Kagedronningens rosenbrød

Kagedronningens rosenbrød 

Glæd dig til dette lækre, friskbagte rosenbrød med fugtig glasur og en duft af sommer. Det er noget mere luftigt i det end de rosenbrød, du kender fra bageren – men ikke desto mindre lækkert og lidt mindre ’syndigt’.

Glæd dig til dette lækre, friskbagte rosenbrød med fugtig glasur og en duft af sommer. Opskriften er fra bogen "Bagelyst" skrevet af kagedronningen Annemette Voss, der vandt Den Store Bagedyst på DR1.

Se opskriften herunder.

Læs om bogen Bagelyst >>



Antal 12 personer

Ingredienser til gærdej:
∙ 2½ dl mælk
∙ 150 g smør
∙ 50 g gær
∙ 1 æg
∙ 500-600 g hvedemel
∙ 2 spsk sukker
∙ ½ tsk salt
∙ 1 tsk kardemomme
∙ 1 æg til pensling

Ingredienser til glasur
∙ 300 g flormelis
∙ 2 spsk rosenvand
∙ lidt vand
∙ sukkerkugler til pynt
∙ evt. kandiserede roser

Tilberedning af gærdej
∙ Lun mælk og smør i en gryde, til det er fingervarmt. Hæld det over i en skål og opløs gæren i mælkesmørret. Tilsæt ægget, halvdelen af hvedemelet, sukker, salt og kardemomme og rør det rigtigt godt sammen med en grydeske. Ælt resten af melet ind i dejen lidt ad gangen. Dejen skal være fedtet og kun lige akkurat slippe fingrene. <link https: www.kvindeguiden.dk _self>∙ Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter.
∙ Ælt dejen let og form den til 2 lange, lidt flade brød, ca. 10-12 cm brede. Sæt brødene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 15 minutter.
∙ Pensl dem med sammenpisket æg og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldne på overfladen.

Glasur:
∙ Rør en glasur af flormelis, rosenvand og frugtfarve, tilsæt mere vand, hvis nødvendigt.
∙ Kom glasuren på brødet, dekorer med kandiserede roser, sukkerkugler eller glimmer og skær det i 3-4 cm brede stykker ved servering.

Opskrifter & råvarer
Vandmelon blaster 

Prøv denne lækre vandmelon blaster - en rigtig tørst slukker! Lige så nem at lave, som skøn og læskende at drikke.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Dyr take away hitter under Corona 

Den har stået på en ordentlig omgang selvforkælelse under coronanedlukningen, når danskerne har bestilt take away, skriver take away platformen Hungry. Det er nemlig ikke kun antallet af bestillinger, der er steget markant. Der er også brugt langt flere kroner per ordre, der er tikket ind hos…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Thaicurry med spidskål  

Spidskålen vinder frem i landets køkkener. Både hos kokkene og i hjemmene udgør det karakteristiske smalle kålhoved med de løse blade og den milde smag en større og større del af de daglige råvarer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grilltid: Forel i urter og nye kartofler 

Frem med havegrillen, sommeren er på vej. Med Le Creusets støbejerns plade slipper du for gris på grillristen, og med den kan du nemt både tilberede kød, fisk og grøntsager. Her en opskrift på forel i urter og nye kartofler.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Smagen af Provence 

I Provence er det duften af maden, som bliver i hukommelsen. Det dufter af friske krydderurter, og man har smagen af gode oliven fra Nyons og de gode olivenolier på tungen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Charlotte Nørgaards opskrift på slikkepinde 

Slikkepinde kogt med drugesukker er den klassiske måde at fremstille slikkepinde på.

”Og det er samtidig den opskrift, der giver det bedste resultat, hvis du vil være sikker på, at dine slikkepinde bliver pæne, glatte og transparente. Druesukkeret forhindrer nemlig sukkeret i at krystallisere…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grønne asparges med vinaigrette 

Nyd en vores ældste dyrkede grøntsager blot med en vinagrette til. Enkelt og delikat. Her får du opskriften til 6 personer.

Læs mere
Forår
Hvide asparges - Sådan tilberedes hvide asparges 

Det er sæson for hvide asparges, og selvom de kan være noget sværere at få fat i i en god kvalitet, så bør man ikke gå glip af denne fine sæsondelikatesse.

Skal du have hvide asparges af god kvalitet, så kig efter friske, ligestammede asparges, der ser tykke og robuste ud. Aspargsen skal være…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kunsten at fremstille skønne hjemmelavede slikkepinde 

Et godt bolsje er en herlig mundfuld, men bolsje på pind er endnu bedre. Med slikkepinde varer bolsjeoplevelsen længere, og med hjemmelavede slikkepinde, ja, så behøver man ikke længere nøjes med kioskens triste udvalg af de blå, røde og gule i cellofan.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
27. marts: Spansk paella dag 

Det spanske køkken byder på stribevis af delikate retter; tortilla, chorizo, crema catal, calamares fritos, tapas og gazpacho. Alligevel må paella nok siges, at være Spaniens ultimative nationalret, hvorfor den hyldes med sin helt egen mærkedag; Spansk paella dag.

Retten, som siges at stamme fra…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^