Kagedronningens rosenbrød

Kagedronningens rosenbrød 

Glæd dig til dette lækre, friskbagte rosenbrød med fugtig glasur og en duft af sommer. Det er noget mere luftigt i det end de rosenbrød, du kender fra bageren – men ikke desto mindre lækkert og lidt mindre ’syndigt’.

Glæd dig til dette lækre, friskbagte rosenbrød med fugtig glasur og en duft af sommer. Opskriften er fra bogen "Bagelyst" skrevet af kagedronningen Annemette Voss, der vandt Den Store Bagedyst på DR1.

Se opskriften herunder.

Læs om bogen Bagelyst >>



Antal 12 personer

Ingredienser til gærdej:
∙ 2½ dl mælk
∙ 150 g smør
∙ 50 g gær
∙ 1 æg
∙ 500-600 g hvedemel
∙ 2 spsk sukker
∙ ½ tsk salt
∙ 1 tsk kardemomme
∙ 1 æg til pensling

Ingredienser til glasur
∙ 300 g flormelis
∙ 2 spsk rosenvand
∙ lidt vand
∙ sukkerkugler til pynt
∙ evt. kandiserede roser

Tilberedning af gærdej
∙ Lun mælk og smør i en gryde, til det er fingervarmt. Hæld det over i en skål og opløs gæren i mælkesmørret. Tilsæt ægget, halvdelen af hvedemelet, sukker, salt og kardemomme og rør det rigtigt godt sammen med en grydeske. Ælt resten af melet ind i dejen lidt ad gangen. Dejen skal være fedtet og kun lige akkurat slippe fingrene. <link https: www.kvindeguiden.dk _self>∙ Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter.
∙ Ælt dejen let og form den til 2 lange, lidt flade brød, ca. 10-12 cm brede. Sæt brødene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 15 minutter.
∙ Pensl dem med sammenpisket æg og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldne på overfladen.

Glasur:
∙ Rør en glasur af flormelis, rosenvand og frugtfarve, tilsæt mere vand, hvis nødvendigt.
∙ Kom glasuren på brødet, dekorer med kandiserede roser, sukkerkugler eller glimmer og skær det i 3-4 cm brede stykker ved servering.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Sushi med laks, agurk og avocado  

Sushi er sundt og lækkert – men også dyrt. Her er opskriften på sushi, som du selv kan lave, og som er nemmere end man skulle tro. Den japanske tang er i denne version udskiftet med avocado, og det gør faktisk hele forskellen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pandekager - Nemt & lækkert 

I anledning af årets Pandekagedag den 1. marts 2022 bringer vi her opskriften på de dejligste, sprøde pandekager. De kan nydes med fx rårørte bær af frosne bær, vaniljeis, chokolade-nøddecreme eller muscovadosukker.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grydestegt kalkunlår og honningkål 

Grydestegt fjerkræ med tomatpasta og en skøn spidskålssalat: En nem og skøn ret med masser af smag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lav din egen guacamole 

Den traditionelle mexicanske guacamole er ikke kun en lækker, cremet dip til sprøde nachos og tortilla chip, men også godt på brødet og pizzaen, i sandwiches og wraps, i en mexicansk-inspireret salat med bønner og rødløg, og naturligvis som vigtig tilbehør til chili con carne.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Dal Tadka - Indisk linsesuppe 

Den cremede klassiske indiske linsesuppe, er et herligt bombardement af smag og duftende krydderier. Servér den med en kølig Raita og Naanbrød.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krydrede kødboller 

En skøn ret, der dufter herligt og luner på en kølig dag. De kan nydes med spaghetti à la Lady & Vagabonden, eller med couscoussalat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fuldkornspizzasnegle 

Fra Fuldkornspartnerskabet kommer en nem opskrift på de lækreste pizzasnegle, som ikke mindst vil være et mega hit blandt børnene. Selvom de lækre snegle er bagt med både fuldkornslogomærket hvedemel og durummel, så lever opskriften ikke helt op til fuldkorslogoet. Til gengæld er sneglene en god…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fødselsdagsboller med hvid hvede 

Fra Fuldkornspartnerskabet kommer en dejlig opskrift på skønne, bløde fødselsdagsboller. Denne opskrift lever ganske vist ikke helt op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen. Disse er bagt med 100% fuldkornsmel, så du kan servere dem med lidt bedre…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Fastelavnsboller med flødeskum og chokolade 

Uhmmm. Hjemmebagte fastelavnsboller med flødeskum og chokolade.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Moules Marinières - Friske muslinger med grønsager og krydderier 

Blåmuslinger er tidens populære delikatesse, og samtidig overraskende nemme at tilberede. I den klassiske opskrift, Moules Marinières, dampes de friske muslinger med grønsager og krydderier, og serveres med hvidløgsbrød eller friskbagt flutes med Aioli.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^