Koriandermarineret svinemørbrad

Koriandermarineret svinemørbrad 

- med ingefæræbler og bønner med peberfrugt

Koriandermarineret svinemørbrad
- med ingefæræbler og bønner med peberfrugt Koriandermarineret svinemørbrad

4770 kJ/ 1136 kcal


300g afpudset svinemørbrad.

Marinade:
Saft fra ½ citron,
1 fed presset hvidløg,
½ tsk sukker,
salt og peber,
frisk koriander – gerne alle bladene fra en hel potte,
1 spsk smagsneutral olie.

Skær mørbraden i skiver. Stil skiverne på højkant og bank dem flade. Bland marinaden og hæld kød og marinade i en tætomsluttende frysepose. Lad det gerne marinere natten over. Tør marinaden af og steg kødet i olien i et par min. på hver side. Tag kødet op. Brug saften og olien til bønnesalaten.

Bønner med peberfrugt
1 hel peberfrugt i tern,
1 hakket rødløg,
2 hakkede gulerødder,
1 fed presset hvidløg,
90g hvide/kidney/brune bønner (herefter iblødsat natten over),
1 tsk riseddike,
tamari efter smag.

Kog de iblødsatte bønner efter anvisningen på posen i nyt vand. I gryden, hvor du stegte kødet, sauterer du alle grøntsagerne indtil de har den sprød- eller mørhed du ønsker. Til sidst sauteres hvidløget med. Krydder med riseddike og tamari.

Ingefæræbler
1 æble,
1 tsk finthakket ingefær,
1 spsk citronsaft,
1 spsk olie,
knivspids presset hvidløg.

Æblet skæres i tynde både. Ingredienserne til dressingen blandes og hældes over æblerne.

Opskrifter & råvarer
10 tips til at få mest ud af sæsonens tomater 

Det er lige nu vi skal nyde tomaterne, for det er lige nu de er allerbedst ! Her får du 10 tips til, hvordan du får mest ud af den skønne og sunde grøntsag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sensommersalater 

Det er bare med at få det bedste ud af de sidste lyse timer og de gode danske råvarer, inden efteråret for alvor rammer Danmark. Og der er intet, der kan give følelsen af sensommer som flotte salater med frisk dansk frugt og grønt.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bruschettas med friske eller ovntørrede tomater  

I Italien nydes bruschetas og crostini som antipasto, dvs. forret, men det lille stykke brød med tomattopping er også et skønt indslag på frokostbordet fx sammen med grøn salat.

Den traditionelle bruchetta er med hvidløg, solmodne tomater, basilikum og parmesan eller mozzarella, men kan også…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grillet sommerlaks, baguette med kryddersmør og cremet agurkesalat 

Grillede laksestykker er en skøn sommerdelikatesse. Nyd den med et stykke friskbagt baguette, hjemmerørt kryddersmør og en cremet agurkesalat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pandekager med hjemmelavet vaniljeis og friske brombær 

Brombær er i sæson og en helt enestående mundfuld sammen med lun pandekage og iskold, hjemmelavet vaniljeis.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Honningens unikke egenskaber 

Honning er sødt og dejligt og har samtidig nogle helt enestående egenskaber, der gør den anvendelig i en lang række sammenhænge.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Stikkelsbærsyltetøj 

Stikkelsbærsyltetøj er en sommerdelikatesse, der, udover at være herlig på brød, tilføjer et skønt syrligt tvist til jordbærlagkager og tærter, og er aldeles vanedannende i morgenyoghurten.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kirsebær & blomme shake  

Modne blommer og kirsebær er skønne at nyde som de er, men supplerer også hinanden rigtig godt i en smoothie!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vinanmeldelse: Noble Vines 667 Pinot Noir fra Delicato Family Wines  

Er man til lette, ukomplicerede rødvine, så er Noble Vines 667 Pinot Noir, 2019 fra Delicato Family Wines i Californien et rigtig godt bud. Her er der tale om en vin, der ikke stjæler opmærksomheden fra maden, men i stedet synes at fremhæve rettens smag og duft.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Brownie med hindbær 

Smagen af kakao, vanilje og hindbær i én lækker mundfuld! Her får du opskriften på sommerens lækreste kager, som kan være serveringsklare på en time.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^