer til forårets frokostbord.

Sommeren står for døren, og det er snart sæson for at nyde en god, dansk frokost udendørs. I det gode vejr får frokostbordet en renæssance med klassiske retter tilsat et nutidigt strejf. Prøv f.eks. Ida Davidsen opskrifter på fisklaksetatar og  ørredmousse.

Laksetatar
(4 personer)

Ingredienser:

  • 200 g rå laksefilet
  • 1 dl. olivenolie
  • ½ dl. citronsaft
  • 2 spsk. fiskesennep
  • 3 spsk. fintklippet purløg

Skær laksen i små tern. Dæk den med olivenolie, vend det grundigt, så al fisken er dækket af olie. Pisk citronsaften med sennep og tilsæt purløg. Vend blandingen i laksen og lad det trække køligt i mindst en time.

Ørredmousse
(6 personer)

  • 150 g. røget ørredfilet
  • 50 g. flødeost naturel
  • 1 dl. cremefraiche
  • 1 spsk. limesaft
  • 2 spsk. Dijonsennep
  • ½ glas rød kaviar
  • 1 spsk. finthakket rødløg
  • 1 bundt finthakket dild
  • Salt og peber

Pynt: Rød kaviar, citron og dild

Mos fiskekødet med en gaffel. Rør flødeosten blød med cremefraiche, limesaft og sennep. Til-sæt fiskekød, kaviar, løg og dild, bland det godt og smag til medsalt og peber. Stilles køligt i mindst to timer. Form moussen med en ske og pynt med rogn, citron og dild. Spis ørredmousse med ristet brød i tynde skiver.

Opskrifter & råvarer
Frem med mel og forklæde! 

Store Bagedag, som hvert år afvikles torsdag i uge 42, er en dansk mærkedag, der har til formål at fejre bagetraditionen og samværet omkring bagning. Det er en oplagt anledning til at invitere familie og venner til en dag i køkkenet, hvor der hygges og fremtrylles duftende friskbagte brød og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hokkaidosuppe med ristede porrer og naanbrød  

En skøn efterårssuppe med græskar, hvor hokkaidoen sagtens kan byttes ud med indmaden fra et Halloween-græskar. Det orange græskar er noget fastere end almindelig græskar, men smagen er stort set den samme. Derfor kan man snildt erstatte hokkaidoen med det orange græskar, eller med butternut squas,…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lammefrikadeller med pastinak 

Nem opskrift fra Kostkompagniet på skønne lammefrikadeller med pastinak, hvortil man fx kan servere linsesalat og sprøde, stegte gulerødder i timian.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tærte med græskar og gedeost 

Der er ingen grund til at lade græskarkød fra årets græskarlygte gå til spilde. Her har du opskriften på en skøn tærte med græskar og gedeost. Opskriften er udviklet af madskribent Marie Melchior.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Den 4. oktober fejrer Sverige ’Kanelbullens Dag’ - og det må vi da bakke op om  

Der er ikke noget, der kan sprede en hyggelig stemning, som duften af friskbagte kanelsnegle. Herhjemme er de lækre boller et populært bagværk, især på en våd og kedelig efterårsdag. Og i Sverige sætter man så stor pris på kanelsnegle, at de har fået deres helt egen mærkedag.

Den 4. oktober fejrer…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Moccakage 

De færreste kaffeelskere vil kunne stå for denne super skønne moccakage.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum: Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager 

Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager, skriver Camilla Plum. Mens syltning normalt indebærer at ingredienserne koges med lage, så anvendes der ved råsyltning rå, fintsnittet grøntsager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tabouleh med solmodne tomater, og salat med kylling og fuldkornsknas 

Der er et særligt fokus på smag, sundhed og friske råvarer, når vi laver mad, skriver Fuldkornspartnerskabet. Ifølge deres nye undersøgelse, så vægter danskerne smagen, men for 60% indgår der også grundige overvejelser om, hvorvidt måltidet bidrager til sundheden. Friske råvarer er også højt…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
DIY: 10 kreative idéer og opskrifter med lavendel 

Den smukke, blå, duftende lavendel er en super anvendelig blomst. Den er smuk og dekorativ i haven, i krukker på altanen, i buketter og bundet i lavendelkrans. Lavendel tilføjer delikat smag og duft i sirupper, hvilket er en himmelsk oplevelse på croissanter og pandekager.

Af blomsten kan man…

Læs mere
Sensommer
Blommesæson: Mirabeller og store mørkeblå sveskeblommer 

Sensommeren er skøn og lige nu kan man nyde søde, saftige danske blommer. Blommer dyrkes i alle verdensdele, men mange blommeelskere mener, at vi i Danmark har nogle af verdens bedste på grund af det skiftende klima.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^