Kagedronningens rosenbrød

Kagedronningens rosenbrød 

Glæd dig til dette lækre, friskbagte rosenbrød med fugtig glasur og en duft af sommer. Det er noget mere luftigt i det end de rosenbrød, du kender fra bageren – men ikke desto mindre lækkert og lidt mindre ’syndigt’.

Glæd dig til dette lækre, friskbagte rosenbrød med fugtig glasur og en duft af sommer. Opskriften er fra bogen "Bagelyst" skrevet af kagedronningen Annemette Voss, der vandt Den Store Bagedyst på DR1.

Se opskriften herunder.

Læs om bogen Bagelyst >>



Antal 12 personer

Ingredienser til gærdej:
∙ 2½ dl mælk
∙ 150 g smør
∙ 50 g gær
∙ 1 æg
∙ 500-600 g hvedemel
∙ 2 spsk sukker
∙ ½ tsk salt
∙ 1 tsk kardemomme
∙ 1 æg til pensling

Ingredienser til glasur
∙ 300 g flormelis
∙ 2 spsk rosenvand
∙ lidt vand
∙ sukkerkugler til pynt
∙ evt. kandiserede roser

Tilberedning af gærdej
∙ Lun mælk og smør i en gryde, til det er fingervarmt. Hæld det over i en skål og opløs gæren i mælkesmørret. Tilsæt ægget, halvdelen af hvedemelet, sukker, salt og kardemomme og rør det rigtigt godt sammen med en grydeske. Ælt resten af melet ind i dejen lidt ad gangen. Dejen skal være fedtet og kun lige akkurat slippe fingrene. <link https: www.kvindeguiden.dk _self>∙ Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter.
∙ Ælt dejen let og form den til 2 lange, lidt flade brød, ca. 10-12 cm brede. Sæt brødene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 15 minutter.
∙ Pensl dem med sammenpisket æg og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldne på overfladen.

Glasur:
∙ Rør en glasur af flormelis, rosenvand og frugtfarve, tilsæt mere vand, hvis nødvendigt.
∙ Kom glasuren på brødet, dekorer med kandiserede roser, sukkerkugler eller glimmer og skær det i 3-4 cm brede stykker ved servering.

Opskrifter & råvarer
Mortensaften kan julen planlægges 

Tirsdag, den 10. november, fejres Mortens Aften med generalprøve på lækkerier, der serveres juleaften. De senere år synes traditionen imidlertid at være gået lidt i glemmebogen, for selvom det er en hyggelig anledning til at spise god mad og tage hul på juleplanlægningen, så rummer traditionen ikke…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Klimavenlig opskrift: Arme riddere med kanelstegte pærer 

Når det kommer til at spise klimavenligt, så kommer vi ikke uden om, at det blandt andet gælder om at nedbringe madspild ved at få mest muligt ud af de madvarer, vi køber. I bogen ’Grønt i front i køkkenet’ deler Ditte Ingemann ud af de miljøvenlige råd og opskrifter, som egner sig til rester.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rød bagt salat med granatæbler 

Fra Camilla Plums køkken kommer den smukkeste og lækreste salat med blommetomater, radicchiosalat, pebre og masser af smag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kulørte kålhoveder 

Kål er efterårets gode, grove grøntsag. Desværre ender de flotte fiberbomber ofte i de samme lidt kedelige retter. Men det behøver ikke være så svært at forvandle kålen til lækre, velsmagende retter. Muligheder er utallige med de mange slags kål: hvid-, rød-, spids-, savoj-, rosen-, grøn-, og den…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
6 x varme, skønne drikke 

Når kulden bider, snuden løber eller når man bare trænger til at forkæle sig selv og en god ven, så er det herligt med en skøn varm drik, som gør godt for både sjæl og krop.

Læs mere
Fuldkornsspeltboller
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fuldkornsspeltboller 

Ninka-Bernadette Mourtisons sunde, rustikke fuldkornsspeltboller, er en rigtig favorit. Opskriften, som vi her bringer, er fra bogen Kernesund Mad, skrevet af Ninka-Bernadette Mauritson og Thorbjörg Hafsteinsdottir.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Det sunde granatæble 

Granatæblet er en spændende frugt. Med sine mange små frø, har den gennem tiden været et symbol på frugtbarhed, og nævnes både i Bibelen, Koranen og Østens eventyr. Frugten har været dyrket i mere end 4.000 år, men er først de senere år opnået popularitet i nordeuropa.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Ristet mysli med råchokolade 

Glad for yoghurt eller skyr med drys på toppen? Så skal du prøve denne opskrift på knasende sprød og super delikat mysli med råchokolade. Opskriften er udarbejdet af den populære svenske konditor, Elisabeth Johanssons, som blandt andet har skrevet de super inspirerende bøger 'Vild med chokolade' og…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Karamel popcorn 

Byt HARIBO-posen ud med knasende lækre hjemmelavede karamelpopcorn. De er super nemme at fremstille, smager fantastisk og dufter så skønt, at tænderne løber i vand.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet tomatketchup 

Den første kendte opskrift på ketchup med tomat som grundingrediens - 'Love apples' - er fra 1812. Siden gik den krydrede tomatsovs under navne som 'katchup' eller 'catsup', som blev til vor dages 'ketchup'.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^